Keskiviikkona sain taas ujuttauduttua mukaan junnujen estetunnille. Tällä kertaa kahdeksanneksi ratsukoksi. Tallissa tamma taas uhkaili ja tänään yritin lahjoa sitä porkkananpaloilla kiltimmäksi, huonolla menestyksellä. En usko että on mistään kipeä, sillä lopettaa kiukuttelun heti, jos sen huomio kiinnittyy muualle, kuten nyt kävi satulan kanssa, joka vilahti huomaamatta selkään. Pihalla oli tihkuinen +5 ja me oltiin maneesissa.

 
Opena oli kesällä paljon mua opettanut viikonloppuope, jonka kommentteja olen aiemmin kritisoinut monesti. Vaan tänään saatiinkin erittäin hyviä ja tarkkasilmäisiä huomioita heti alkuverkasta alkaen. Laukkaa haettiin taas nelitahtisemmaksi ja liitovaihetta siihen. Ohjeeksi tuli ajatella ylöspäin. Ehkä se auttoi jotain, nyt oli ainakin viime perjantaita paremmin edes joku ajatus siitä, että miten sen liitovaiheen saisi. Omat jalat ei saa karata liian taa eikä kädet saa nousta. Pidätteiden pitäisi olla tahdikkaita.
 
Verkkahypyt hypättiin noin 60-senttiselle pystylle oikeassa kierroksessa. Meni ihan ok, vaikka hepo vähän kuumuikin ja yritti lähestyä melko lujaa. Ekan hypyn jälkeen tuli kommenttia että myötää paremmin. Keskityin siihen seuraavalla hypyllä ja huomasin eron itsekin. Verkkahyppyjen jälkeen järjestäydyttiin osastoon odottelemaan ja sitten hypättiin kolmen pystyn linja kahdesti. Katsoin että muilla tuli hyvin tasaisesti 5 ja 5 laukkaa väleihin. Meillä ei ihan onnistunut vaan tuli 5 ja 4 kun hepo vähän innostui. Jälkimmäinen yritys ei tehnyt sekään autuaaksi vaan hepo loikkasi taas kaukaa, taisi ekankin välin mennä neljällä ja jäin hypyssä jälkeen. Plussat itelle siitä, miten nopeasti kokosin itseni kyydissä ja viimeisestä esteestä päästiin kunnialla yli vaikka jälkimmäiseenkin väliin taisi osua vain 4 kiireistä askelta.
 
Hepo rupesi keräämään pöllöenergiaa osastossa odotellessa ja oman vuoron koittaessa ei päästykään eteenpäin vaan neiti hevonen päätti esitellä espanjalaisia koululiikkeitä. Capriole ei ehkä ollut ihan puhdas ja oikeaoppinen mutta siltä se selkään muutaman kerran tuntui. Paikallaan odottelussa ei ollut mitään ongelmaa mutta kaunis käyntiinpyyntö tarkoitti siis hepan mielestä korkeampia koululiikkeitä. Koska oltiin estetunnilla eikä treenaamassa paikallaanhyppyjä niin jatkossa käveltiin odotteluaika pitkin ohjin. Auttoi pöllöyteen.
 
Lopuksi mentiin 5 hypyn rata eli 3 pystyn jälkeen tehtiin kaarre vasemmalle, hypättiin okseri ja lopuksi vielä eka pysty toiseen suuntaan (kuten verkkahypyissä). Esteet nousi n. 70 senttiin. En muista mentiinkö tuo kerran vai kaksi mutta vikalla kerralla sain hepan kuitenkin sen verran haltuun että saatiin alun linjoille vihdoin 5 ja 5 laukkaa väleihin. Loppukin meni kivasti ja hallitusti. Siihen oli hyvä lopettaa. Heppa oli taas vähän hassu kun esteitä kohti saattoi mennä vaikka kuinka lujaa ja kuunnella pidätteitä huonosti mutta muualla sen sai hyvin nopeasti käyntiin.
 
Ongelmia:
tasaisuuden puute
ei mennyt yhtä hyvin ku maanantaina
ylimääräiset poukkoilut
 
Parannusta:
parani kun pääsin juonesta kiinni