Tänään ohjelmassa oli avoja. Pilvistä, kotoa lähtiessä +17, palatessa +13, vähän sato vettä kesken tunnin. Ratsastajia oli tunnilla sangen mukavat 5.

 
Alkuverkassa Pallo liikkui ihan mukavasti. Ihan aluksi käynnissä oli kyllä laiskahko eikä halunnut mennä uralle. Ravissa meni muuten hyvin, mutta puskien ja tien välistä kulmaa kyttäsi koko tunnin. Puskasivulla kiihdytteli ja kulmasta meinasi vähän sinkoilla. Siihen kulmaan oli tosi vaikea saada kunnon asetusta.
 
Avot alotettiin oikeassa kierroksessa eli keskikentän puoleisella pitkällä sivulla tielle päin. Ensin voltti kulman jälkeen ja siitä avossa pitkää sivua pitkin. Mentiin ensin pari kertaa käynnissä, sitten ravissa. Meni aluksi suht ok, mutta sitten itellä jotenkin jumahti eikä edistystä tapahtunut. Etuosa ei tullut tarpeeksi sisälle, asetusta ei ollut tarpeeksi ja kun etuosa lopulta siirtyi sisään niin sitten se karkasi melkein samantien takas uralle. Välillä meinasi koko poni karata uralta sisälle, aikamoista kiemurtelua siis. Ulko-ohjan tuki ei kuulemma ollut riittävä enkä jatkanut voltin jälkeen tarpeeksi pitkään muka uudelle voltille. Olin ensin ihan tyytyväinen mutta näemmä paljon parannettavaa oli vielä. Lopuksi mentiin vielä muutaman kerran kun melkeen kaikki muut oli jo lopettaneet. Sillon tajusin sen ulko-ohjan tärkeyden ja meni paljon paremmin. Pallolle plussat erittäin helposta harjotusravista istua.
 
Toiseen suuntaan eli vasempaan kierrokseen tallille päin mentiin myös ensin pari kertaa käynnissä ja sitten ravissa. Huomattavasti helpompi suunta. En tiedä oliko Pallolle luontevasti helpompi vai iskoistuiko ulko-ohjan tuki ja uuden voltin alku tajuntaan. Yritin myös rentoutua ite. Sitten tuli melkeen joka kierroksella kommenttia että vasen olkapää on alempana.
 
Itsenäisesti mentiin muualla voltteja ja treenasin Pallon kanssa vähän siirtymiäkin. Tosi kivasti pysähtyi ravista. Liikkellelähtö oli vähän kiemurtelua kun treenattiin pelottavan nurkan lähellä.
 
Ei ehditty laukkaamaan ollenkaan, mitä nyt Pallo otti muutaman pikku pyrähdyksen välillä. En tiedä pelottiko sitä oikeasti vai eikö hommat huvittanu. Ei ainakaan ollu tosissaan säntäämässä minnekään vaan parin askeleen jälkeen rauhottui. Kiva tunti oli kyllä, Pallo on niin ihana <3
 
Ongelmia:
vasen olkapää alempana jatkuvasti
avoissa ite sangen jännittyneesti
nyrkit ei kunnolla kiinni
ranteet välillä mutkalle
ulkokäsi karkaa liian eteen
jalat kippuralla
 
Parannusta:
ulko-ohjan tuki parani tunnin loppua kohti
vasempaan kierrokseen avot meni melko hyvin