Pitkästä aikaa estevalkkaan Virpitalleille. Yritin etukäteen selvittää että mennäänkö koulua vai esteitä mutta vastaus oli että se selviää sitten. Lopulta luvassa oli puomeja ja opena oli estevalkat alkusyksynä pitänyt ope. Tunnilla meitä oli 4 ja ratsukseni osui Elmo. Kun tallissa olisi kivoja tammojakin niin miksi menen aina vaan ruunilla? Elmo on ihan ok mutten siihen ole pahemmin ihastunut. Ekaa kertaa taisi käydä niin ettei Martti ollut tunnilla. Mikäköhän siinäkin oli niin ikävää etten tykkää toisesta yhtään? Kelinä +4 ja me maneesissa.

 
Jalustimien kierteiden värkkäämisessä meni taas aikansa ja olin porukan viimeisenä valmiina. Alkutunnista hepo tahtoi pitää turpaansa vasemmalla ja oikeassa kierroksessa oli ongelmia saada asetusta läpi. Vasen kierros ei tuonut yhtään helpostusta asiaan vaan tuntui entistä hankalammalta.
 
Eka verkkatehtävä mentiin ravissa, kahden maapuomin (väli 17 m) välissä piti väistättää takaosaa sivulle, ensin toiseen sitten toiseen suuntaan. Toinen pitkä sivu mentiin kevyessä istunnassa ja vähän reippaampaa ravia. Ratsu taisi lähteä paremmin eteen maiskutuksesta kuin pohkeistani. Ohjien tuntuman (tai siis pitkänä roikkumisen) kanssa oli vähän ongelmia kun piti myödätä kunnolla. Siitä ei kuitenkaan tullut kommenttia. Väistöt meni erittäin vaatimattomasti ja puomit haittasi ainakin omaa keskittymistä pahasti. Vähän myöhemmin väistätettiin ekan puomin jälkeen ensin uralle (oikealle) ja myöhemmin keskilinjalle (vasemmalle). Eipä ihanasti mennyt nämäkään. Hepo ei pysynyt kunnolla suorana ja väistö oli hyvin epätasaista. Eka yritys vasemmalle meni ihan taisteluksi ja vasta käynnissä sain ratsun astumaan sivulle. Edelleen puomi haittasi kuskia, joka taas haittasi ratsun informointia, josta tuloksena jotain ihan muuta kuin haettiin.
 
Sitten mentiin samoja puomeja laukassa. Alkuun ja loppuun pääty-ympyrä laukassa, oikea kierros. Yritettiin ensin 5 askellella. Tuli 4, sit 5 ja ponnistettiin kaukaa ja lopuksi 5 ja läheltä. Ihan hyvää ei siis tullut. Sitten mentiin neljällä, se meni melko ok kummallakin kerralla. Lopuksi haettiin vielä 6 askelta. Kolmannella kerralla pysyttiin jo laukassa mutta kiemurrettiin. Olikohan neljäs yritys, joka meni suht ok. Toiseen suuntaan 5 onnistui paremmin, samoin 4. Kuusikin taisi tulla heti ekalla yrityksellä vaikka ympyrän alussa hepo meinasi aina kiiruhtaa. Siitä olin mielissäni että saatiin "sakkokierroksia", että saatiin homma hyväksi, tai edes paremmaksi.
 
Loppuun mentiin vielä toisella sivulla olleita innarivälein aseteltuja puomeja. Alkuun tuli vähän haparointia ja kolistelua. Ope sanoi että perille asti ja olin ihan äimänä että mitä se tarkoittaa. Sain selvennykseksi että ponnistuspaikat lähemmäs. Tuli vähän epätasaisia kierroksia, lennossa vääräksi vaihtunutta laukkaa ja kolinaa. Lopuksi tuli pari suht onnistunutta kertaa ja sitten riitti.
 
Loppuraveissa hepo pyöristyi helposti oikeaan kierrokseen mutta vasen oli paljon vaikeampi. Rehellistä myötäystä en huomannut saavani. Pyörittelin kahdeksikkoa mutta vasen kierros oli edelleen hankalampi. Lopulta käynnissä sain ratsun vähän venymään. Pian sen jälkeen hepo nykikin jo ohjat pitkiksi enkä jaksanut enää taistella vaan annoin olla.
 
Ongelmia:
tuntui ettei mikään mennyt ihan nappiin
ponnistuspaikat oli melko hukassa koko tunnin
oikea jalka jännittyi ja nousi
 
Parannusta:
laukat nousi aluksi kivasti
laukasta hiljensi melko helpolla käyntiin
laukansäätely onnistui lopulta siedettävästi