Jo ennen ku pääsin takas Ouluun niin olin järjestänyt illaksi hevostelua. Estetunnille Ruusun kanssa, osa 2. Ruusu löytyi tällä kertaa sisältä. Nätisti käyttäytyi taas hoidettaessa. Sillä oli kuulemma ollut vapaa viikonloppu, joten estetunnille sain samanlaisen varustuksen mukaan kuin viimeksikin: gramaanit sivuille, kannukset ja pitkä raippa vasempaan käteen. Esteitä kentälle kasattiin 3: pysty ja okseri 21 metrin välillä sekä niiden puoleenväliin vähän kauemmas linjasta ristikko 90 asteen kulmassa (aitaa kohti). Ratsukoita tunnilla oli 7 ja kelinä aurinkoinen +15.

 
Kenttä pölisi taas aika lailla. Alkuverkka meillä jäi vähän lyhyeksi gramaanien virittelyn takia. Vasempaan kierrokseen en ehtinyt ravata kuin lyhyen sivun verran. Oikeaan kierrokseen Ruusu sitten yritti vähän testailla, laukassa enemmänkin. Tien puolen lyhyellä sivulla Ruusu imeytyi lapa edellä aidalle useamman kerran. Oma käskeminen meni välillä vähän hösellykseksikin. Vasempaan kierrokseen ei laukattu alkuverkassa. Laukka oli helpommin ohjattavaa kuin viimeksi. Ite taisin kenottaa vähän turhan etunojassa.
 
Ensin hypättiin pystyä, jonka eteen oli laitettu ponnistuspuomi. Ravilla sisään vasemmassa kierroksessa ja esteen jälkeen suoraan. Ekalla kierroksella esteellä oli korkeutta ehkä 40 cm. Sitten n. 60, 70 ja lopuksi 80 cm. Veikkaan että tässä oli pientä uteliaisuutta että mistä Ruusu menee yli. Hyvin lievää kiemurtelua oli tässä mutta mukisematta hepo hyppäsi joka kerta. Esteen noustessa yli 60 sentin sekä Ruusun että samalla myös oma hyppytyyli meni aika eksoottisen näköiseksi (pahalla tavalla, Ruusun tyyliä en tosin nähnyt). Hypättiinköhän 80 vielä uudestaankin kun ekalla kerralla tuli hassu loikka. Tosi läheltä Ruusu edelleen hyppäsi. Ite taisin käydä välillä kahta korkeammalla ja jalatkin heilahti taakse, ei mitään nättiä katsottavaa. Kertaalleen meinasin horjahtaa alaskin kun tasapaino petti. Onneksi Ruusun jarrut toimivat ja pysyin satulassa.
 
Seuraavaksi hypättiin 21 metrin linjaa oikeassa kierroksessa, estekorkeuden ollessa n. 60 cm. Eli ensin äskeinen pysty ja siitä suoraan (suositus 6 laukkaa) okserille. Meidän meno oli aikamoista kiemurtelua. Okserilta mentiin kertaalleen vasemmalta ohi ja kerran stopattiin niin esteen eteen että etupuomi putosi. Päästiin kuitenkin muutaman kerran onnistuneesti kummastakin kerralla yli. Lopulta tultiin vielä pelkkä okseri ja se meni tosi hyvin. Ehkä Ruusuakin ahdistaa jos näkyy monta estettä edessä? Opastus oli että pitäisi tehdä mahdollisimman pieniä korjauksia.
 
Seuraavaksi hypättiin oikeassa kierroksessa ristikko ja okseri kaarevalla linjalla, vähän ku ympyrän neljänneksellä. Tähänkin väliin oli 6 laukkaa suositus. Ekalla kerralla mentiin ristikosta vasemmalta ohi. Vasemmalta menee ohi jos menee oli Tuulin kommentti ja niinhän se olikin kun ajattelin. Vasen ohja kunnolla käteen ja oikealla kannuksella komennusta. Sit meni hyvin ja vaikka kiemurreltiin ja taisi tipahtaa ravillekin niin okserista päästiin yli. Taisi tulla tähänkin sakkokierros, joka meni edellistä paremmin.
 
Lopuksi hypättiin vielä 4 esteen radanpätkä. Ensin pystyn ja okserin suora linja ja perään ristikon ja okserin kaareva linja. 6 laukkaa oli taas toive väleihin. Ekalla lähestymisellä Ruusu oli ihan mutkalla ja liikkui lapa edellä. Ei todellakaan mikään hyppyasento. Pölyäkin oli edellisen jäljiltä niin paljon ettei okseria meinannut edes nähdä. Käänsin suosiolla pystystä ohi ja otin uuden suoremman lähestymisen. Vasen ohja ja oikea pohje taas. Nyt lähestyttiin hyvin suoraan, päästiin okserille suoraan ilman mutkia ja väliin tuli toivottu 6 laukkaa. Ristikollekin osuttiin sujuvasti, laukka oli oikein ja väliin 6 askelta ja okseri sujuvasti. Meni paremmin ku uskalsin toivoakaan. Sujuva, suora ja siisti.
 
Loppuverkassa Ruusu meinasi taas olla vähän turhankin rauhallinen ravissa. Ja sama juttu ku viimeksi eli kun annoin pitkät ohjat niin gramaanista loppui pituus kesken kun hepo tahtoi venyttää oikein pitkälle eteen alas. Tänään riitti tunnin jälkeen pelkkä ämpäripesu.
 
Hetkittäin meni paremmin ku viimeksi, toisaalta taas ei. Ehkä en ite ollut ihan parhaassa vireessä. Pitäisi opetella olemaan mukana hassummissakin loikissa sinkoilematta ite kovin korkealle. Eli polviin ja nilkkoihin parempi jousto. Plussat itelle siitä että pysyin taas kyydissä. Tosi hyvä tunti oli kyllä muillakin, kellään ei isompia ongelmia. Siksi ehdittiinkin hypätä mukavan paljon.
 
Ongelmia:
hyppytyyli sekä hepalla että kuskilla kun esteet nousi yli kuudenkympin
lapaliirto esteistä vasemmalta ohi, esiintyi enemmän ku viimeksi
vasemman ohjan tuntuma ja oikealle asettaminen
testasi enemmän ku viimeksi
 
Parannusta:
ratakierros loppuun meni tosi hyvin
ei kaahaillut koko tunnin aikana
ei loikkinut sivulle esteen jälkeen