Keskiviikon estevalmennus pyhitettiin koulutreenille torstain Koivikon kisoja ajatellen. Keli oli +10 ja aurinkoista. Olo oli taas edellistä parempi eli vähän vähemmän kipeä. Ratsastajia oli 4.

 
Kouluohjelman juttuja siis harjoteltiin, keskikäyntiä (ei oikeen onnistunut), askeleen pidennystä ravissa (ok-), suunnanmuutosta laukassa (vaihtoi kahdesti laukan lopussa, kolmannella yrityksellä meni oikein kun pidin asetuksen oikealle, oikean laukan laukkapohkeet ja istunnan hiljaa), peruutuksia (tosi monesti meni vinoon, muuten suht ok) ja muistaakseni laukkaympyröitä (kerran nousi väärä laukka, muuten oikein). Treenasin kannuksilla ja Grandi tuntui eilistä säpsymmältä. Ravissa töpöteltiin ylös eikä eteen. Ei helpota istumista.
 
Koulutunti muuttuikin lopussa estetunniksi. Ensin pari kertaa ristikko, sitten n. 60 - 70 cm:n pysty ja lopuksi 90 cm:n okseri. En taas luottanut yhtään että se menee enkä ollut hyppäämässä ennen hepoa. Kielloton putki meni poikki kun okseri tökki. Kolmesti mentiin vissiin yli ja kieltoja tuli 3 vai 4. Turvaliivin puute ja kouluraippa muuttivat suoritusta. Ei parane tippua ja äkkimätkiminen oli hankalampaa. Pitää olla tyytyväinen siihen että pysyin kyydissä vaikka kovin kaunista okserin hyppiminen ei ollut. Muuten kyllä vähän harmitti ne kiellot.
 
Ongelmia:
kannuksien kanssa säpsympi
ravi edelleen hankalahko
lopussa unohdin ratsastaa esteille kunnolla
myötäys esteille
 
Parannusta:
en tippunut kielloista