Perjantaina olin vuokrahepan kanssa taas kavalettitunnilla. Pihalla oli aurinkoinen +4 ja me oltiin maneesissa. Ratsukoita tunnilla oli n. 7. Alkuverkan ohjeena oli ottaa kääntöavut haltuun. Heppa painoi kumpaankin kierrokseen sisäpohjetta vasten ja oikealle oli taas hankalampi asettaa. Ekana verkkatehtävänä mentiin ravipuomeja ja voltteja ulos aina vuorotellen eri suuntiin. Seuraavaksi mentiin puomit kaarteilla, eli joka puomin jälkeen aina kaarre eri suuntaan seuraavalle (puomit siis pituushalkaisijalla vinottain). Alkuverkkalaukassa mentiin reippaasti ja ope käski lyhentää ohjia.

 
Alkuun mentiin kavaletteja laukassa vähän lyhennettynä versiona. Kahden kavaletin väliin tuli 3 laukkaa, joista eka suoraan, seuraavalla käännös ja viimeinen taas suoraan kohti seuraavaa kavalettia. Ja kavaletin päällä oli tarkoitus saada laukka vaihtumaan. Alkuun kaksi kavalettia, lenkki päästä ja kolmas takaisinpäin. Se kahdesti. Hepo ei kuulemma tullut tarpeeksi suorana. Easy innostui hyvin jo kavaleteista ja mentiin melko lujaa. Seuraavaksi mentiin 3 kavalettia kiemuralla ja lopuksi kaikki neljä. Kolmella tuli sanomista että en myötää hypyissä tarpeeksi. Sitten kuulemma paransin myötäämistä mutta hypyn jälkeen pitäisi aina ottaa kiinni. Vikan kierroksen jälkeen tuli palautetta että hyvä että ite pysyin rauhallisena vaikka hepo häselsi.
 
Käytännössä siis Easy kiihdytteli kavaletit joka kerta melko vauhdikkaasti yli ja ite sain keskittyä pidättämiseen ja kääntämiseen jokaisella aivosolullani. Silti tuntui että tehtävä meni viuhahduksessa ohi enkä ehtinyt tehdä mitään. Laukat ei luultavasti vaihtuneet, en ehtinyt ajatella. Laukanvaihto pitäisi tapahtua kuskin sisäjalan merkistä eikä kääntyilystä, sisältä vetämisestä tai käsien vääntelystä. Kavaleteille sentään osuttiin vaikka välillä pelotti että pysytäänkö pystyssä sillä kovin tasapainoista meidän meno ei ollut vaan kenoluisua ja liirausta. Kertaalleen jäi vikasta välistä yksi laukka uupumaan mutta muuten päästiin yllättävän hyvin kolmella. En kyllä huomannut että olisin oikeasti osannut muuttaa omaa ratsastusta loppua kohti paremmaksi. Tämä oli niitä tunteja, joista pitäisi olla videomateriaalia, jota katsoa hidastuksella ja yrittää tajuta mitä tapahtui.
 
Lopuksi mentiin linja suoraan yli eli hypättiin kavaletit vinosti ja väleihin piti tulla vain kaksi laukkaa. Alkuun tuli pientä haparointia mutta loppua kohti olin tosi tyytyväinen meidän menoon. Sangen suorasti ja hyvin meni. Tänään ei taidettu edes keilailla, ihan varma en tosin ole.
 
Loppuverkassa hepolla oli taas ihan liikaa virtaa. Välillä vähän peruuteltiinkin. Kun pyysin pohkeilla käyntiin niin hepo tarjosi sivuloikkia laukassa. Rikkoi muutenkin kevyestä ravista välillä laukalle. Ravi oli aikamoista viiletystä. Parani hitusen loppua kohti. Lopuksi käytiin vielä "maastokävelyllä" mutta koska maastossa oli säkkipimeää niin ei päästy edes ekaan risteykseen saakka kun totesin että parempi kääntyä takaisin jos tahdon pysyä kyydissä.
 
Ongelmia:
kaahotus kavaleteilla
kuskin pohkeet hypyissä irti
 
Parannusta:
muuten oli suht kivasti kuulolla
ei narskutellut niin pahasti