Tänään mentiin Easyn kanssa taas naapuriin estevalkkaan. Ensimmäiset yhteiset hypyt Ylirannan jälkeen. Onneksi ei jännittänyt yhtään ylimääräistä. Hitusen harmitti että tunnin estevalikoimassa ei ollut sarjoja. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ja ehdin kävellä pitkään. Ratsukoita valkassa oli 5 ja kelinä orastavan keväinen +8. Alkuraveissa hepo ei ollut parhaimmillaan. Hirmuisesti en ruvennut ähräämään. Sitten vähän laukkaa kumpaankin kierrokseen ja saatiin jo alottaa.

Oikeaan kierrokseen ympyrällä. Oikea kantapää yritää vähän nousta. Kuvasi Minna.
 
Alkuun hypättiin ristikkoa ympyrällä. Ensin oikeaan kierrokseen, myöhemmin vasempaan. En ainakaan tuijotellut estettä. Hepo meni varmasti, sain johdettua ja laukka pysyi hyvin. Ponnistuspaikatkin osui kivasti. Omasta istunnasta olisin voinut ottaa piiskausta, kommenttia tuli siitä että voin kääntää vähän rohkeamminkin ympyrällä.
 
Ja vasen kierros. Minna otti tämänkin.
 
Seuraavaksi hypättiin 16 metrin linjaa kahdella pystyllä. Easy innostui jo laukkaa nostaessa. Jälkimmäisellä kerralla otin raville kun tahdoin nostaa laukan itse. Omasta mielestä mentiin aika lujaa mutta ekalla kerralla väli meinasi silti jäädä pitkäksi. Jälkimmäinen hypättiin vähän kaukaa, onneksi hepo kuitenkin lähti pyynnöstä hyppyyn. Jälkimmäinen kerta taisi olla tasaisempi. Ainakin tokalla kerralla laukka päätyi vääräksi, ekalla kerralla tunnustan etten muistanut katsoa. Jälkimmäisellä sitten nostin vielä myötälaukan. Ope kaipasi multa vähän kevyempää istuntaa muuallakin kuin vasta ennen estettä. Ite olin vähän epäileväinen tämän suhteen.
 
Kolmantena tehtävänä hypättiin kavalettia, jonka alla oli pari muuripalaa. Eka kerta ravissa ja oltais saatu kuulemma tulla vähän reippaamminkin. En viitsinyt ruveta kiihdyttelemään enää esteen edessä. Seuraava kerta laukalla. Siinä vasta tuli sanomista että myötää paremmin. Arvelinkin että jossain vaiheessa kuulen tämän. Alkutunnista taisin muistaa keskittyä myötäämään isosti.
 
Seuraavaksi hypättiin 6 hypyn rata (Annen blogista löytyy ratapiirros, esteet 1-6). Alkuun pysty kohti ovea, sitten kavaletti ja okseri linjalla, muurikavaletti ja lopuksi vielä pystyt linjalla, jota vähän pidennettiin. Kummatkin linjat tuntui edelleen vähän pitkiltä ja matkalle tuli vääriä laukkoja. Havainnointi voisi olla ehkä vielä rivakampaa mutta laukka vaihtui pääosin noin yhden raviaskeleen kautta. Hepo tuntui kyllä kovin innokkaalta. Ekalla kierroksella estekorkeus oli 60 sentin kieppeillä, toisella n. 70-80. Ponnistuspaikkoja voisi edelleen vähän viilata vaikka nyt olikin pääosin hyvin. Jälkimmäisellä linjalla meni vauhdin kanssa heijaamiseksi. Pieni hyppy sisään, pyysin eteen, tuli liikaa vauhtia ja piti pidättää. Tuli sitten sanomista että vähemmän kättä tai jotain siihen suuntaan. Hetkittäin hepo kuunteli pidätteitä vähän turhankin hyvin ja hidasti laukkaa ihan roimasti.
 
Este numero 1. Takana näkyy linja 5 ja 6. Tämmöisen kuvan jälkeen kyllä ymmärrän että käskettiin myödätä paremmin. Kuvaajana oli Minna.
 
Seuraavaksi hypättiin uusinta, 5 loikkaa (Annen kuvassa esteet 7-11). Kysyin että saako ratsastaa aikaa ja vastaus oli että toki. Vauhtia meillä ei ollut hirmuisesti mutta päätin lähteä hakemaan tiukkoja teitä. Ensin siis linjan pysty kohti ovea, kavaletin ja okserin linja, pysty kohti ekaa pystyä ja heti sen jälkeen tiukka kaarre vasempaan kohti muurikavalettia (joka taisi vähän nousta). Ei ollut mikään hirmu tasapainoinen meidän vika kaarre mutta hyvin hepo kääntyi. Koko poppoo hyppäsi 2 vikaa estettä vielä uudestaan. Ajattelin tehdä nyt vähän rauhallisemman ja tarkemman suorituksen mutta tulikin vasta- ja ristilaukkoja ja siistin sijaan epämääräisyyksiä. Neuvo oli että pystyllä pitää ajatella jo vasempaan eikä ainakaan hypätä sitä liian vinoon vasemmalle. Saatiin vielä sakkokierros ja sitten jo vaihtuikin laukat kummassakin hypyssä. Siistiin oli hyvä lopettaa.
 
Radan este numero 4, muurikavaletti ja väärä laukka. Takana Anne ja Lore. Minnalle kiitos tästäkin kuvasta.
 
Loppuraveissa Easy kiiruhti alkuun melko pahasti. Parhaiten sain vauhtia hillittyä kun istuin pidättämisen ajan (n. 5 askelta) alas harjoitusraviin. Lopulta päädyin pyörittelemään ympyröitä kunnes meno vähän rauhottui ja rentoutui. Siihen menikin melko pitkään. Parani kuitenkin lopuksi.
 
Ongelmia:
epätasainen vauhti
hetkittäinen ratsun juurtuminen aloilleen omaa vuoroa odotellessa
 
Parannusta:
tänään Easya ei pelottanut mikään
kaikesta yli
kuskia ei jännittänyt edellisen hyppykerran takia
 
Annen kirjoitus samasta tunnista. Kuulostaapa samalta. Yritin olla plagioimatta kovasti ;)