Itsenäisyyspäivän kunniaksi (koska oli vapaapäivä) oli estekisat. Vaikka nämä oli tallikisat niin silti samoista kisoista oli jaossa myös KenCupin viimeisen osakilpailun pisteet. Siksi Tellulla kisaamaan ja turvallisesti 80 cm. Tavoitteena voitto. Samaan luokkaan olin ilmottautunut myös Easylla (lisää siitä omassa postauksessaan) ja toivoin että saisin mennä Tellulla ensin. Tellun kanssa menoa jännitin enemmän sillä siinä oli isommat tulospaineet cupin takia. Kelinä oli luminen -3.

 
Tellu hyppäsi omistajansa kanssa 60 cm puhtaasti alle ja ehti kävellä tovin ennen kuin hyppäsin kyytiin. Tuunatun esteraippani olin hukannut johonkin mutta onneksi sain lainaraipan. Verkassa ratsu oli melko etupainoisen olonen. Huomasin itsekin taas kenottavani etuviistossa, varsinkin kun yritin hidastaa ja ratsu tuntui vähän jyräävän. Vauhtia löytyi pyydettäessä eteen mutta tarkka hidastus toimi huonommin. Yritin keventää menoa edestä mutta sain ratsun vain erittäin matalaan pyöreään muotoon käynnissä. Ravissa ja laukassa ei suurempaa eroa. Kävin varmuuden vuoksi näyttämässä vesimaton mutta hepo ei ollut suuremmin kiinnostunut siitä. Verkkahyppyjä hypättiin ensin ristikolle kerran vai kaksi, sitten muistaakseni kaksi pystylle ja kolme okserille. Viimeisen hypyn olisi voinut jättää tekemättä kun meni tokavikaa huonommin. Hepo meni pitkänä ja hypättiin välillä turhan kaukaa. Väärä laukka oli ainakin kerran esteen jälkeen. Testasin perusjutut eli eteen, kiinni ja kääntymisen. Vinohyppyjä ei verkassa menty.
 
Oma versio ratapiirroksesta. Sininen on vesimatto ja punaiset nuolet meidän oikoreitit. Arvostelu 367.1.
 
Rataan tutustumisessa olin suunnitellut lyhyet tiet varmistamaan nopeaa aikaa. Vesimaton jälkeinen nopea käännös oli vähän samantyyppinen kuin Saaran 90-kisoissa ysiltä kympille, jota en koskaan päässyt kokeilemaan. Se arvelutti etukäteen eniten. Oma hyppyvuoro oli alunperin kolmantena mutta lopulta mentiin neljäntenä kun järjestystä vähän muutettiin. Ihan ekana kävin sanomassa ratahenkilöille että varokaa kolmosen ja nelosen välissä kun kaarran kasilta ysille.
 
Lähtömerkin jälkeen oikealle ja laukka päälle. Olin iloinen että eka hyppy meni hyvin vaikka hepo kaarteessa puskikin vähän pohjetta vasten. Videosta huomasin että ratsu vaihtoi laukan kaarteessa ennen estettä jostain syystä vasemmaksi. Esteen jälkeen tultiin kuitenkin oikeassa laukassa alas kuten pitikin. Kakkosen ja kolmosen välisellä suoralla laukka vaihtui taas vasemmaksi mutta mitäpä tuosta. Väliin tuli vain 6 askelta ja hypättiin kolmoselle hitusen kaukaa. Nelonen ja vitonen, samoin kaarteet ihan ok. Vitoselta oli pitkä tie kutoselle ja yritin saada ratsua liikkumaan reippaasti mutta pysymään kuitenkin lyhyehkönä. Vesimatosta mentiin ilman ongelmia yli ja sen jälkeinen tiukka kaarre kakkosen ja vitosen välistä meni hienosti. Hieman näyttää videon perusteella siltä että seiskan ja kasin väliset 4 laukkaa suoraan meni nekin väärässä laukassa.
 
Kasin jälkeen piti ottaa vähän kiinni ja ratsun takajalat teki jotain omaa kuviotaan, vaihtoivat mm. laukkaa välillä vääräksi ja takaisin. Ysille loikattiin vähän kaukaa mutta laukka vaihtui. Kolahti puomiin mutten sitä radalla huomannut. Ysin jälkeen sama juttu että joutui ottamaan vähän enemmän kiinni. Kaarre meni vähän hassuksi eikä askel passannut, hyppäsin kympin melko kaarevalla linjalla ja suoristus jäi. Tellu ratkaisi asian ottamalla miniaskeleen ennen estettä. Siihenkin kolahti ja esteen jälkeen oli pakko katsoa taakse että miten kävi. Puomi pysyi ylhäällä ja tehtiin huippuaika: 20,36. Tällä ajalla voitettiin luokka ylivoimaisesti.
 
Palkintojenjakoon menin Tellun kanssa. Tällä kertaa olin ainoa hevosellinen. Eikä saatu ruusukkeita vaan suklaajoulupukit. Kunniakierroksen laukkaaminen yksin ilman ruusuketta (nyt niitä olisi ollut sitäpaitsi 2) ei ollut ihan niin hohdokasta kuin yleensä. Mutta rataan olin kolahduksia lukuunottamatta erittäin tyytyväinen.
 
 
Kiitos Annelle videoinnista ja Tellun omistajille että sain käydä kisaamassa :)