Tällä kertaa vuorossa oli kääntämisharjoituksia esteillä. Sopivasti kisojen jälkeen kun sijoitus jäi kääntämättömyyden takia :) Aurinkoista +19 ja tunnilla 6 ratsastajaa. Esteitä tais olla yhteensä 5 kentällä, korkeus n. 50 - 80 cm.

 
Alkutunnista Tellu oli jopa hieman tahmeahko. Ihan alkuun saatiin teoriapläjäys että hevosen pitää kääntyä kuin pulkka että koko ajan on koko pohja maassa. Jos toinen kylki nousee ylös niin hallinta huononee. Hevosellakin pitää olla käännöksessä paino kaikilla neljällä jalalla eikä saa liirailla sisäjaloilla.
 
Ensin treenattiin maapuomeilla, väliin piti saada 6 laukka-askelta. Ensin onnistu, sit tuli 7 ja lopuksi väli jäi kuulemma ahtaaksi ja takajalat vaihto laukan siksi. Sitten hypättiin ympyrällä pysty, okseri ja pysty uudestaan, 2 kierrosta vasemmalle. Kerran mentiin okserille väärässä laukassa kun en kattonu kumpi tuli enkä ehtiny enää reagoida ennen estettä. Alkuun tuli itelle vähän epävarmempia istumisia hypyissä. Aluksi Tellu hyppäs myös aika kaukaa.
 
Seuraavaksi mentiin pitkällä lähestymisellä vasemmassa laukassa valkoselle, okserin takaa punaselle (oik.), voltti vasemmalle (ennen pystyä) ja uudestaan valkoselle, laukkojen piti vaihtua esteillä. En tiedä mikä aivokatkos tuli mutten kääntänyt vasemmalle ennen pystyä. Otettiin sitten 2 viimestä estettä uudestaan ja käännettiin ennen pystyä tällä kertaa. Taisi laukat onnistua. Kommenttia että pitäis laittaa esteiden välissä peppu penkkiin ja kääntää, jalustimilla seisominen ei kuulemma kannata.
 
Lopuksi hypättiin rata: 1. vaihe: pysty ja portti kaarella, okserin takaa valkoselle ja pystyn ympäri punaselle, 2. vaihe: okserin takaa valkoselle, tiukka oikea okserille, portti kaarella ja tiukka oikea punaiselle rengaspystylle (sai hypätä vinosti). Kommentteja tuli että pitäis laukata rennommin. Muttei kuitenkaan lujempaa, varmistin tunnin jälkeen. Loppua kohti vauhti kiihtyi ja radan viimenen näytti kuulemma vähän hallitsemattomalta. Mutta hallussa oli. Radalla tuli vissiin yhdelle esteelle pikkuaskel, alkutunnista vissiin myös kerran. Helpompi itelle hypätä vähän kauempaa, optimipaikka ois tietty hyvä mutten oikeen hahmota.
 
Tyhmiä virheitä tuli tehtyä, en tajua miksen kääntäny ennen estettä vaikka tiesin että pitää. Ympyrälinjojen hahmotus ei oo mun vahvin laji. Eikä ite tarvi kuulemma hypätä kun riittää että hevonen hyppää. Ei menny tunti niin hyvin kun ois voinu, en yrittänyt tarpeeksi.
 
Ongelmia:
jalustimet menee edelleen liian syvälle jalkoihin
tein tyhmiä virheitä, esim. en kääntänyt esteen edestä vaikka tiesin että pitää
kaarevien linjojen hahmotus, tulee kulmia
asetukset ja taivutukset hankalia
 
Parannusta:
myötäsin paremmin hypyissä
Tellu ei baanannut käynnissä