Tänään valkassa oli 4 ratsastajaa. Kelinä pilvinen, vähän aurinkoa pilkahteleva n. +22. Kuumahan siellä taas tuli.

 
Delfi tuntu eilistä paremmalta alkuverkassa. Yritin keskittyä pitämään sitä paremmin näpeissä. Edelleen volteilla ei asettunut kauniisti vaan puski kylki edellä menemään. Kääntyminen toimi paremmin kun yritin pitää hepon suorana. Laukanvaihto askeleessa sujui taas. Aluksi mentiin ravipuomeja, vauhtia sai olla ihan reippaasti että päästiin hyvin yli. Mun mielestä meni kivasti mutta Krista sano että ohjat käteen. Pahus, taasko ne lerpsottaa ilman että huomaan. Sit mentiin puomeja 2,2 metrin väleillä laukassa. Muualla Delfin laukka oli rauhallista ja suht hallittua, mutta ekalla kerralla ryntäsi puomeille tosi rumasti. Mentiin jokunen kerta ennen kun meni ihan ok. Sit vaihdettiin suuntaa oikeaan ja väliin pistettiin pysty, n. 50 cm eli puomi, puomi, pysty, puomi. Meni yllättävän kivasti vaikka vääriä (vasen) laukkoja esteen jälkeen tuli jonkin kerran.
 
Sit otettiin ekalta esteeltä ylimääräset puomit pois, siitä tuli n. 60 cm okseri. Sen perään piti hypätä vasemmalle kaarevalla linjalla (18,5 metrin välillä) pysty ja sit oikealle. Väli oli 4 laukalla pitkä, 5 laukalla ehkä vähän lyhyt. Ekalla kerralla mentiin nolosti pystystä vasemmalta ohi. Taas näki jo kaukaa että jotain ongelmia on tulossa. Volttaus takaisin ja yli. Seuraavalla kerralla taidettiin ottaa siihen 5 laukkaa, en oo varma mentiinkö neljällä ollenkaan. Viidellä se oli ihan hyvä. Sitä hypättiin muutaman kerran. Sitten lisättiin portti kolmanneksi esteeksi eli pystyltä oikealle ja portti lävistäjällä ja sen jälkeen vasemmalle. Meillä hypyt lähti pikkuhiljaa paranemaan. Väliin tuli kyllä jotain kummallisuuksia, kuten puolipidätteiden unohtamisia ja ponnistuspaikkoja vähän mistä sattuu. Sitten lisättiin perään vielä päädyn kautta pysty ja esteiden välistä oikealle kääntö okserille. Esteiden korkeus oli n. 60 cm. Välillä meni hyvin, välillä kummallisesti mutta ilman keikkumisia onneksi. Portti taisi tipahtaa jokusen kerran.
 
Lopuksi hypättiin rata. 5 ensimmäistä kuten aiemminkin jo, sitten vitosokserilta oikealle ja portti toiseen suuntaan, portilta vasen laukka ja päädyn kautta kakkospysty toiseen suuntaan, oikea laukka ja puoli kierrosta uraa pitkin, tynnyripysty pitkän sivun keskellä, oikea laukka päädyn kautta ja kentän keskellä lyhyen sivun suuntaisesti oli ysinä tuolipysty, jonka jälkeen vasemmalle. Mulle ja Delfille rata nostettiin 80 - 100 cm:iin. Päivän korkeimmat hypyt tähän asti siis. Heti ekalla tuli katastrofi kun puolipidätteet hukku, samoin ponnistuspaikka ja hypättiin koko este nurin. Krista huusi että uudestaan alusta. Tällä kertaa taisi esteet pysyä pystyssä, mutta kuskin tyyli oli aluksi aika haparoivaa. Muutama hyvä hyppy tuli väliin, tuli myös oikeita laukkoja ja väärät sain ihan ok korjattua askeleessa. Hirveää keikkumista ei ollut ja yritin keskittyä lähestymisiin. Seiskaesteestä mentiin ohi kun tuli joku katkos. Voltti ja yli. Radan jälkeen Krista huusi että uudestaan ja niin mentiin se heti putkeen. Loppua kohti oli havaittavissa selvää parannusta ja kuski rupesi luottamaan ratsuun paremmin että se menee yli. 19 loikkaa tuli sitten putkeen. Mutta jaksoin! Ja hepo. Vaan oltiinhan me sitten hikisiäkin.
 
Tänään tais miniaskeleet ennen esteitä jäädä kokonaan välistä, loistavaa. Viimesimmillä esteillä meni jo ihan ok. Alusta asti pitäisi vaan saada se sama meininki. Vauhti ei ollut mitään uusintaradan menoa mutta kunhan kyydissä pysyisin ja nollarata ois jo kiva, uusintaan pääsykin ois ok. Sijotukset ois jo melko utopistisia tavotteita 2 päivän treenillä mutta ainahan sitä voi haaveilla. Tajusin tässä että Delfi tarjoaa varmaan niin usein vasenta laukkaa esteen jälkeen koska kuski on vinosti kyydissä ja paino enemmän vasemmalla jalustimella. Loppuverkassa yritti jo pilkahdella vähän pyöristystä.
 
Ongelmia:
tasapainotus kaarteissa ei edelleenkään kovin hyvä
kuski ei muista kattoa aina hyppypaikkaa
jos hepo hyppää huonosta kohdasta tulee hankaluuksia
 
Parannusta:
en keikkunut kyydissä kuten eilen
johtamiset toimi välillä ihan ok
vähemmän vääriä laukkoja kun eilen
en tainnut pahemmin könöttää
loppua kohti meni jo ihan ok