Tänään Grandi ei ollutkaan edellisellä tunnilla vaan nauttimassa lauhtuneesta kelistä pihalla. Enää muutama aste pakkasta. Ensimmäinen homma oli siis noukkia ratsu sisään ja kunnostaa se tunnille. Heti alkuun näytti pahalta että pitääkö vaihtaa hevosta, sillä Grandi oli telonut tarhassa toisen takakinttunsa. Se ei onneksi aristanut eikä aiheuttanut epäpuhtautta, joten pinteliä päälle vaan. Tällä kertaa suojien laitto, jopa takajalkojen pintelöinti ja satulointi onnistui helposti. Kuolaimia Grandi ei olisi suuhunsa tahtonut mutta onneksi olen oppinut konstit, joilla suun saa auki.

 
Pihalla hepo seisoi rauhassa kun säädin jalustimia ja kiristin satulavyötä. Selkäänkin pääsin punertamaan ihan itse. Pitkin ohjin kävellessä Grandi välillä kompasteli vähän kuin Pallo. Ikävästi sattui alaselkään moinen töksäyttely. Ratsukoita oli tunnilla 4 ja tänään harjoteltiin tekniikkaa esteillä. Alkuverkassa vähän ärsytti taas kun tuntui ettei ratsu kuuntele vaan kipittelee ja kiemurtaa miten sattuu turpa millon missäkin. Ei laukattu ennen kun vasta puomeille. Tallin päässä oli ympyrän kaarella 5 puomia innariväleillä. Ei periaatteessa mitään maailmaa mullistavaa mutta meni puomeina aika huonosti. Itellä paino meni väärälle puolelle, hepo kiihdytti sisään, vaihteli laukkoja ja painoi välillä sisäpohjetta vasten. Muualla piti sitten vähän väistätellä ja ottaa sivulle vievät avut haltuun.
 
Kun eka, kolmas ja viides nostettiin kavaleteiksi niin meidän meno helpottui. Sitten oikeasti hypättiin niiden yli ja ratsun jalat tuli aina oikealle puolelle puomia. Aika vauhdilla mentiin tehtävä edelleen vaikka muualla oltaisiin laukattu kuinka rauhallisesti tahansa. Lopuksi kaikki 5 oli kavaletteina, ei tuntunut niin hankalalta kuin puomeina.
 
Sitten päästiin loikkimaan. Tehtävänä oli kahdeksikko kahden esteen yli uusintateillä. Ykkösristikko hypättiin siis sangen vinosti kummallakin kerralla, kakkonen piti hypätä ympyrän kaarella. Ensin esteet oli siis ristikkoja. Vähän hepo taas kiihdytti esteitä kohti ja loikki niistä ihan isosti yli. Ykkösen jälkeen ois pitänyt ottaa nopeammin kiinni ennen kakkosta. Ekalla kierroksella mentiin sitten kolmosesta (eli ykkösestä) ohi. Ei kyllä tullut yllätyksenä vaan sen huomasi jo monta askelta ennen kun lähti mutkittelemaan ja painamaan sivulle. Sitten uusi yritys, tarkka suoristus kohti estettä ja yli.
 
Seuraavaksi Tiina nosti esteet pystyiksi, siinä vaiheessa rupesi jo hiukka hirvittämään vaikka korkeutta niillä oli vain n. 60 - 70 cm. Ekalla kerralla tuli kaarteessa kommenttia että hiukka enemmän eteen saisi vielä ajatella. Kuulemma jäin oikeasta kiinni ekalla kierroksella. Kaksi kierrosta mentiin. Ihan ok meni omasta mielestä. Hiukka lujaa tultiin aina esteelle kun kiihtyi mutta Grandi imi kivasti yli. Parannettavaahan löytyisi aina. Nytkin voisi myötäyksiin kiinnittää vielä enemmän huomiota.
 
Loppuravissa Grandi halusi ensin kaahottaa, mutta tosi äkkiä sain sen rauhalliseksi. Ohjiakin saattoi päästää pidemmäksi ilman että vauhti kiihtyi. Lopuksi käveltiin vielä pihalla ja hangessa että saatiin hevoset rauhoittumaan. Tunnin jälkeenkin oli vielä kuuliainen boksissa. Kavioita putsatessa nosti yhden valmiiksi.
 
Ongelmia:
puomeilla ponnistuspaikat unohtu kattoa kun oli niin paljon muuta mietittävää
hepo kiihdytti kohti esteitä ja puomeja
kuskinhallintaongelmia, paino väärällä puolella tai liikaa ohjissa
yksi kielto
 
Parannusta:
sain laukkaamaan muualla ihan rauhassa
loppuravissa kiihdytteli vain pikkuhetken, sit sain rauhoittumaan
isoimmat plussat rauhallisesta tallissaolosta