Ensimmäinen kommenttini oli "voi ei" kun kuulin päätyväni Haksulla estetunnille. Tuuli kommentoi että Haksu hyppää kyllä hyvin kunhan sitä ei vedä suusta. Ite totesin sit että luultavasti esteetkin pysyy turvallisen pieninä.

 
Kun pääsin tallille niin löysin Haksun edelliseltä tunnilta hyppäämästä. Olin hyvin mielissäni ettei tarvinnut laittaa sitä kuntoon kun viimeksi oli vähän erimielisyyksiä. Edellisestä kerrasta Haksun kanssa onkin aikaa kun ei täältä löydy vielä yhtään kertomusta siitä. Haksu hyppäsi kuitenkin ihan ok kun katselin. Vähän tahmea se kyllä oli. Esteitäkään ei sitten meidän tarvinnut kasata.
 
Itse kun pääsin selkään niin päätin että hepohan liikkuu ja tottelee mua. Käynnissä oli tahmea mutta ravissa ja laukassa sen sai ihan ok liikkeelle. Laukassa löytyi jopa yllättävän reipas baanavauhti. Kevyessä istunnassa pitkät sivut usvatettiin menemään. Ankki kommentoi että pitää päädyissäkin työstää ettei kaadu sisään kun mennään rauhallisemmin.
 
Ekat hyppelyt mentiin keskilinjalla katsomoon päin olevien kavalettien yli. Sitten edessä pituussuuntaan oleva este piti kiertää siltä puolelta, kumpi laukka on ja mennä päähän asti. Meni ihan ok. Ensin vasemmassa, sit oikeassa kierroksessa. Ja käsky kävi että nurkasta ei saa alottaa vaan sivuoven kohdalta viimeistään.
 
Sitten hypättiin ensin kavaletit, Haksu pudotteli siinä toisinaan raville, sitten mentiin päähän ja se laukka kumpi oli niin siihen suuntaan kaarrettiin ja hypättiin keskihalkaisijan linjalla oleva pysty (n. 45 cm) ympyrällä. Pystylle Haksu hidasti mutta päästiin siitä sitten ravissa yli. Ite olin tietty jännittynyt että miten tässä käy. Seuraavalle kierrokselle lisättiin pystyn yli ympyrän jälkeen vielä toinen ympyrä, jonka jälkeen hypättiin toinen pysty (n. 45 cm) uralta lävistäjämäisesti (ja siinä piti saada laukka sitten vaihtumaan). Ekalla kerralla taisi mennä ihan ok paitsi pystyt mentiin melko arasti ja jälkimmäisellä esteellä laukka ei vaihtunut.
 
Sitten esteitä nostettiin n. 65 senttiin ja siinä meille tuli jo ongelmia. Ekalle pystylle pysähty esteen eteen. Ei ollu tarpeeksi pohkeita ja olin liikaa etukenossa. Raippasin Haksua ja Ankki sano että käytä mieluummin jalkoja. Vauhti oli kuitenkin ollut ok. Tokalla yrityksellä päästiin yli eikä sitä raippaakaan sitten mihinkään tarvinnut. Sitten seuraavasta pystystä hujahdettiin ohi mutta siinä kyllä ohjasin ite vähän heikosti. Uusi lähestyminen, jalat kiinni ja ite ei liikaa menossa ja yli päästiin ilman raippailua. Kehuin hepoa ja tällä kertaa tuli oikea laukkakin.
 
Olin erittäin positiivisesti yllättynyt Haksuun. Varsinkin se yllätti, ettei raipalla huitomisesta ole apua jos jalat ei kannusta tarpeeksi. Vähän arastelin itekin hypyissä etten suistuisi kyydistä. Myötäämiset taisi kuitenkin onnistua ihan hyvin. Ja löytyihän siitäkin hevosesta vauhtia kun vähän kaiveli. Onneksi oli kannukset ja pitkä kepukka auttamassa.
 
Kelinä oli +1, me maneeisssa. Ratsukoita oli 8 ja siihen nähden ehdittiin kuitenkin hypätä ihan hyvin. Tunnin jälkeen satoi lunta.
 
Ongelmia:
kielsi kun pohkeet unohtu irti
olin turhan etukenossa ite menossa
1 pudotus ja 2 kieltoa
 
Parannusta:
sain Haksun alkutunnista hyvin liikkeelle
ei tullut yhtään hankalaa nelitahtista laukkaa
pysyin kyydissä vaikka etukäteen pelottikin