Tehoheppailupäivä jatkui itsenäisellä ratsastuksella Nowalla. Siellä lopetetaan tuntitoiminta ja olin jo ihan huolissani että ehdinkö mennä Grandilla enää ikinä. Onneksi se sitten onnistui näin. Harjatessa Grandikin uhitteli. Hevoskuiskaus onnistui sen verran että sain tällä kertaa kummatkin suojat laitettua. Satulan kanssa kun menin sisään niin vastaukseksi tuli takapuolta. Marikan auktoriteetti riitti satulointiin. Suitsienkin kanssa Grandin piti vähän pelleillä mun kanssani. Onneksi sitten kentällä käyttäytyi.

 
Keli oli viilentynyt ja mittari oli jo -18 kieppeillä. Sain koko kentän omaan käyttööni. Keskellä kenttää oli myös houkuttelevasti yksi pikkupysty mutta se jätettiin rauhaan. Päätin treenata aiemmin huonosti onnistuneita laukanvaihtoja. Alkutunnista pyörittelin ravissa voltteja. Vähän oli joko laahustamista tai turpa ylhäällä viiletystä. Tovin sai ravailla ennen kuin vähän suostui rentoutumaan. Sitten laukkailin hetken pääty-ympyröillä kumpaankin suuntaan. Ihanan, jopa vähän turhankin, rauhallisesti laukkasi ja päätä veti vähän liiankin alas.
 
Sitten mentiin käynnissä ja ravissa väistöjä ja avoja. Ravi eteni mukavasti kunnes istuin alas ja rupesin tekemään jotain. Sitten yleensä alkuun tuli aina melkein paikallaan pomppimista. Tunnustan kyllä että hitaassa könötyksessä oli helpompaa istua kuin kunnolla etenevässä ravissa. Väistöt meni ihan ok, samoin avot kun uskalsin vaatia kunnolla. Asetuksien kanssa oli taas vähän tekemistä. Tuntuu että vaikutan painollani joko liikettä auttavasti tai vastustavasti mutten aina oikein tiedä että kumpi on päällä ja miksi.
 
Sulkutaivutusta yritin käynnissä kumpaankin suuntaan mutta tuntui niin hankalalta enkä oikein nähnyt tarpeeksi mitä tapahtuu niin annoin olla. Sitten yritin vaihtaa laukkoja ympyrältä toiselle. Edelleen sama ongelma kuin ennenkin. Laukka ei vaihdu mutta vauhti kiihtyy. En osaa ilmaista itseäni hepolle tarpeeksi selvästi enkä oikein tiedä että mitä pitäisi tehdä toisin. Ehkä sitä pitäisi sittenkin harjoitella pituushalkaisijalla tai ottamalla väliin yksi raviaskel. Sitten laukkailtiin ja kun vauhti lähti toisinaan kiihtymään niin tehtiin kontrolliharjoituksia ja peruuteltiin. Muutama vaihto tuli mutta aika kamalaa se oli. Sitten laukkailin ihan vaan ympyröillä ja yritin saada hepoa vähän rauhoittumaan spurttailun jäljiltä. Aikansa sai työstää mutta ainakin jonkinlaista parannusta tuli. Ja olihan se hauskaa yksikseen laukkailla kentällä.
 
Lopuksi pyörittelin vielä ravissa voltteja. Siinäkin meni taas oma aikansa että rupesi pyöristymään ja vasen kierros oli hankalampi. Ehkä vähän pidempään olisin voinut ravailla mutta tunti meni äkkiä. Lopuksi kokeilin vielä että miten toimii käynnissä ja hyvinhän se pelasi. Pyöristyi ja liikkui eteen. Ehkä tän tunnin kehumiset auttoi taas jotain. Ei tietenkään yhtä tehokasta kuin open piiskauksessa mutta ei ihan jolkutteluakaan. Ei meidän paras tunti mutta sangen mukava. Ja toivon hartaasti ettei viimeinen vaikka Grandikin on myynnissä.
 
Ongelmia:
en osaa vaihtaa laukkaa
kädet meni taas matalaksi
nyrkit ei pysy kiinni, tuntuu sormissa tunnin jälkeen
kolmisormihanskoissa ohjat veny pitkiksi
volteilla meni välillä lapa edellä kun en vahtinut tarpeeksi ja tuli muutamia ristiaskeleitakin
 
Parannusta:
Grandi kyllä pyöristyy kun malttaa
osaa vaikka mitä mutten osaa kaivella kaikkea ulos siitä