Lauantainakin olin tuuraamassa hevosen liikutuksessa. Luvassa maastopäivä sekä omistajan että omasta toiveesta. Alkuun oli +7 ja pilvistä mutta loppulenkistä paistoi aurinko. Tänään päätin mennä vähän reippaamman lenkin kun eilen tunnillakaan ei laukattu kovin paljoa. Alkumatkasta Easy kulki epätavallisen hienosti ja rauhallisesti pitkin ohjin kyttäilemättä. Ravilla mentiin (tai yritettiin mennä) koiranulkoiluttajista ohi. Koiraa piti vähän katella ja hidastella. Kun oltiin päästy niistä ohi niin ei tarvinnut enää pohtia niitä. Mentiin taas takalenkkiä laukalla. Tällä kertaa annoin hepon vähän kiihdyttääkin. Lisää vauhtia en kuitenkaan uskaltanut pyytää. Kivasti hiljensi ennen risteystä joka kerta. Mentiin 3 kierrosta sitä takalenkkiä, loppua kohti rupesin jo vähän luottamaan siihen ettei ratsu sinkoa ojaan tai lyö jarruja kiinni. Siinä laukatessa hepo tarjosi mulle ekaa kertaa oma-alotteisesti laukanvaihtoa askeleessa. Mutta sitten kun yritin sitä itse siltä pyytää niin ei onnistunutkaan kuin ravin kautta.

 
Välissä mentiin melko pitkä pätkä taas käyntiä pitkin ohjin. Käytiin vähän kastamassa kavioita lammessakin. Sitten ravattiin pätkä. Risteyksessä tuli yksi ratsukko vastaan mutta niitä ei tarvinnut pahemmin kummastella. Risteyksestä hepo oli jo menossa kotia kohti. Laukan nostin sitten jo risteyksen jälkeen uudelle kierrokselle. Suunnitelmissa oli kääntyä lyhyemmälle reitille mutta hepo vain kiihdytti kun risteys lähestyi. En viitsinyt norsujarrulla ruveta jarruttelemaan, joten mentiin risteyksestä varmaan 100 metriä ohi ennen kun sain ratsun käyntiin. Siinä hidastaessa hepo sitten esitteli että irtoaa täältä vaikka mitä sarjavaihtojakin. Liikeiden oikeaoppisuutta en ehtinyt seurata kun yritin saada vauhtia pois. Sitten U-käännös ja risteyksestä haluamaani suuntaan. Hepo kyllä nosti laukat nätisti ja siinä jopa tiputteli raville muutaman kerran. Oikea laukka ei mennyt yhtä sulavasti, vähän tuli sivuloikkia mutta melko maltillisia onneksi. Vauhtia kyllä löytyi tähänkin suuntaan eikä ratsussa näkynyt mitään hyytymisen merkkejä. Seuraava takalenkki mentiin parilla laukannostolla ja ravipätkällä. Kauimmaisesta takanurkasta mentiin sitten käynnillä pitkin ohjin takas tallille. Tulipa kunnon loppukäynnit ja kotiinpäin askel oli mukavan pitkä.
 
Tähän suuntaan hepo ei viettänytkään risteyksestä kotiinpäin vaan oli jatkamassa lenkkiä lammelle. Hassu hepo. Mäellä mentiin mäkitreenit ja siinä nousussa hepo taas säikähti mitä lie vinossa ollutta oksaa ja loikkasi melkeen maastoesteen päälle. Äkkiä siitä kuitenkin rauhottui ja päästiin jatkamaan matkaa löysin ohjin alamäkeen ja tallille.
 
Ongelmia:
1 isompi säikkyminen
laukasta hidastus toiseen suuntaan
 
Parannusta:
pitkin ohjin kulki rennosti
kyttäili yllättävän vähän
uskalsin laukata reippaamminkin