Tämän päivän suunnitelmissa oli tehdä Easyn kanssa jotain itsenäisesti. Suunnitelmat meni uusiksi kun kuulin taas juttua naapuritallin estevalkan osallistujavähyydestä. Lupahakemus meni läpi ja sain Easyn kanssa lähteä mukaan valkkaan. Hepo oli kuulemma riekkunut tarhalankoja rikki mutta tallissa käyttäytyi sangen kivasti. Vähän pyöri harjatessa muttei tainnut yhtään uhkailla. Satulakin taisi mennä taas luimimatta selkään. Keli oli nollassa ja satoi lunta. Ratsukoita valkassa oli taas vain 3.

 
Menin ratsain maneesille, sillä ajattelin että päästään nopeammin niin. Melko laahustavaa käyntiä irtosi ja piti vielä harhailla laidasta laitaan. Onneksi ei ollut muuta liikennettä kuin poni ja polkupyörä. Alkuverkassa Easy oli ihanan reipas Peraankin verrattuna. Vähän kipitti menemään mutta menipä huolellisesti kulmiinkin. Esteitä oli kolmen esteen linja, joista kauimmainen oli kavaletti, lisäksi lähes takakulmaa kohti oli pysty, jonka alla oli vesimatto sekä oven päädyssä pieni jumppasarja: maapuomi, kavaletti ja pysty. Easy oli muuten tosi fiksusti mutta kun se yhtäkkiä huomasi esteen alle ilmestyneen vesimaton niin otti puolentoista metrin sivuloikan. Onneksi ei tullut isompaa loikkaa niin pysyin kyydissä. Laukassa vauhtia oli myös ihan reippaasti ja menoa sai säädeltyä reippaan ja hyvin reippaan välillä.
 
 
Ehkä meidän menohaluista johtuen alkutunnin tehtävissä haettiin ratsuja kuulolle esteiden jälkeen. Ensin hypättiin ovea lähinnä ollutta pystyä ovea kohti ja pysäytettiin kulmaan. Mentiin n. 4 kertaa ja este nousi siinä samalla lähemmäs kasikymppiä. Kommenttia tuli että myötää paremmin, ohja ihan löysäksi asti ja istu kevyemmin satulassa. Tulkitsin että enemmän etukenoa ja kevyttä istuntaa. Meni sitten välillä ihan höpöksi kun olin kevyessä istunnassa vielä 2 askelta esteen jälkeen ja piti jarruttaa pysähdyksiin. Jarrutukset toimi ihan hyvin enkä huomannut hepan puskevan minnekään vaikka ope taisi jotain semmosta vihjailla. Oma päivän huonoin hyppy oli tokavika hyppy tässä, jäin vähän jälkeen kun ponnistuspaikka ei osunut ja hepo ponkaisi kaukaa.
 
Seuraavaksi mentiin jumppasarjaa ja este oli alkuun ristikkona. Ensin innariväli ja sitten 1 laukka. Meni ihan ok, samoin pysähdykset. Tammalla meinasi vaan olla hirveästi vauhtia heti kun lähdettiin laukkaan ja monesti nosteli laukkaa ihan itekseenkin. Tämä noin kolmesti. Sitten hypättiin okseria ja kavalettia. Tarkoitus oli meillä "isoilla hevosilla" saada väliin 3 laukkaa. Onnistui ekalla ja kolmannella. Kakkosyritys tuotti neljännenkin askeleen kun jäin pohtimaan liiaksi jotain muuta. Mitäköhän se oli? Sanomista tuli että pitäisi antaa ratsun laukata enemmän eikä jäädä turhaan jarruttelemaan.
 
Ennen rataa hypättiin vielä muistaakseni kolmen esteen linja 3 ja 4 laukalla kohti ovea ja sitten vesimattoa. Ei tullut vesimatolle kieltoja vaikken sitä käynyt etukäteen esittelemässä. Sekin hypättiin vissiin kolmesti. Tokavikalla kerralla hepo hiljensi hienosti jo M:n kohdalla käyntiin mutta ope ei tainnut katsoa. Vikalla kerralla meni kulmaan asti kunnes oli käynnissä ja saatiin siitä kehuja. Nyt uskalsin antaa hepon jo laukata paremmin. Ero reippaan laukan ja kuskin riepottelun välillä oli aika hiuksenhieno.
 
Ope kysyi että onko kisoja tulossa ja ratsastajien korkeussuunnitelmia. Sanoin että mennään lauantaina kokeilemaan ysikymppiä niin mentiin minirata vikana ja nosti esteet meille ysikymppiin. Sitä ennen otettiin yksi kierros vähän matalampana, ehkä 70. 5 esteen rata: oikeassa kierroksessa sisään, pysty, vesimatto ja 3 esteen linja kohti ovea (kuten Annen piirroksessa yllä). Ekalla kierroksella Easy meni ekan esteen jälkeen melko lujaa ja väliin taisi tulla vain 7 laukkaa (isoin heppa meni 9 askeleella ja kuulemma liian suoran tien). Kavaletin jälkeen huomasin että jäädään okserista vähän kauas ja piti pyytää lisää vauhtia ja hyppäämään vähän kauempaa. Vikan välin 4 oli sitten jo ahdas.
 
Ysikympin kierroksella esteet näytti kuskista vähän isoilta ja tunnustan että ennen jokaista estettä mielessä kävi pieni epäilys että tuleeko kielto. Rohkaisin vissiin hyvin ja laukka rullasi niin kaikista selvittiin. Viimeinen neljän väli oli edelleen ahdas vaikka ope oli sitä vähän pidentänyt. Tunnustan että unohdin ottaa siinä takaisin ja lyhentää. Onneksi hepo osasi katsoa sen ite.
 
Kommentteja tuli ettei kannata enempää hyppyyttää kun on kisatkin tulossa. Nyt sain sentään lopettaa onnistuneeseen suoritukseen. Loppuun vielä pyöriteltiin sunnuntain koulukisatreeniä pidempi pätkä. Taas oli vähän heppojen säästämistä ilmassa. Meidän koulukisatreeni ei hirmu ihanasti mennyt. Alkuun hepo kipitti vauhdilla ja laukkalävistäjät tuotti taas ongelmia. Kyttäilyjä ei onneksi ollut ja mentiin rata kertaalleen läpi ihan oikeassa kisapaikassa siis. Vaikka mentiinkin sivusuunnassa uralle asti. Lopuksi Easy rupesi kuuntelemaan vähän turhankin hyvin ja kun tahdoin hidastaa ravia tiputti lähes käyntiin. Hankalinta oli ravivoltti oikealle, en saanut Easya taipumaan.
 
Takaisin tallille käveltiin maaston kautta pitkin ohjin. Nyt käyntiaskel venyi hienosti. Lunta tuli edelleen. En ihan tajua että mikä tässä oli rankka osuus mutta hepo hikosi korvantyvistä ja vatsapanssarin alta. Tallissa oli siis hyvä hetki nyppiä harjaa vähän lisää hepon kuivumista odotellessa. Easy ei ollut nyppimisestä moksiskaan enkä laittanut sitä edes kiinni. Vähän hyöri ympäriinsä muttei ollut niin tarkka harjastaan kuin Tellu.
 
Ongelmia:
reipas mutta hallittu laukka ilman että puskee sisäpohjetta vasten
koulupyörittelyssä voltti oikealle ja laukkalävistäjät
 
Parannusta:
ei kieltoja
 
Annen tunti Epperin kanssa: