Eka ratsastustunti Pudasjärven ammattioppilaitoksella, sennujen ratsastusleirillä. Kelinä n. +25 ja aurinkoista. Ratsastetaan kahdessa 4 hengen ryhmässä. Ratsullani Juliolla oli oikea koulusatula, jymytopattu, jossa ei jalat pääse nousemaan. Tais olla eka kerta kun pääsin kokeilemaan kunnon koulusatulaa.

 
Alkutunnista Julio oli tosi veltto ja kulki pitkillä ohjilla tosi turpa maata viistäen. Kevyessä ravissa mulla ei tainnu olla hepo tarpeeksi otteessa kun tuntu tosi vinolta ja huonosti ohjautuvalta. Julio oli vähän grandimainen mutta ilman steppailua.
 
Ensin tehtiin ravissa suoristuksia radan poikki kaartaen. Päätyihin tehtiin voltit harjotusravissa. Meni ok-. Alkutunnista meni mun mielestä tosi huonosti. Matkustin kyydissä ja kädet oli jatkuvasti väärin.
 
Sit mentiin pääty-ympyröillä. Harjotusravissa ja puomin kohdalla suoristus. Vähän parani. Ravi oli tosi jännittynyttä. Lopuksi ei tehtykään enää suoristusta vaan puomin kohdalla piti hidastaa ravia. Ei oikeen onnistunu. Laukassa meni paremmin.
 
Kentän laidalla oli kaksi poroa kattomassa meidän tuntia. Tunnin jälkeen ruokittiin hepat. Tais olla myös mun ensimmäinen hevosenruokintani.
 
Ongelmia:
käsien asento, nyrkit pystyyn ja kiinni, kyynärkulma ja kyynärpäät kiinni kylkiin
laukannostot oli hankalia
 
Parannusta:
lopputunti meni paremmin
jalat pysy alhaalla