Maastoestekurssin jälkimmäinen päivä ja kaikilla viidellä samat ratsut. Taas kentällä kyytiin ja melko pian maastoa kohti. Tänään niin pian että olin vielä kiristämässä satulavyötä ja laittamassa hanskoja käsiini. Jalustimet laitoin kunnon maastoestelyhyiksi. Jälkikommentti opelta oli ettei ainakaan enää yhtään lyhemmiksi.

 
Alkuverkkana mentiin sama lenkki kuin eilen. Kora oli huomattavasti rauhallisempi. Hypyt alotettiin tänään melko pian. Ekalla kierroksella mentiin laukassa vaan poispäin ja takaisin tultiin veden läpi. Eiliset punaset oli veden jälkeen ja siitä vielä käännyttiin vasemmalle eilisille harmaille. Kiemuroista ei oltu päästy mutta nyt esteet kuitenkin ylittyi. Seuraavaksi tultiin toiseen suuntaan. Ensin harmaa, sitten punanen, vesi, mäki ja puhelintolppa. Meni paljon varmemmin.
 
Seuraavalla kierroksella hypättiin muistaakseni leveä rengaseste alaspäin, risu ja tukkipino. Vähän Kora taas empi mutta esteet ylitettiin. Renkaalle käskettiin ajatella vasempaan laitaan. Hyppäsin sen sitten sieltä vasemmasta vaikka keskeltä pitäisi. Vasemmalla oli hankalasti risuja juuri naaman korkeudella. Piti sitten vähän sukeltaa niitä karkuun. Tukkipinolle tuli sanomista että katsoin hevosen korvien välistä eli olin liikaa menossa. Sitten tuohon lisättiin vielä harmaat loppuun. Toinen hyppy renkaalle ei ollut kovin tyylikäs sekään. Jäin hypyn jälkeen jotenkin könöttämään ja hepo meinasi pysähtyä. Koraa sai tässä vaiheessa jo pyytää etenemään. Harmaan jälkeen meinasi myös tulla stoppi. Ope epäili että hepo saattaa olla eilisestä väsynyt.
 
Sitten lisättiin taas uusi este. Veden jälkeen tukki. Muistaakseni tultiin risu, punainen, vesi, tukki ja mäki. Eka hyppy tukille oli aika huono, askel ei sopinut ja lähdettiin kaukaa. Ope huutaa että kädet mukaan. Seuraavalla kierroksella jätettiin risu alusta pois mutta muuten sama. Siinä tukkihypyllä auttoi hienosti kun ope oikea-aikaisesti neuvoi. Kantapäät alas, keskivartalo pystyyn, pysy lähellä satulaa. Laskin samalla askeleet ja ponnistuspaikkakin osui paremmin.
 
Lopuksi tultiin vielä rata: rengas, risu, tukkipino, punainen, vesi, tukki ja vihreä mäen päällä. Alku meni hyvin. Välillä Kora jopa innostui ja tukkipinon jälkeen mentiin (taas) aika lujaa. Punaisille meni hitusen lujempaa kuin olisin halunnut, samoin vedessä. Tukista päästiin kuitenkin yli. Mäelle mennessä taisin unohtua vetämään. Pohkeet teki ainakin jotain mutta taisin ite pelätä vihreää ja kyyristyä hyppyyn. Kora päätti olla menemättä. Sievästi pysähtyi esteen eteen ja minä totean että o-ou. Mäen alta haettiin uusi vauhti ja nyt muistin pysyä paremmin pystyssä. Este oli silti melko pelottavasti kukkulalla kun heti sen jälkeen oli alamäki. Kora vähän kiihdytti esteen jälkeen alaspäin. Hiljensi kuitenkin siivosti käyntiin kun pyysin.
 
Siihen loppui hypyt tältä päivältä. Lähes puhtaasti kun vika este kiellettiin. Kora oli paljon luottavaisempi. Ope vielä antoi loppupalautteen. Kysyin että mitä parannettavaa olisi. Minulla kuulemma istunta. Jos Kora hyppää erilailla kuin luulen niin jalkani suoristuvat ja olen hypyssä hyvin korkealla satulan yläpuolella. Pitäisi pysyä samassa asennossa lähellä satulaa, jousto polvissa ja nilkoissa, vain käsillä myödäten. Oma tulkintani sanoo että treeniksi istunnan parantamiseen 4 - 5 esteen pystyistä tehtyä jumppasarjaa ja ilman jalustimia/satulaa hyppäämistä.
 
Loppuverkaksi mentiin maastossa vielä ravilenkki ja käynnillä pitkin ohjin takasin. Nyt uskalsin jo ihan rennosti antaa Koran kulkea pitkin ohjin. Polttelevat pohkeenikin vapautin jalustimista. Hauskaa oli. Edelleenkään ei tullut vesihyppyjä eikä ylös- ja alashyppyjä. Tutuista esteistä jäi myös hyppäämättä kapea rengas, pelottava punaharmaa laatikko (nyt keskellä vettä) ja punainen risu. Maltillisen kokoisia olivat nuo hypätyt. Ei tarvinnut korkeutta pelätä.
 
Ongelmia:
oma istunta hypyissä
ratsu meinasi pysähtyä muutaman kerran esteen jälkeen
 
Parannusta:
hepo oli paljon rauhallisempi
vain 1 kielto
 
Päivän kooste (Inka kuvasi): http://youtu.be/jMhkokkDsHA
 
Kuvia toivottavasti tulossa.