Toinen koulutunti Nowalla tähän mennessä. Kelinä oli n. +8 ja alkutunnista aurinkoista. Lopputunnista aurinko meni puiden taa. Aiheena oli Aaltistyyppiläisten privatunti, meitä oli 6. Olin yllättynyt, miten vähän aikaa väki on ratsastanut ja silti niin hyviä. Tämä oli siis tiistai-illan toinen heppailu. Olo onneksi ei ollut enää niin kipeä.

 
Päivän aiheena oli yhtä sun toista. Mentiin siirtymiä ja ympyröitä. Harjotusravissa Grandilla oli kamala istua kun se vouhotti menemään. Helpotti kovasti kun hidastin menoa. Mentiin mm. harjotusravia ja aina tötsän kohdalla 5 askelta käyntiä, tötsiä taisi olla kierroksella 8 eli aika tiuhaan siirtymiä. Sitten eri tötsien välejä harjoitusravissa, kevyessä ravissa tai laukassa. Keskelle laukkaympyrät. Taidettiin mennä ympyröitä ravissakin.
 
Laukka Grandilla oli taas tosi reipasta, helposti kiihtyvää jos ei ollut tarkkana. Mutta menkööt reippaasti kun kerran tahtoo. Välillä laukassa kun hepon sai kunnolla ulko-ohjan tuelle niin mentiin nätisti ja pyöreästi. Laukan jälkeen ravissa meno oli aika steppailevaa ja levotonta. Ravissa löytyi baanausvaihde ja lähes paikallaanhyppimisvaihde, muttei oikein rennon rauhallista. Käynnissä meni yleensä hitaasti turpa ryntäissä.
 
Rupean pikkuhiljaa lämpenemään Grandiin. Persoonaa löytyy ja sitten kun se toimii niin se on palkitsevaa. Krista ehdotti että lähtisin Koivikon koulukisoihin Rempan lisäksi Grandillakin.
 
Ongelmia:
laukan vauhti
laukan jälkeinen ravi
harjoitusravissa istuminen
 
Parannusta:
laukkaympyröillä välillä tosi kiva vaikkakin reipas
ulko-ohjan tuki pitää muistaa