Taas näytti mittari jo kotona sellaisia pakkaslukemia että tunnustan etten hirmu innolla lähtenyt tallille. Tallin mittari näytti vain -28 (odotin kolmosia), maneesissa -15. Koulutunti Easylla ja aiheena vastalaukka. Tänään laitoin hepan sen verran rivakasti kuntoon ettei ehtinyt kiukutella. Ratsukoita tunnilla oli 7.

 
Alkutunnista Easy kulki vähän oman mielensä mukaan. Käynti meinasi mennä mateluksi ja asetuksien kanssa sai olla tarkkana. Monesti en ollut. Alkuun meno ei ollut pyöreää kuin hetkittäin. Ravissakin olisin kaivannut vähän tasaisempaa menoa.
 
Verkkatehtävän ajaksi maneesi ja porukka laitettiin puoliksi ja jäätiin oven päähän Heron ja Tihtan kanssa. Ensin mentiin vastakaartoja kevyessä ravissa. Muutaman kerran sekoilin kevennyksen kanssa mutta opin lopulta vaihtamaan sen sopivassa kohdassa oikeaksi. Taivutusta enemmän ja kipitystä vähemmän. Omalla kevennyksellä etuosa rauhallisemmaksi ja takaosa paremmin töihin. Sitten mentiin harjoitusravia ratsastaen voltit jokaiseen kulmaan. Edelleen saan joka kerta kommenttia menosta jos yritän parantaa etäisyyksiä muihin. Joko ravi menee open mielestä liian hitaaksi (kuten keskiviikkona kun en viitsinyt ottaa käyntiin vaan jarruttelin ravia) tai tänään että jokaiseen kulmaan pitää tehdä voltti kun jätin yhden välistä. Volteilla Easy välillä vähän kaatui sisään ja taivutus olisi voinut mennä paremmin ja tasaisemmin läpi. Sitten vielä laukassa sama. Nelitahtisesta menosta tuli sanomista. Yritin aktivoida takaosaa paremmin töihin. Jonkinlaista parannusta taisi tullakin.
 
Tehtävää varten nostettiin jalustimet kaulalle. Alkuun tuli myös teoriaa vastalaukasta. Kummalla jalalla huolehditaan suoruudesta, laukan säilymisestä ja vauhdista. Osa tuntui kummasti epäloogisilta ja nyt menin jo unohtamaan oikeat vastaukset. Asetuksen piti kuitenkin olla laukan suuntaan (tai sitten suora hepo, koulukisoissa vaikkapa).
 
Vastalaukkaa alotettiin menemällä lyhyet sivut ravilla ja pitkän sivun alusta kääntämällä loivalle kiemurauralle. Päätyihin tehtiin voltit (tai pääty-ympyrät, porukka meni vähän mistä sattuu). Aluksi nostettiin vasemmassa kierroksessa oikea laukka kun oltiin käännetty kiemuran alkuun. Meni oikein kivasti vaikka nelitahtisuudesta ja liiasta vauhdista tuli sanomista. Hepo vähän kiihdytti kohti uraa ja tuli tahtirikkoja. Tiesin että tällä kuviolla ei tule suurempia ongelmia laukan vaihtumisessa kunhan ottaa raville ennen kulmaa. Kun tämä onnistui hyvin niin ruvettiin menemään vasenta laukkaa, lopulta koko ajan laukassa ja tehtiin vähän pienempi kiemura keskelle. Pientä epävakautta oli mutta suoritettiin puhtaasti vaihtamatta lähes loppuun asti. Kun edessä oli ruuhkaa niin Easy tiputti raville. Siitä seurasi meille sakkokierros. Eipä onnistunut sekään kun reitillä oli muita, joita jouduttiin väistämään ja Easy vaihtoi laukan. Kun vihdoin saatiin tyhjä väylä, jossa laukata niin hyvin meni. Viilaamista löytyi toki edelleen.
 
Nelitahtisuuden kanssa oli vähän surullista että itellä ei riittänyt aivokapasiteetissa resursseja siihen. Ope kysyi että huomaanko nelitahtisuuden ja tunnustin että en. Ehkä sitten olisin huomannut jos olisin voinut keskittyä vain siihen. Ohjaamisessa ja vastalaukassa oli kuitenkin niin paljon mietittävää että laukan tahdit menivät ohi.
 
Oikea kierros oli hankalampi. Alkuun nostettiin vasenta laukkaa paitsi kertaalleen kun Easy puoliksi nosti ite ja minä unohdin että kumpi. Ajatus meni jo solmuun. Hyvin nousi edelleen pyydetty laukka. Kovin jyrkkiä teitä ei tehty. Kun ruvettiin laukkaamaan oikeaa laukkaa niin Easy rupesi esittelemään vaihtoja. Hyvin tunsi selkään että nyt jalat tekivät omiaan. Sitten vaan hidastus ja uusi nosto. Ite olisin voinut ajatella kaaren vielä tasaisemmaksi, nyt vasta tajusin että ratsastin suoraan, tein pikkukaaren keskellä ja taas suoraan. Keskellä meidän rikot sitten tulivatkin. Nätisti sai kesken tehtävän kuitenkin nostettua oikean laukan. Lopuksi tultiin vielä pari kertaa kun tämä oli meidän vaikeampi kierros. Ope sanoi että pidätteitä ja pohkeita. Pientä epätahtisuutta tuli mutta laukka pysyi oikeana. Äärirajoilla mennään tasapainon kanssa kuulemma. Ite voisin yrittää pitää ohjastuntuman vielä tasaisempana.
 
Loppuraveihin jalustimet sai takas jalkoihin. Hepo lähes keskittyi. Tahdoin lopettaa hyvään suoritukseen ja lähes joka voltilla tuli jotain ongelmia. Joko jouduttiin väistämään jotain, ratsu jännittyi ja pää nousi tai puski lopussa sisään. Muutama minuutti meni vielä viilaillessa. Ihan huippumenoa ei ollut enkä osaa sanoa menikö kipityksen puolelle kun melko reippaasti mentiin. Loppukäynnit ja loimi niskaan. Tänään hepo oli kaikin puolin säyseästi. Ratsastuksessa ei tullut omia vinkeitä eikä yrittänytkään haukata missään välissä. Nyt osasin kyllä olla tarkkanakin. Hoitotoimet menee paremmin kun ne tekee melko reippaasti. Tuntuu että Easy ei vaan tykkää olla harjattavana.
 
Ongelmia:
kipitys ravissa
nelitahtinen laukka ja kuskin riittämätön huomiokyky tunnistamaan sitä
oikea laukka vastalaukkana
 
Parannusta:
nousi joka kerta pyydetty laukka
vastalaukat pysyivät melko hyvin
ei pukkeja, loikkia eikä kiihdytyksiä