Yllättäen tänäänkin oli maastoesteitä luvassa. Kelin helliessä +25 auringonpaisteella. Turvaliivi niskaan ja raviskalle. Ratsastajia oli 6.

 
Ensin hitusen ravattiin ja laukattiin raviskan keskellä hiekkaväylällä. Ei uskoisi miten paljon siellä oli vettä kuukausi sitten. Nyt erittäin pieni n. metrin lätäkkö jäljellä ojien lisäksi. Maastoestetalkoot viime viikonloppuna tuottivat uusia hienoja esteitä hypittäväksi. Kerrankin oli kaikki esteet erittäin inhimillisen korkuisia, n. 50 - 60 cm :)
 
Ensin hypättiin tallia lähinnä ollutta yksinäistä rengasestettä. Ensin ravissa, sitten laukassa, hitaassa laukassa, baanalaukassa, semilaukassa ja vielä itelle kivassa laukassa. Ihan ok meni, ei tullu jättiloikkia. Aina odotellessa Delfillä oli aikamoista steppailua. Johonkin se ois halunnu mennä muttei oikeen itekään tienny että minne. Laukanvaihdot lennossa ei meinannu onnistua millään kun kokeilin. Ehkä ajotuksessa vika? Tarpeeksi tahtomalla vissiin kolmesti sain sitten vaihdettua. En kyllä tiedä että oliko se sit omaa ansiota vai vaihtoko omasta tahdosta.
 
Sitten mentiin banketille (oli itelle uus termi, eli hyppy penkereelle). Ensin ravissa ylös + alas, laukassa ylös + alas ja baanalaukassa ylös + alas. Ylös hypätessä tuntui että hyppy loppui jotenkin kesken ja satula hyökkäsi pyllyyn. Alashypyssä en oikeen tiennyt että miten olla, ohjia käskettiin myödätä kunnolla ja nojata ite taakse. Käytännössä ohjat karkas joka kerta ihan löysälle. Onneksi ohjautu silti. Banketit ei oo mun vahva lajini, harjotuksen puutetta.
 
Sitten mentiin seuraavalle rengasesteelle ja hypättiin se molempiin suuntiin. Sitten sama rengaseste ja tukki tallille päin. Tuntu että itellä hypyt parani kun tuli useampi peräkkäin niin oli aina seuraava juttu mielessä, johon keskittyä. Ainakin kerran kyllä karkasi ohjat esteellä.
 
Sitten 14 metrin rengassarja, 2 laukka-askelta piti ottaa väliin ja tais onnistua joka kerta. Sit oltiin taas tallin puoleisessa päädyssä. Lopuksi oli vielä ratapätkä: rengassarja, tukki, rengas, banketti ylös, takasinpäin, rengas, tukki ja sarja toiseen suuntaan. Aikamoiset maastovauhdit lähti monesta hevosesta. Delfikin innostu. Suurin osa hypyistä lähti aika kaukaa, ainakin yhteen tuli pikkuaskel. Olin suht hyvin mukana hypyissä, ehkä itekin vähän liikaa menossa. Jalustimet karkasi taas vähän liian syvälle jalkoihin. Tallille päin mennessä silmistä valu vettä niin paljon että haittasi jo näkemistä, mutta hyvin meni silti. Kiva vauhti :)
 
Lopuksi ravattiin ja laukattiin raviradalla. Saatiin baanailla ihan luvan kanssa. Ravissa jättäydyin vikaksi. Laukassa edessä olevien kavioista sinkoili ikävästi kiviä eikä voinut kattoa eteen. Hyvä ratkaisu oli mennä edellä olevista ohi. Risto, Remppa ja Migla jäi kun Delfi pisti ison vaihteen päälle. Vähänkö oli huippua kun hepo laukkaa tosi lujaa ja tuntuu silti olevan hallinnassa. Ois ollu kiva jos ois joku ollut tutkaamassa nopeuksia. Sitten rupes Empun ja Grandin takamukset lähestymään kun ne himmaili vauhtia. Oltaiskohan päästy niistäkin ohi? Lopuksi sitten vielä kierros reipasta ravia. Grandista ja Empusta irtosi, Delfi yritti rikkoa laukalle. Tuntu ettei ravikaan ollut sit ihan tasatahtista.
 
Ongelmia:
myötääminen esteelle
laukanvaihto askeleessa
istuminen alashypyissä
 
Parannusta:
vauhti :)