Kankikurssin toiselle päivälle puettiin kanget jo omassa tallissa. Keli oli asteen verran pakkasella. Tällä kertaa tuntui että hepo oli alusta asti paljon eilistä tasaisempi. Alkuraveissa meni rauhassa ja pyöreänä. Tuli paljon positiivista kommenttia siitä, miten tyytyväisen oloisena Easy kulkee. Alkuun kun laukattiin niin ei ollut yhtä rauhallinen kun eilen ympyrällä vaan meni vähän reippaammin.

 
Tämän päivän ekana tehtävänä mentiin takaosakäännöksiä. Aluksi mentiin niitä käynnissä aina kulman verran kerrallaan. Käskynä oli tehdä suorakulmioita ja mennä aina kohtisuoraan radan poikki, muuten aika vapaata. Ohje oli että käynti pitää ottaa käännökseen tarpeeksi lyhyeksi. Tähän kuvioon perustuu laukkapiruetti, jossa hevonen on taivutettu käännöksen suuntaan. Laukkapiruetissa koko käännös tehdään 6-8 askeleella, joten tätä ei liian pienillä ja useilla askelilla saanut tehdä. Me saatiin ohjeeksi pitää hevoset melko suorana ja jos se ei onnistu niin välillä ottaa asetus jopa ulos. Muuten toivottiin asetuksia käännöksen suuntaan. Meillä meni taas vähän vaihtelevasti. Alotettiin omasta mielestä aika vahvasti. Kahdella askeleella hepo kääntyi monesti jopa reilun neljännesympyrän eli kulman jälkeen tuli pieni kiemura suoristuksessa. Takajalat pysyi alussa hyvin polkemassa melko paikallaan. Välillä käynti pääsi liian isoksi ja takajalat karkasi ulos. Suoraan mennessä käynti meinasi alkuun jäädä liiankin pieneksi. Ohjeena oli että voi mennä avoa ennen käännöstä niin etujalat ainakin lähtee ensin ja asetus on oikein tms.
 
Ristiaskelia edestä. Kuvasta kiitos Minnalle.
 
Tehtiin sitten yksitellen 180 asteen käännökset open valvovan silmän alla. Meillä meni alkuun tosi kehnosti ja saatiin sakkokierros heti perään. Käynti ei lyhentynyt tarpeeksi ennen käännöstä, asetus puuttui ja takaset astuivat eteen. Kun mentiin hepan kanssa kummatkin puihin niin tuli pakitustakin väliin. Viides käännös meni sitten jo hetkittäin hyvin. Asetus oli edelleen vähän hakoteillä. Tuntui etten ite osaa ratsastaa tarpeeksi tarkasti. Tämäkin saatiin kotiläksyksi.
 
Tässä keskitytään. Minna kuvasi.
 
Muiden tehdessä käännöksiä sai liikkua vähän vapaammin toisessa päässä. Tehtiin vähän avoja, takaosakäännöksiä ja siirtymiä. Omat huippuhetkeni tänään oli kun saatiin useampi siirtymä ravista käyntiin ilman nousevaa turpaa! Käynnistä raville turpa nousi vähän mutta siinäkin tasottui paremmaksi.
 
Lopuksi tehtiin käynti-laukka-käyntisiirtymiä. Tämä taisi olla se tälle päivälle luvattu laukkatehtävä. Laukannostot piti tehdä suoralla uralla ja laukassa tehdä 10 metrin voltti, jolla siirtää ratsu käyntiin. Siirtymässä helpotti kuulemma jos ajattelee takaosaa sisään. Laukka nousi aluksi vähän loikkivasti mutta parani muutaman noston jälkeen. Miinusta nostoissa helposti sisälle karkaavasta takaosasta. Voltit kääntyi kelvosti, loppua kohti entistä tasapainoisemmin. Käyntiinsiirtymän väliin luikahti lähes joka kerta muutama raviaskel ja siitä huolimatta siirtymät oli aika töksähtäviä. Tulipa hepo kertaalleen pysähdyksiin asti. Turpa nousi hiljentäessä, taisi nousta myös nostoissa. Hankalimpia juttuja tässä oli laukan jälkeen etenevä käynti. Tämä homma tarttisi myös paljon lisää treeniä ja itelle loistavaa keskittymistä omaan tekemiseen ja ratsun tuntemiseen. Hienointahan olisi saada siirtymät pelkällä istunnalla. Loppua kohti nousi aina vain rauhallisempi laukka ja välillä piti vähän pyytää laukassakin eteen.
 
Loppuraveissa eteen alas venytykset onnistui tänään omasta mielestäni sangen hyvin. Tavallisista yrityksistä poiketen hepo oli tasainen ja pysyi tuntumalla myös pidemmällä ohjalla eikä sen keskittyminen karkaillut eikä se ruvennut heiluttelemaan päätä. Ope kommentoi että meillä meni paremmin kuin mitä se odotti. Näköjään Easyn sisältä löytyy myös kouluratsu. Kommenttia tuli että kun hepo kerran toimii noin hyvin kangilla niin siihen ei ole mitään syytä että miksi sillä ei välillä menisi myös kankien kanssa. Sitten vaan etsimään omia kankia. Ratsulle tuli hiki myös tänään.
 
Ongelmia:
nouseva turpa siirtymissä
asetukset takaosakäännöksissä
töksähtävät siirtymät laukasta alas ja väliin luikahtavat raviaskeleet
 
Parannusta:
tasaisempi ku eilen
paras ikinä tähän asti
oli tosi vaivatonta
muutamat siirtymät turpa alhaalla