Tiistain hevosteluksi löytyi itsenäinen ratsastus ja ope vielä sanoi että Tellu ois vapaana. Eihän siinä vaiheessa voi kieltäytyä. Ekalle tunnille siis. 6 pienryhmäläistä menivät K.N.Specialia ja minä ratsastin verkkaavien ja vuoroaan odottavien joukossa. Hyvin vähän ehdin ite kiinnittää huomiota toisten ratoihin. Pihalla viimoi syysmyrsky ja vaikka tallireissun aikana ei satanutkaan niin kenttä oli taas aikamoista velliä. Oltiin siis maneesin suojissa, pihalla +9.

 
Tellu äkäili taas hitusen tallissa. Positiivista että tällä kertaa tuli uteliaana kattomaan turpa ovellepäin että kuka tulee. Mahan alta harjauksesta ei tykännyt mutta nyt tyytyi vähän irvistelemään. Kaviot nosti pyynnöstä putsattaviksi. Satulallekin vähän luimi mutta antoi satuloida rauhassa. Alkuun mietin että olisiko pitänyt mennä ilman satulaa mutta päädyin kunnon perusratsastukseen niin onnistuu helpommin satulalla.
 
Me alotettiin tunti melko rauhallisesti. Taidettiin olla vielä käynnissä kun nopeimmat jo laukkaili. Alkuun Tellu kenotti menemään taas pää pitkänä vaikka yritin väännellä sitä rennommaksi. Ehkä kymmenen minuutin jälkeen sisuunnuin ja rupesin tahkomaan sisäpohkeita läpi. Alkuun hepo vastasi pää ylhäällä kipittämällä, poikittamalla tai kiihdyttämällä mutta siitä se sitten lähti paranemaan, helpommin käynnissä kuin ravissa. Kivan usein vaihdettiin suuntaa mutta välillä sorruin tekemään omin päin kahdeksikkoja kun tuli tarve päästä nopeammin testaamaan kumpikin puoli. Muuten mentiin lähinnä voltteja ja temponmuutoksia. Alkuun muutama siirtymäkin ja Tellun mielestä paikallaan oli tosi tylsää seistä.
 
Ravissakin kaula pyöristyi mutta vasempaan kierrokseen oli hankalampaa saada pyöristymisiä sekä asetuksia läpi. Kun myötäsin sisältä niin pää vilahti oikealle. Lisää sisäpohjetta ja ulko-ohjaa. Laukannostoja testasin vasta n. puolen tunnin jälkeen kun ratsu oli jo kivasti avuilla ja sain laukan nostettua pyöreästä käynnistä. Nostot onnistui hyvin, takasin käyntiin tultiin muutaman raviaskeleen kautta. Alotettiin vasemmassa kierroksessa. Olikohan toka nosto, jossa sain ratsun pysymään pyöreänä. Kuski oli hurmoksessa. Pari kierrosta pyöreys pysyi kunnes ratsu nousi edestä mutta siirtymä käyntiin oli hieno. Yhtä pyöreitä laukkapätkiä ei saatu enempää mutta laukka oli ihanasti työstettävissä. Lyheni hienosti ja laukkasin "piruetin" tuolin ympäri. Oikeaan kierrokseen hepo taisi vähän hyytyä sillä laukat meni vähän kaasutteluksi. Pidettiin sitten toinen lepotauko ennen kun jatkettiin hommia. Rupesi aika loppumaan ja laukat oli edelleen vähän turhan reippaita. Vaikka oikeanhan piti olla meidän helpompi kierros.
 
Loppuraveissa hepo oli taas suht pyöreä mutta oikealle asettaminen rupesi olemaan hankalampaa. Kovin helposti ei myödännyt asetusta läpi kumpaankaan suuntaan. Sitten olikin jo pitkien ohjien aika. Turhan nopeasti meni tämäkin tunti ohi. Tellu ei jatkanut seuraavalle, joten taluttelin sitä vielä hetken maneesissa. Piti testata raviakin. Hitusen raipalla houkuttelemalla sain sen ravaamaan vierellä mutta tiputteli käynnille. Taisi työmotivaatio jo loppua. Kuskilla taas hinku koulukisoihin Tellun kanssa pahenee vaan. Viikonlopun kankikurssillekin tuli tuota toivottua. Jospa se ei kovin epätoivoista olisi kun kerran nivelilläkin tulee jo hyviä pätkiä.
 
Tunnin lopuksi oli vihdoin aikaa saksia Tellun vuohiskarvat siisteiksi. Tallissa oli taas asukkaat vaihdoksessa. Viime viikolla lähti siis Ruusu Aksun alta ja tänään lähti Paksu ja tilalle on kuulemma tulossa joku pieni suokki. Huomenna varmaan jo selviää tarkemmin.
 
Ongelmia:
alkuun aikamoista taistelua
sisäpohkeet ei meinanneet mennä läpi
lampaankarvan kanssa hankala pitää pohkeet lähellä
kädet meinaa karata suoriksi ja alas
 
Parannusta:
meno parani huomattavasti loppua kohti
ekaa kertaa pyöreänä laukassa pidempään kuin nanosekunnin :)