Tänään toteutui heppatoive kun mietiskelin että Essi tai uusi heppa Osku ois kiva. Sain Essin ja Oskukin tuli meidän tunnille. Ratsukoita tunnilla oli 6 ja pihalla aurinkoinen +4. Me kuraa paossa edelleen maneesissa. Essi oli hoidettaessa kiva. Maneesissa huomasin taas miten varusteiden tarkastaminen kannattaa sillä tällä kertaa satulavyö oli toiselta puolelta kiinnitetty mystisesti väärin solkeen. En olisi uskonut että sellainen on edes mahdollista. Viimeksi sunnuntaina Tellulla oli toinen poskihihna auki, sen kyllä huomasin jo tallissa :)

 
Essi ei ollutkaan kovin helppo. En saanut sitä rehellisesti asettumaan kai kumpaankaan suuntaan. Kommenttia tuli että lapa karkaa ulos kummassakin kierroksessa. Huonosti meni kun en edes huomannut. Alkuverkassa tuli kunnon piiskausta, hyvä vaan. Aika paljon niitä pieleen meneviä asioita sitten olikin. Parhaani yritin korjata. Kädet karkasi kauas toisistaan, asetukset oli huonosti ja meidän tietkin kuulemma vaikutti epämääräisiltä. Sitäkin vähän kummastelin. Omasta mielestäni tehtiin päähän metri uran sisäpuolelle osuva isohko voltti, ei kai sitten ollut standardimitoissa tai symmetrisen pyöreä? Taivuttelua olisin voinut tehdä vielä tehokkaammin alkuverkassa. Alkulaukassa sain hepon puolentoista pääty-ympyrän verran pyöreäksi mutta siihen se sitten jäikin. Ravissa mentiin pyöreänä vain jokunen metri koko tunnin aikana. En vaan osaa!
 
Tänään tehtävänä oli suoraan meneminen. Tiesin jo etukäteen että se saattaa olla yllättävän vaikeaa. Harjoitusravissa pituushalkaisijaa kohti peiliä ja pitkälle sivulle 2 10 metrin volttia. Ei se ravi niin paha ollut ku pelkäsin. Vaikka Essi oli reipas niin tälläkin tunnilla tuli sanomista ainakin kerran että mennään liian hitaasti. Suoraan mennessä sai keskittyä kunnolla ettei turpa ollut vinossa (yleensä vasemmalle). Sitten istuin itse vinossa vasen hartia alempana. Oikea käsi karkasi liian kauas kaulalta enkä saanut asetettua kunnolla kulmiin. Volteilla asetus ei meinannut sielläkään mennä harjoitusravissa läpi. Ensin mentiin oikeaan kierrokseen. Lopuksi piti mennä suoraan mutta asettaa hevonen sisään. Se meni vielä kehnommin. Tuulin kommentti oli että näyttää hankalalta mutta jatka yrittämistä. Saatiin vielä pari sakkokierrosta ja olin ite jo aivan poikki. Lopuksi kysyin että voidaanko mennä käynnissä. Meni hieman paremmin ja saatiin sitten hetki huokaista pitkin ohjin.
 
Oikean kierroksen piti olla helpompi mutta enpä sanoisi että oli. Asetukset ei menneet kunnolla läpi edelleenkään. Hirveää vääntämistä. Tässä vaiheessa taisin jo muutaman kerran keventää seinustalla. Siinä vaiheessa ravi taisi olla pyöreimmillään volteilla.
 
Lopuksi mentiin vielä laukassa suoraan. Essillä takapää heitti aika hurjasti sisään ja sitä yritin etuosaa ohjaamalla häivyttää. Teoriassa helppoa ja yleensä oon saanut tämän onnistumaan suht hyvin mutten tänään. Sinnepäin meni muttei kovin tasaisesti. Kuski oli sisäohjassa liikaa kiinni, sitä oon kuullut viimeaikoina aika paljon. Sivuheittoa oli metri-pari. Lähellä takaseinää liirasi aina enemmän sivuun. Jälkimmäiseen kierrokseen (vasen) sain ohjeeksi että huomauta raipalla oikealle lautaselle kevyesti ja sillä sain kivan suoristuksen tehtävän keskivaiheilla aikaiseksi. Lopussa taas karkasi mutta onnistuipahan ainakin muutama askel. Enkö sitten yrittänyt tarpeeksi kovasti vai missä vika? Tämän perusteella en Essilläkään lähtisi koulukisoihin. Kannustava palaute tuntilaisilta oli ettei ekalla kerralla uudella hepalla voikaan mennä kovin hyvin.
 
Loppuraveissa yritin saada myötäämistä mutta keturalleen meni. Edes käynnissä ei onnistunut. Oliko se sitten laukka paras Essintyöstöaskellaji? Kivasti tuli palautetta ja piiskausta tunnilla. Vielä kivempaa olisi ollut jos olisin osannut ratsastaa kunnolla. Harjoitusravia mentiin taas aika pitkät pätkät putkeen, kunto loppui kesken. Ja käyntiä ei menty oikeastaan ollenkaan vaan lepopätkät kuunneltiin paikallaan lisäohjeita.
 
Ongelmia:
kuski ei osaa
hankalan näköstä
kädet karkaa kauas toisistaan
vasen hartia välillä alempana
lavat ei pysyneet hallussa
laukassa olin liikaa kiinni sisäohjassa
muutaman kerran nousi väärä laukka
 
Parannusta:
hepo oli mukavan reipas
nosti laukat kivasti
kääntyi hyvin
kaikesta huolimatta päästiin paremmin suoraan ku viimeksi Antin kanssa
 
© Helena
Tässä jotain yritetään, kuskin istunnassa ainakin olisi kehitettävää. Kiitos Helenalle kuvasta :)