Tänään toteutui vihdoin toiveeni koulutunnista Koralla. Olin paikalla katsomassa jo kun hepo meni ekalla tunnilla samaa tehtävää. Olipa helpon ja tasaisen näköistä. Arvelin realistisesti että yhtä helppoa ei itellä tulisi sen kanssa olemaan. Meidän tunnilla ratsukoita oli n. 8. Maneesissa oli suht lämmintä vaikka pihalla oli aurinkoinen +2. Maltoin ekaa kertaa ratsastaa ilman takkia ja hyvin tarkeni.

 
Alkutunnista rupesi jo turhauttamaan kun ähräsin kyydissä vaikka kuinka mutta Kora meni pää pitkällä. Ope kommentoi että se on ihan yhtälailla läpiratsastettavissa kuin muutkin ratsut. Joopa joo. Yrityksen puutteesta ei voi ainakaan syyttää. Kevyessä ravissa otin asetuksia sisään ja ulos. Alkuun Kora tahtoi taas pitää turpaansa vasemmalle. Positiivista sentään se että sain ratsun suoristumaan ja turvan keskelle.
 
Väistöjä tehtiin alkuun ympyröillä. Käynnissä ensin kumpaankin suuntaan. Sitten ravissa oikealle. Taas käynnissä vasempaan ja sitten ravissakin. Hirmuisia puolieroja en huomannut (ehkä olisi pitänyt?). Käynti meinasi hiipua ja ravistakin tuli sanomista että reippaammin. Välillä piti siis mennä pätkä suoraan ja sitten taas väistää takaosaa ulos. Ei se ajatuksella toiminut muttei hirmu hankalaakaan ollut. Kovin herkkä jalalle hepo ei ollut (vaikka oli kannuksetkin). Onneksi kouluraipalla naputtelemalla takaosa otti hyviä väistöaskeleita. Tai ainakin otti. Tähän meni melko pitkään eikä menty väistöjä käynnissä ja ravissa pitkän sivun suuntaisesti kuten eka tunti.
 
Seuraavaksi oli laukkaväistöjen vuoro. Kora oli laukassa hitusen innokas mutta kuitenkin hallittavissa. Väistöt meni jopa yllättävän hyvin kumpaankin suuntaan. Ensin väistettiin vasemmassa kierroksessa vasemmalle. Välissä oli vähän odottelua ja siinä työskentelin ensin käynnissä ja sitten harjoitusravissa ja rupesin vihdoin saamaan ratsusta pyöreyttä. Oikeassa kierroksessa Kora esitti kertaalleen laukasta nelipistejarrutuksen kun käännyttiin lyhyelle sivulle. En tiedä mitä näki. Kuski heilahti mutta pysyi onneksi kyydissä. Hepo oli tänään estetunteihin verrattuna melko rauhallinen eikä niin kyttäillyt. Toisella sivulla tehtiin iteksemme siirtymiä ja muutama peruutuskin.
 
Loppuraveissa hepo oli paikoitellen pyöreä. Sain asetuksen oikeallekin läpi. Kovin rentoa meidän meno ei silti ollut. Yllättävän vähän kuului narskutusta tunnin aikana.
 
Ekan tunnin menoon verrattuna ei näyttänyt kovin hohdokkaalta kuten arvelinkin. Mutta omiin taitoihini suhteutettuna meni melko kivasti. Mitään suuria hankaluuksia ei ollut. Tästä tuli hyviä rakennuspalikoita taas tulevia estetunteja varten. Ratsun suoristaminen on ihan oleellinen juttu.
 
Ongelmia:
jännittyneisyys
 
Parannusta:
meni suorempana ku ennen
löytyi jopa asetus oikealle
vain pari väärää laukkaa
hyvin vähän säpsyjä