Tänään osuin tallille sopivasti näkemään ekasta tunnista loput. Erittäin ilonen asia oli että viideltä oli vielä lähes valosaa. Ope kellotti tunnilla aikaa kavalettiuusintaan ja ite olin jo ihan liekeissä että kohta pääsen minäkin. Pitipä laittaa vielä ajat korvan taakse ja suunnitella tykittävänsä vielä kovempaa. Tunnin aiheena siis kääntämistä kavaleteilla. Ekan tunnin ratsukot oli kuulemma ratsastaneet myös ohjat ristissä mutta se meiltä jäi kokematta.

 
Easy oli hoitaessa suht kiltisti mutta näykkäsi nilkasta harjatessa. Onneksi vain kevyesti. Maneesille mentiin taas taluttaen, vaikka oma meno olisi varmasti ollut vakaampaa hevosen kyydissä kuin lumella liukkailla ratsastuskengillä. Pakkasta pihalla oli noin asteen verran. Ratsukoita tunnilla 7, joka tuntui tänään paljolta. Alkutunnista maneesissa oli vielä yksi itsenäisesti menevä muttei meidän menoa haitannut.
 
Alkuverkassa tehtiin kulmiin voltteja puomien ohi ja myöhemmin yli. Puomit oli aseteltu vähän jännästi, joten itellä oli vähän hahmottamisongelmia alkuun voltin alotuskohdan kanssa. Noottia tuli oikeassa kierroksessa että Easy katsoo ulos. Tunnustan. Pitkillä sivuilla hepo yritti vähän kiirehtiä ja ite yritin hillitä menoa. Käsky tuli myös valmistella voltit paremmin. Kääntymään pitäisi voida ryhtyä milloin tahansa.
 
Tehtävät tehtiin katsomon päädyssä ja muut oli takapäädyssä pois jaloista. Ekana tehtävänä oli alottaa vasemmassa laukassa ja laukata uraa pitkin kavaletin ohi, tehdä täyskaarto kavaletille ja sama juttu toiselle sivulle. Tämä meni yllättävän hyvin ja laukat vaihtui. Seuraavalla kierroksella tehtiin vastakaarrot, eli uralta käännettiin kavaletille ja sen jälkeen kaarrettiin puolikas voltti ulospäin uralle. Ekalla kavaletilla homma levähti, laukka taisi jäädä vaihtumatta eikä hepokaan tahtonut kääntyä. Käsky kävi että tee voltti. Siinä saatiin kontrolli takaisin. Toisella sivulla taisi jo suht onnistua. Tuli sanomista että vielä paremmin voisi myödätä.
 
Väliajat mentiin käyntiä pitkin ohjin. Seuraavaksi hypättiin sarja eli rata poikkisuuntaan leikkaa ja keskellä oli 2 kavalettia, joiden väliin tuli 2 laukkaa. Oikeassa laukassa sisään, kavalettien jälkeen vasemmalle ja samantien vasemmalta uudestaan ja kavalettien jälkeen oikealle. Meinasin alottaa suoraan käynnistä mutta Easy ampaisi laukkaan niin vauhdilla että pakko oli tehdä voltti alkuun. Hypyissä sai laukata suht reippaasti ja hyvin selvittiin. Tässä vaiheessa oli semmonen olo että odottelua on liikaa ja meillä sekä kuski että hepo kerää odottelusta pöllöenergiaa. Meidän meno ei ollut tänään tasaista ja hallittua.
 
Loppuun leikittiin vielä uusinnan aikaratsastusta. Kattelin tarkkaan lähtö- ja maalilinjat ja suunnittelin että mahdollisimman tiukoilla kaarteilla mennään. Rata alotettiin oikeasta laukasta tohottimen kulmasta pitkää sivua, siitä vastakaarrolla eka kavaletti. Laukan oli tarkotus vaihtua. Sitten sarjakavalettien vierestä melko lyhyellä tiellä vastakaarrolla toinen kavaletti. Ajattelin että hypätään se vähän vinosti pitkän sivun suuntaisesti. Reitistä tuli lopulta jotain näiden välistä. Taas piti laukan vaihtua hypyssä. Uralla käytiin korkeintaan pikaisesti kun käännettiin jo radan poikki sarjalle, jonka jälkeen suunta taas vaihtui ja maaliviiva oli ovelasti töhöttimen kulman jälkeen lyhyellä sivulla. Sarjan jälkimmäiseltä käänsin siis taas melko tiukasti vasemmalle, jottei valuta kulmaan. Myötälaukkoihin en ehtinyt keskittyä mutta Easy hoiti sen puolen vissiin kunniakkaasti. Hepo valui kaarteissa aavistuksen ulos vaikka yritin kääntää tiukasti. Paremmalla hallinnalla tuosta voisi sekunnin-pari vielä nipistää pois. Ykkösen ja kakkosen välissäkin voisi mennä lujempaa jos voisi luottaa siihen että ennen kakkosta saa hallinnan takaisin.
 
Suurempaa kommenttia ei saatu, paitsi että Easy kääntyy niin pienesti että siksi se on nopea. Ajaksi tuli n. 21,5 sekuntia, joka oli päivän nopein. Siihen pyrittiin ja päästiin. Reilu 22 sekuntia ajakseen sai muistaakseni päivän aikana 3-4 ratsukkoa, joten ei meillä liikaa etumatkaa ollut. Tyytyväinen tietysti olin. 12 kavalettihyppyä tuli siis tällä tunnilla loikittua. Sillä ei päästy rutiiniin, joten aika poukkoilevaa menoa tuli. Ratsun laukka oli tänään aika vauhdikasta ja taisi olla nelitahtistakin. Sisäpohje ei mennyt kunnolla läpi.
 
Loppuraveissa pyörittelin sen verran voltteja että sain asetuksen oikeaankin läpi. Tehokkaat apujoukot purkivat radan meidän loppuverkan aikana, kiitos. Takaisin tallille menin taas ratsailla.
 
Ongelmia:
tasaisuuden puute
näykkäsi harjatessa nilkasta
äkäili pitkästä aikaa vej kavion putsausta
 
Parannusta:
päivän nopein aika
 
Kuva tiistailta, Venlan kuvaama. Tänään oli eri satula ja suojat, kuskilla esteraippa.