Ennen tuntia tuli kunnon kaatosade ja pelkäsin että samanlaista on meidän tunnin aikana. Turha pelko, ei satanu yhtään, n. +11 ja pilvistä. Eipähän ollu hyttysiä eikä kenttä pölissy. Mulle oli jaettu Grandi mutta sain onneksi vaihdettua Rempan Tipiltä. Hyvä treenata ennen 20.6. kisoja kun ens viikko jää välistä. Meitä oli 3 tunnilla.
 
Teemana oli siis puolentoista tunnin rataestetreeni torstaiseen tapaan. Alkuverkassa Remppa oli tosi laiska. Raipalla piti muistutella useamman kerran. Ensin mentiin puomeja ravissa, siinä rupesi löytymään jo vauhtia. Sitten mentiin halkasijalla olevat puomit laukassa ja pituushalkasijan puomit edelleen ravissa. Laukassa vauhtia oli vähän liikaakin mutta silti pikkusen pitkää ja velttoa. Meinasi olla ongelmia puomeille sopimisessa. Sitten puomien väliin nostettiin pikkupysty (puomi, puomi, pikkupysty, puomi) ja mentiin aikamoisella kaahotuksella.
 
Esteillä päivän treeni oli kääntämistä. Suurin osa linjoista oli kaarevia, kaikkien välinä 14 m, (este, väli ja este). Esteitä oli yhteensä 5: 2 okseria, 2 pystyä ja tynnyreiden päälle kasattu pysty (aluksi ristikko). Jotenkin kuvittelin että 14 metrin väliin tulisi 4 laukkaa mutta mentiinkin kaikki kolmella. Ekalla kerralla olin vähän hassusti kyydissä kun Remppa ponnistikin kauempaa kun luulin ja kääntämisessäkin oli ongelmia kun yritin mennä pidempään suoraan. Ensin hypittiin niitä pieninä, n. 50 - 60 cm. Meni aika epätasaisesti eikä todellakaan kovin hyvin. Olin hypyissä vähän miten sattuu ja pohdin siinä etten tajua mikä menee pieleen ja miksi.
 
Kun esteitä nostettiin n. 70 - 80 cm:iin niin sitten meidän hypyt parani. Ratana: pysty, kaarre vasemmalle 14 m, okseri, puoliympyrä oikealle, pysty, kaarre vasemmalle 14 m, pysty (sama kun eka), käännös oikealle, tynnyri ja kaarre vasemmalle 14 m, okseri. Viimeset 2 kierrosta putkeen oli n. 90 cm. Mentiin päinvastaseen suuntaan kun aiemmin, eli: okseri, 14 m oikealle, tynnyri, käännös vasempaan, pysty, 14 m oikealle, pysty, puoliympyrä vasemmalle, okseri, 14 m oikealle ja pysty (jos nyt oikein muistan). 90:n rata alko huonolla osumisella ekalle, kolisi ainakin ja toka rymisteltiin kunnolla alas. Tuli käsky ottaa uusiksi alusta. Sitten meni paljon paremmin. Muuten ihan ok, mutta mutkissa aikamoista sutimista. Hyvin kyllä kääntyy mutta tasapainosta ja tasasesta vauhdista en sanoisi mitään.
 
Ihan lopuksi mut ja Remppa laitettiin hyppäämään vielä vähän isompia. Nyt mentiin linja suoraan, ensin okseri (100 cm) ja 14 metrin päässä pysty (105 cm). Mentiin niistä kolmesti yli ja joka kerta okserille tuli valtava loikka ja ite olin vähän miten sattuu. Pystystä päästiin tyylikkäämmin yli. Ei ollu korkeuskammoa (vaikka luulin niitä korkeammiksi ennen kun kävin tutkimassa lähemmin). Taas ois voinu olla paljon nätimpää. Eiköhän se 90 cm seuraavissa kisoissa kuitenkin onnistu.
 
Ongelmia:
epätasaisuus
istuminen hypyissä
alkuvelttous
 
Parannusta:
vauhti parani loppua kohti
isot esteet ei pelottanu
tänään hyppäsi esteet keskeltä