Edellisestä ratsastuksesta ehti vierähtää tovi Helsingin reissun takia. Olihan se HIHS hieno. Alkuun 160-senttiset esteet oli hurjan näköisiä mutta hyvin ne niistä yli pääsi. Omat tavotteet ei oo onneksi tolla tasolla. Tuskin koskaan onkaan.

 
Sunnuntaina on seuraavat kisat tiedossa, joten ehdin/pääsin onneksi nyt treenaamaan Pallolla K.N. Specialin vääntöä. Ohjelma ei itellä vielä ihan muistissa ollut mutta tiesin kyllä mitä ongelmia siinä tulee olemaan.
 
Keli oli tarpeeksi hyvä kentällä menemiseen. +3 ja aurinkoista ja alkuun koko kenttä omassa käytössä. Tovin päästä Satukin tuli sinne ratsastamaan. Tilaa riitti siis hyvin. Pallon kanssa olisi pitänyt taas alottaa tehokkaammin käynnissä. Alun käyntivoltteja maltoin tehdä ehkä kaksi ja väistätykset unohdin kokonaan. Alkuun siis keventelin ravissa ja volttailin. Video kavalsi ettei poni mennyt yhtään niin nätisti kuin kuvittelin. Parani onneksi loppua kohti.
 
Suurimman osan tunnista menin pylly penkissä. Siirtymiä, temponmuutoksia, voltteja, pääty-ympyröitä ja koko rata leikkaita. Sain sitten hieman opastusta ja menin ohjelman läpi. Jälkimmäisen ravivoltin jälkeen tuli muistikatkos ja laukkapätkien välissä pohdin että pitikö tässä mennä käyntiä. Muuten muistin ihan ok. Ei tuntunut meidän meno kovin ihanalta, Pallo rupesi taas hyytymään kesken kaiken. Käynnistä raviin siirtymä ei onnistunut ennen raipalla auttamista. Keskiravi oli sangen vaatimaton. Pysähdyksessä oli (ja on) ongelmia saada poni seisomaan jalat tasan. Ekan laukasta raviin siirtymän Pallo ennakoi aivan turhan hyvissä ajoin. Ja kuskin jalat olivat sangen rumasti varpaat ulos. Onneksi tässä on nyt vielä aikaa parantaa.
 
Lopuksi mentiin vielä laukkaympyröitä, koska niissä oli hankaluuksia. Ohjauksessa oli välillä erimielisyyksiä ja poni karkasi kuviosta ulos. Tiputteli myös edelleen laukasta raville omia aikojaan. Tehtiin muutamat raviväistötkin. Ensimmäinen suunta meni ihan ok, mutta toinen (vasemmalle) oli aika kauhea, varsinkin ensin raippa väärässä kädessä. Lopuksi treennattiin vielä laukasta käyntiin siirtymisiä. Tunnin aikana tuli ehkä yksi melko hyvä mutta käytännössä lähes joka kerta siihen tulee raviaskelia väliin. Ei hyvä.
 
Pitäisi olla se ope huutamassa niitä kommentteja että nyrkit pystyyn, kyynärkulma, varpaat eteenpäin, lisää vauhtia ja poni ei seiso tasan. Yksityistuntia en ehkä kuitenkaan raaski ottaa. Jospa ehtisin vielä treenata ennen sunnuntaita, ihan viimeistään sunnuntaiaamuna verkassa sitten.
 
Venla, Riikka ja Karoliina oli kuvaus- ja opetusapuna. Tuloksena liuta leffoja (kamalimpia en näytä): http://heppajutut.kuvat.fi/kuvat/videot/Pallo%2026.10.2010/
 
Mitä meni pieleen:
alkuverkka olisi pitänyt tehdä tehokkaammin käynnissä, väistöillä testata että tottelee pohkeita
heti aluksi laittaa kunnolla vauhtia poniin
taivutella tehokkaammin, vaikka kahdeksikolla
laukasta raviin tiputtaminen olisi pitänyt kitkeä pois
 
Ongelmia:
video kavalsi että kuskin varpaat osotti ulos, miksei kukaan sano mitään? (tahdon peilin!)
en saa ponia pysähtymään tasan
video kavaltaa myös ettei ponin muoto ole yhtään niin ihana kun luulen
laukka nousi vähän tahmeasti
laukasta tiputti raviin joskus itekseen
ympyröillä puski lopussa ulos
kyynärkulma unohtuu
 
Parannusta:
kerran tuli ihan ok laukasta käyntiin siirtyminen
laukat nousi joka kerta oikein mutta kuskilla oli aluksi vähän tunnistamisongelmia (hupsis)
ei pahemmin kyttäilyä eikä muuta hankalaa