Suunnittelemani maastolenkki vaihtui kelin (+1, liukasta) ja kavioiden takia kouluratsastukseen maneesissa. Vej oli edelleen hitusen muita jalkoja lämpimämpi. Koputtelu ei tuottanut tulosta, eikä arkonut kenkänsä nauloja. Omistaja arveli että ehkä kavio meni vain vähän liian lyhyeksi ja paranee kasvaessaan. Heppa ei edelleenkään onnu mutta vähän arkoo (niin etten minä näe tai tunne selkään).

Pihalla hepo ei ollut portilla vastassa, mutta sain ratsun kuitenkin seuraamaan minua tarhassa. Loppuun asti ei onnistunut vaan hepan mielenkiinto loppui nopeasti ja käänsi takapuolensa kohti. Kun yritin väistättää taaksepäin niin luimi ja yritti näykätä. Muutkaan puuhat ei menneet yhtä hyvin kuin eilen. Satuloinnissa korvat kävi luimussa ja selkäännoustessa yritti taas hiippailla omille teilleen.

Maneesi oli ihan omassa käytössä ja hepan keskittyminen vielä pahemmin muualla kuin eilen. Oli hyvin ärsyttävää ratsastaa kun hepalla pää kääntyili ja se kuunteli ääniä millon mistäkin. Ei kyllä vähään aikaan olla taas oltu yksin maneesissa. Ihan alkuun tuntui eilistä paremmalta mutta sitten alkoi alamäki. Kahdelle ohjalle saaminen onnistui huonommin. Ja pian tuntui ettei mikään meinaa onnistua. Hepo ei kuuntele pohkeita eikä asetu.
 
Mentiin samantyyppinen treeni kuin eilen. Omistajakin tuli paikalle ohjeistamaan. Välillä meinasi jo hävettääkin kun oli niin kamalaa. Hepo ei rauhoittunut päänsä kanssa koko tunnin aikana vaan pyöristyi ja nousi uudestaan ja uudestaan. Väistätin välillä takaosaa ulos mutta pohkeeni ei hepolle aina tahtoneet merkata mitään. Sitten mentiin vähän reippaampaa ravia ja yritin asettaa. Meni melko vääntämiseksi ja kuskille tuli taas paljon ratsua kuumempi. En ymmärrä miten olen aiemmin saanut hepan houkuteltua yhteistyöhön. Tänään sitä ei napannut. Toiseen kierrokseen rupesi vauhtikin hyytymään.
 
Laukkaa mentiin samoin kuin eilenkin pidempi pätkä yhteen suuntaan kerrallaan. Siitä puuttui nyt open kommentit enkä osannut säätää menoa niin tarkasti. Ei kovin nelitahtista ja yritin saada kahdelle ohjalle. Pää heilui edelleen. Välillä piti vähän hoputtaa eteen, ei ainakaan kiihdytellyt kuten eilen.
 
Tunti meni äkkiä eikä varmaan kumpikaan tullut kovin onnelliseksi. Mahtoiko ratsu olla hyytynyt kun sitä ei kiinnostanut, ei ainakaan hionnut pahasti. Maastolenkki olisi varmaan ollut hyvinkin paikallaan jos olosuhteet olisivat olleet suotuisat.
 
Ongelmia:
hankalaa tänään, lähes kaikki
 
Parannusta:
ei kiihdytellyt eikä säntäillyt
ei pukitellut