Kankikurssille saatiin sopia ite hepat kuudesta vaihtoehdosta. Olin toivonut Tellua, eikä kellään ollut mitään sitä vastaan että sain sen. Alkuun tuli taas tallissa teoriaa kangista ja niiden käytöstä. Samalla rasvattiin ja kasattiin kankia käyttökuntoon. Tellu sai "tuntiratsukanget" eli valmiin paketin, jota ei oltu erityisesti säädetty kellekään. Yllättävän nätisti ja rauhallisesti oli kankien laiton ja säätämisen ajan.
 
Kelinä oli aurinkoinen +10 mutta mentiin silti maneesiin. Alkuun vähän harmitti kelin ja valokuvauksen kannalta mutta eipä tullut kylmä ja peilit oli kivat. Ratsukoita kurssilla oli 6. Eipä niitä kankiakaan ole kuulemma enempää. Ohjeistin kuvaajia että ensimmäiseen puoleen tuntiin ei kannata kuvata. Arvaus meni pitkälle oikein ja alku olikin taas taistelua.
 
Vasen kierros meni helpommin mutta oikean kanssa oli melko paljon vääntämistä. Alkuun käynnissä poikitti ja väisti volteilla. Piti miettiä raiteillaan olevaa junaa (jota yritin jo miettiä) mutta hankalaa oli niin kauan kunnes ratsu päätti myödätä. Sitten testailin aina pätkät ravia ja otin uudestaan käyntiin kun tuntui ettei onnistu. Lopulta ravissakin rupesi pyöreyttä ja rentoutta löytymään. Ope testasi Tellun leukaa ja kommentoi että rakenteellisestikin pyöreänä meneminen on sille vähän hankalaa. Kommentteja tuli että käynnissä ei saa mennä liian lujaa ja tutuksi tullut "reippaampaa ravia". Semmoisenkin kuulin etten saa heiluttaa ratsun päätä puolelta toiselle. Viittaa siis siihen kun asetan ja myötään ja ratsu vippaa päänsä takaisin suoraan/ulos. Kiittämisistänikin tuli sanomista ettei kannata heittää tuntumaa pois kun ratsun myötääminen on niin epävarmaa. Jatkossa myötäsin sitten vähän kevyemmin sisältä (ainakin vähän aikaa) ja kehuin edelleen äänellä.
 
Maneesissa nautittiin myös kaistaleista aurinkoa. Kivasti häikäisi kohti mennessä.
 
Alkuun myös laukattiin pätkät. Olisin sanonut että meni ihan ok mutta kun näin videopätkät niin ihan jees mutta vähän sinnepäin. Tasasta pyöreyttä ei ainakaan ollut. Harmillisesti lopputunnista ei ole videoita niin en tiedä paraniko meno kunnolla vai vain hitusen. Taisin tänäänkin ratsastaa vähän hellästi ja tomera komentaminen jäi vähiin. Pitkälti ihan perusratsastusta mentiin.
 
Saavutus sekin että oikea kantapää ei ole ylhäällä. Varpaat eteen ja kädet kunnolla.
 
Välikäyntien jälkeen jäätiin ympyröille. Vähän siirtymiä. Käynnissä meno oli ihan pyöreää, ravissakin kun kevensin. Mutta kun istuin harjotusraviin niin ratsun turpa nousi. Vaikka ekan kerran elämässähän Tellu myötäsi mulle ilman satulaa harjotusravissa. No, tänään ei sitten ollut sellainen päivä. Laukassa ei oltu pyöreimmillämme. Piti laukatakin vähän reippaammin. Ite olisin mieluummin tehnyt enemmän siirtymiä. Laukan jälkeen ravissa yritti vähän kipittää. Toiseen suuntaan meno oli myös melko vaivatonta. Käynnissä ja ravissa ei ihmeitä tarvinnut tehdä. Sain myös yhdet parhaimmista siirtymisistäni käynnistä raviin ja takaisin ratsun pysyessä pyöreänä. Tunnustan tuijotelleeni niskaa. Ohjastuntumaan keskittyminen auttoi myös kovasti.
 
Vasenta laukkaa.
 
Turpa kävi alhaalla myös laukassa. Tässä ulkolapa näyttää vähän karkaavan ja kuski vetävän sisältä. Kädet lähemmäs toisiaan!
 
Sitten olikin jo loppuravien aika. Ohjeena oli ratsastaa hevosta eteen ja alas pidemmälle kaulalle. Korkeimmaksi kohdaksi haettiin kaulaa sään etupuolella. Etenin aika pikkuhiljaa ja Tellu seurasi kivasti. Jatkoin hyvin edennyttä venyttämistä vielä käynnissä. Kun lopulta käveltiin pitkin ohjin oli muut jo kavunneet alas selästä. Ja kun ite hyppäsin kyydistä oli muut jo menossa talliin. Talutin sitten vielä hetken maneesissa. Tallissa hepo oli pesun tarpeessa kun oli hionnut kaulasta ja kyljistä. Ämpäripesu ja loimi päälle. Alkuun taas vähän äkäili pestessä mutta lopulta oli ihan nätisti. Opelta tuli jälkikommentti että ratsastin tänään hyvin.
 
Kuski lähti sitten rakentamaan rataa Saaralle ja huomenna mennään esterata alkuverkaksi ennen kankikurssia. Samat ratsut luvassa kankikurssille ja huomenna enemmän tehtäviä.
 
Ongelmia:
alkutaistelut
oikea kierros oli vaikeampi
harjotusravissa hepo jännittyi ylös
kuskin kädet turhan levällään
oikea kantapää nousee
vasempaan nimettömään hiertynyt kolo
 
Parannusta:
lopussa ratsu kulki pyöreästi hyvin helpolla
 
Kameran takana oli Anne, kiitos!