Keskiviikkona näytti jo hetken pahalta etten pääsekään ratsaille. Onneksi kuulin eilen juttua että yksi heppa on pian vuokraajaa vailla. Löysin siitä ilmon myös ht.netistä. Mukavan oloinen heppa, joten viestiä omistajalle ja testaus jo samalle illalle.

 
Hepo käyttäytyi hoidettaessa melko mukavasti. Muutaman kerran uhitteli harjatessa. Kaviot antoi nätisti putsattavaksi vaikka kuulemma osaa testata. Suitsitus sujui ongelmitta mutta satulavyöstä ratsu ei tykännyt. Varusteiksi valikoitui koulupenkki. Itellä ei ollut edes turvaliiviä mukana. Kouluraippa matkaan auttamaan takajalkoja töihin.
 
Alotin hyvin kevyesti ensin pitkin ohjin, sit käynnissä. Ruhtinaallisesti koko kenttä omassa käytössä. Kelinä aurinkoinen parikymmentä. Liikkui pohkeista hyvin eteen ja sivuille. Kovin rentoa meno ei kyllä ollut vaan hepo viskoi päätänsä. Ravissakin pyörittelin voltteja ja hain rentoa menoa. Pikemminkin oli vähän tahmeaa kuin kipitystä. Laukasta kuulin etukäteen että saattaa olla nelitahtista ja saattaa kuumua laukatessa. Mentiin ensin oikeaan kierrokseen monta kierrosta pääty-ympyrällä. Ite varmaan vaan matkustelin mutta mukava oli istua kyydissä. Ei pahasti nelitahtista mutta melko jännittynyttä oli. Vauhti pysyi ihan aisoissa. Vasen kierros tuntui hankalammalta ja siinä takajalat puuhasi välillä jotain omiaan. Peiliä ei ollut mutta varjosta näin että vähän tönkköinä ne takajalat oli. Vasen on kuulemma muutenkin jäykempi kierros.
 
Sit omistaja oli kasannut meille kavaletin ja ristikon. Alotettiin ravissa ja Easy lähinnä astui kavaletista yli. Ei noussut edes laukka. Ristikkokin mentiin melko pienellä hypyllä. Kuulemma oli hepo hyvin rauhassa kun malttoi mennä ravilla. Siitä kiva heppa että vauhti pysyi samana eikä tullut kiihdyttelyjä tai hidasteluja ennen esteitä, joten oli suht helppo huomata koska mennään yli. Sitten laukassa. Itelle loistavaa treeniä ponnistuspaikkojen tähtäämiseen. Mentiin kumpaankin suuntaan ja sit omistaja kysyi että laittaako ristikosta pienen pystyn. Mulle pieni on n. 50 - 60 cm mutta tuo taisi olla lähemmäs 70. Laukkailin sitten ympyrällä kavaletti, pysty, kavaletti, ... ja olin ihan hurmoksessa. Kumpaankin suuntaan. Sit pystyä nostettiin ehkä kasikymppiin. Selvästi heppa tykkäsi ja niin tykkäsin minäkin. En olisi malttanut lopettaa ollenkaan. Hepo hyppäsi rehellisesti vaikka ponnistuspaikat ei ihan joka kerta osuneetkaan ihan nappiin. Koulusatula ei tuntunut haittaavan omaa menoa. Muutaman kerran kolisteltiin alussa mutta se väheni loppua kohti. Kun oltiin tarpeeksi tuota tahkottu niin sit hepo rupesi lämpenemään. Kivasti pysyi silti käsissä eikä tehnyt muuta kuin vähän kiihtyi. Välille tehtiin sit rauhotteluvoltteja ja pari pysähdystäkin. Kertaakaan ei ollut semmonen olo että lähtee näpeistä.
 
Lopetin hyvään hyppyyn pystyllä, sen jälkeen mentiin vielä kavalettia jokunen kierros. Sitten ravissa volttailua ja kahdeksikkoa. Hirmu rentoa menoa ei tullut edelleenkään mutta nyt eteenpäinpyrkimys oli parempi. Eteen alas meni vähän sinnepäin, päätä piti edelleen vähän viskoa. Loppukäynneistä omistaja kysyi että haluanko mennä maastoon. Ja tietenkin halusin. Kaikki käy mitä ehdotetaan. Käytiin lammella kahlaamassa. Suurimmaksi osaksi mentiin käyntiä mutta ravattiin muutama pätkä kun 20 minuuttia oli yllättävän lyhyt aika maastoiluun. Lupasin nimittäin tulla 20 minuutissa takas. Olinhan kuitenkin ekaa kertaa tuolla ihan kunnolla yksikseni maastossa. Polskuttelu meni kivasti eikä kyttäilyjäkään pahemmin ilmennyt. Pari kertaa piti hepon hidastaa vauhtia kun jotain muka näkyi. Päätä se viskoi maastossa vähemmän kuin kentällä.
 
En olisi malttanut tulla ollenkaan alas kyydistä vaikka reilu tunti tuossa jo menikin. Kentällä piti vielä testata että miten hepo toimii talutuksessa. Hyvin meni mutta pysähtyi monesti melko iholle. Lopuksi puhuttiin vielä käytännön järjestelyistä ja sovittiin että ens viikolla uusiksi, päivä sovitaan myöhemmin.
 
Ongelmia:
satulavyöstä ei tykännyt
viskoi päätä
ei ollut kovin rento
 
Parannusta:
ei tarvinnut pähkäillä mitä teen vaan nyt oli paremmin juoni hallussa
kuuliainen ratsu
hyppääminen oli kivaa
tolkku heppa eikä pöljäillyt