Eilen illalla kannettiin esteet Saaralla tosi märälle kentälle ja tänään kun päästiin paikalle niin ne oli kannettu maneesiin. Verkkahypyt hypättiin kuitenkin kentällä. Onneksi se ei enää ollut lätäkkömärkä vaan aavistuksen lälly paikoitellen muttei kuitenkaan liukas. Osallistujia meidän luokkaan eli III b (70 - 80 cm, arv. 367.1) oli tullut 10. Kisat alkoi klo 11 ja olin kerrankin tosi hyvissä ajoin paikalla. Suvi hoiteli Tellua, joten kiirettä ei ollut yhtään. Ennen ekan luokan alkua mentiin takas Saaralle ja huomattiin että rata oli käännetty toisinpäin. Nyt sen sai opetella vähän ku kolmatta kertaa. Nyt ei enää värikooditkaan täsmänneet kun ykkönen ei ollutkaan sini- vaan mustavalkoinen. Siinä ehti onneksi radan kävelläkin kun luokka alkoi myöhässä.

 
Ekan luokan palkintojenjaon aikaan lähdettiin laittamaan hepat kuntoon. En pitänyt kiirettä ja Tellu taas äkäili mulle. Suvin kanssa oli ihan nätisti. Keli lämpeni joka paikassa ja otin pitkähihaisen pois ja menin t-paidalla. Pihalla n. +15 ja aurinkoista. Otettiin sitten hepat matkaan ja käytiin Saaralla kattomassa mikä on tilanne. Tokan luokan kolmas oli vasta menossa. Eli omaan maneesiin ja hyvin rauhallinen alotus. Reilu vartti verkattiin siellä ja aika kevyesti menin. Ravissa pyörittelin alkuun voltteja mutta Tellu oli taas hyvin jäykällä päällä. Ja taas meinasin unohtaa testata sen laukassa kääntämisen. Ennen lähtöä siis muutama tiukka laukkakäännös vielä kumpaankin suuntaan. Ei mitään huipputiukkaa tullut mutta ehkä 8 metrin säteellä kääntyi. Vähän laukka hyytyi käännöksissä.
 
Sitten mentiin Saaralle ja siellä oli kolmas luokka piakkoin alkamassa. Tajusin että ehdin vielä käydä kävelemässä radan. Tellu Karolle ja minä tutustumaan. Alku meni ihan hyvin muistista jo, seiskalta kasille suunnittelin kääntäväni vitosen sisäpuolelta ja radan tiukimmat kohdat 9-10-11-12 mietin hyppääväni aikalailla pitkien sivujen suuntaiset hypyt eli hieman vinoon esteistä yli. Enkä kierrä mitään ylimääräistä. Nyt näin vihdoin lähtö- ja maalilinjatkin eli esteelle 13 ei voinut hypätä kovin vinosti, koska sillon ei pääse maalilinjalle.
 
Oma tulkinta kisaradasta.
 
Takaisin selkään ja Saaran kentälle kävelemään pitkin ohjin. III a -luokan hyppääjät siinä verkkasi ja hyppi verkkaesteitä. Ite alotin kentällä verkkailun vasta vikan edellisen luokan ratsastajan mennessä. Oma lähtövuoro oli 6. ja a- ja b-osien välillä ei ollutkaan taukoa kuten kuvittelin. Kolme hyppyä ristikolle, pari matalalle pystylle ja pieni tauko. Sitten hypättiin 80-senttistä pystyä jokunen kerta ja sitten okseria lisäksi. Okserin menin ehkä neljästi yhteensä. Alkuun Tellu hyppäsi sen tosi laakana enkä ihan osannut olla mukana. Testasin myös heti ristikolta asti että miten Tellu hyppää vinoon. Eikä mitään ongelmaa. Tässäkin tuli muutama väärä laukka hyppyjen jälkeen. Lopuksi hyppäsin pystyn ja okserin muutaman kerran putkeen. Sitten rupesikin jo olemaan aika lähteä maneesille. Tellu ei olisi halunnut mennä sisään mutta oli kuitenkin nätisti aloillaan Sirkan hyppyvuoron ajan.
 
Verkkahyppy okserille. Kuvasta kiitos Suville.
 
Kun Sirkka lopetti niin sillon vasta päästiin radalle. Kiireesti ravilla katsomaan mun mielestä pelottavinta noppaestettä johteineen ja maneesin takapäätyä, jossa oli ovi auki. Esteestä Tellu ei ollut moksiskaan mutta maneesin takaseinä oli vähän pelottava kuten arvelinkin. Tellu siinä puhisi eikä suostunut kovin innokkaasti liikkumaan ja siinä vaiheessa saatiin lähtömerkki vaikken ollut edes tervehtinyt. Onneksi en hätiköinyt vaan mentiin sitten takaseinästä ohi vähän kauempaa ja sitten tervehdin ja nostin laukan ja alotettiin (kaikkeen tähän meni n. 44 sekuntia).
 
Alkurata meni ihan ok. Tellu oli aika rauhallinen eikä viskonut päätään. Kakkosen ja kolmosen suhteutetulle n. 17 metrin välille meidän neljä laukkaa jäi melko kauas kolmosesta. Seiskan jälkeen jotenkin unohdin kääntää ennen vitosta kasille, joten tehtiin sitten turvallinen pitkä tie. Kakkosvaiheen ajanotto lähti kasin ja ysin (samat ku 2 ja 3) puolesta välistä. Sillä kertaa 4 laukkaa passasi väliin jo hyvin. Ysiltä tiukahko kaarre kympille (sama ku 4), siitä vielä tiukempi kaarre seuraavalle (sama ku 6, se meni vähän enemmän ässäksi kun suunnittelin) ja sitten taas tiukka oikealle (12 sama kun 7) ja vikana oli 13 (sama ku 5 mutta eri suuntaan). Tellu kääntyi melko hyvin mutta laukka hyytyi käännöksissä pahasti. Jännittävin lähestyminen tuli yhdelletoista. Hypättiin se vähän vinoon (muttei niin vinoon kuin ajattelin) enkä kyllä saanut suoristettua vaadittua kolmea laukkaa aiemmin. Vähän ajoin Tellun yli siitä. Osa esteistä hypättiin muutenkin kauempaa kuin olisi tarvinnut. Esteet 5, 7, 10 ja 11 kolahtivat Tellun takajalkoihin mutta pysyivät ylhäällä, vähän liikaa tuuripeliä siis. Teknisesti voisi taas hifistellä vaikka kuinka. Puhdas tuli kuitenkin.
 
Radan eka hyppy. Estekalusto näyttää siltä että sitä on käyty pyörittelemässä mudassa. Kuvasta kiitos Annelle.
 
Palkintojenjakoon päästiin 3b-luokassa ekoina. Aika oli koko kolmosluokan nopein: 22,89 sekuntia. Tuomarilta tuli kommenttia ruusuketta antaessa että hyvä rata ja siististi ratsastettu tms. :) Taas tuli sinivalkoinen ruusuke (ihan samanlainen löytyy jo ennestäänkin) ja kunniakierroksella mentiin 3a-luokan perässä. Hyvä Tellu :D
 
 
Ruusukkeen kanssa pönötystä. Kuvasta kiitos Suville.