Tänään en suuresti ilahtunut kun ratsukseni oli taas merkattu Kari. Pihalta talliin tullessa hepo sai jotain säpsyjä mutta tallissa oli ihan hevosiksi. Kelinä oli aurinkoinen n. +14 ja ratsukoita tunnilla passelit 6. Tunnin aiheena kavaletteja eli sitähän juuri viimeksi toivoinkin. Alkuverkassa Kari painoi sisälle eikä meinannut mennä uralle ollenkaan. Meno oli tänään enemmän löysää kuin vauhdikasta. Laukat nousi lopulta vähän turhankin hyvin (automaattisesti) mutta välillä tuli vääriä. Laukasta hidastaminen oli pitkä ja työläs prosessi enkä saanut vääriä korjatuksi askeleessa. Korjausyrityksissä tuli kommenttia että sisäpohkeella kun itse yritin ulkopohkeella.

 
Kavaletteja oli kentällä 4 ja ekana tehtävänä mentiin yhden yli ja laskettiin 3 laukkaa ennen hyppyä. Laskut meni hyvin mutta meno oli turhan löysää. Mahdettiinkohan jo siinä keilata kavaletti kumoon. Ulkoavut käyttöön kävi käsky, olin liikaa sisäohjassa kiinni. Seuraavaksi taidettiin mennä 17 metrin linjaa 5 laukalla. Ekalla kerralla tuli 4 ja loikkasi kaukaa. Laukat myös vaihtui hypyissä vaikkei ollut tarkoitus. Sitten mentiin sama väli ratatempolla eli 4 laukalla. Meinasi levitä meno kun innostuin hakemaan vauhtia. Sitten saikin taas pidätellä. Sitten perään lisättiin vielä 6 laukan päähän kaarevalla tiellä alkuun hypätty kavaletti. Kommentit oli lähinnä että pidätä. Kaarevaa linjaa + suoraa hypättiin myös toiseen suuntaan. Jossain välissä hypättiin myös linjaa ja sitten toisella sivulla tehtiin voltti neljännen kavaletin yli.
 
Lopuksi hypättiin vielä linja ratatempossa mutta keskelle lisättiin voltti neljännen kavaletin yli. Ekalla kerralla vaihtui ristilaukaksi ja käskettiin ottaa uudestaan alusta. Kääntäminen ja reippaasti eteneminen oli vähän hankalaa ja Kari laittoi kavaletteja kumoon. Lopuksi tuli vielä käsky että käytä raippaa kun hepo ponnistaa hyppyyn että se nostaisi myös takajalkansa. Ekalla kerralla itellä oli ajotus pielessä ja sain pukkeja aikaiseksi (huomattu jo aiemmin tunnilla että raipasta pukittaa). Toinen kerta tuotti toivotun tuloksen ja hypättiin hyvin yli jalkoja nostaen.
 
Ihan lopuksi mentiin vielä neljännen kavaletin yli vinolla lähestymisellä kahdeksikkomaisesti kertaalleen kummastakin suunnasta. Ohjeena oli yrittää saada ponnistuspaikka lähemmäs. En saanut laukkaa vaihtumaan hypyssä (ravin kautta sitten kun ei askeleessakaan vaihtunut) ja toisessa kulmassa Kari kompuroi etujalkoihinsa ja lähestyminen meni pipariksi. Voltti sinne ja uusi suoristus kohti kavalettia. Ei taas ponnistettu kovin läheltä eikä laukkakaan vaihtunut. Vaihdettiin sitten ravin kautta sielläkin. Se kuitenkin riitti. Loppuraveissa meno oli jo tasaisempaa kuin alkuverkassa mutta silti aika työlästä.
 
Ei edelleenkään huiman ihanaa. Ankkikin kommentoi että tuskin yhden tunnin aikana saadaan laukka sekä reippaaksi että lyhyeksi. Nyt haettiin siis vaan vaadittuja askelmääriä kavalettien väleihin. Paremmin jaksoin puurtaa ja huomattavasti paremmalla asenteella kuin viimeksi. Hommia tehtiin vuorotellen joten aika paljon nytkin ehti kävellä.
 
Ongelmia:
pahin ongelma omasta mielestä oli nousevat kantapäät ja siitä johtuva jalustinten takertuminen jalkoihin
kavaletitkin kaatui kun hepo ei jaksanut ponnistaa
raipasta tuli pukkia
pohkeet ei olleet kunnolla läpi, volteilla puskettiin ulos
vääriä ja ristilaukkoja
kuski välillä liikaa kiinni sisäohjassa
 
Parannusta:
paremmin ku viimeksi
ei kieltoja