Tänään osasin odottaa estetuntia, joten kevään ekaan tallille mopoiluun varustauduin turvaliivin kanssa. Etukäteen pelkäsin saavani Amin mutta Faksi oli iloinen yllätys. Hepo oli vielä pihalla, joten ensin hain hepon sisään Ponitalliin, jonne se oli muuttanut. Muuten oli ihan nätisti mutta alkuun vähän pyöri harjatessa ja suitsia yritti sitten pyöriä enemmänkin karkuun. Vähän ihmettelin sitä että etusista löytyi vielä hokit. Harvalla edes on kenkiä.

 
Kelinä oli aurinkoinen +10 ja kuuma tuli jo hevosen laitossa. Otin sitten suosiolla lisäpaidan pois ja turvaliivin alle jäi pelkkä poolo. Ratsukoita tunnilla oli 7. Alkutunnista Faksi viipotti hyvin toispuoleisena. Oikea kierros meni ok, mutta vasempaan en saanut sitä kunnolla asetettua ja se puski sisäpohjetta vastaan kohti kentän keskustaa. Vasen laukkakin tuntui tosi hassulta enkä saanut istuttua kunnolla. Volteilla mentiin erittäin epätasapainossa ja asetuksen kanssa oli kaameaa taistelua. Laukkaa sai onneksi säädeltyä. Oikea oli huomattavasti helpompi.
 
Verkkaesteenä hypittiin punaista ristikkoa ympyrällä muiden esteiden ympäri/välistä ja esteen jälkeen kulmaan piti tehdä voltti ja lyhentää siellä laukkaa. Tehtävänanto taisi olla aika epäselvä kun en tajunnut yhtään että mistä pitää mennä enkä ollut ainoa. Onneksi oltiin vuorossa vikana niin siihen mennessä oli reitti jo selvinnyt. Mentiin 3 vai 4 kierrosta (vasempaan kierrokseen). Hypyt meni ihan ok, ponnistuspaikka ei kyllä ollut vakio. Voltilla mentiin edelleen tosi epätasapainoisesti ja vissiin ristilaukalla välillä. Kunnollista laukankorjauskäskyä en kyllä muista kuulleeni.
 
Seuraavaksi hypittiin 6 metrin sarjoja kahdeksikolla. Toinen taisi olla kaksi pystyä ja toinen ristikko ja okseri. Pari kierrosta niitä. Tässäkin oli ihmisillä reitinhahmotusongelmia ja ite tajusin mitä pitää hypätä ehkä kolmannella selityksellä, onneksi oltiin edelleen vikana. Ei alkanut kovin vahvasti vaan heiluin kyydissä miten sattuu. Saatiinpa yksi kieltokin aikaiseksi kun hyppäsin ennen hevosta ja mentiin sitten esteestä ohi. Korkeutta näillä oli huimat 60 senttiä. Pari ok-hyppyä tuli loppuun kun tajusin miten pitää odottaa hyppyä kenottamatta. Tämän jälkeen lyhensin jalustimiani. Omaa vuoroa odotellessa ravailin voltteja ja sain hetkellisesti asetuksen vasemmalle läpi.
 
Lopuksi hypättiin pysty ja okseri n. 22(?) metrin välillä. Meille nostettiin pysty kasikymppiin ja okseri oli 70. Meinasin sanoa että älä nosta mutta sain mölyt pidettyä mahassa. Pysty meni hyvin mutta okserilla en ollut ihan hypyssä vaan jalat heilahti taakse. Faksi ei arvostanut tätä vaan kommentoi pukittamalla esteen jälkeen. Ei onneksi kovin pahaa pukkia joten pysyin kyydissä. Sitten vielä laukka oikeaksi ja se riitti. Ei kovin kauniisti siis. Väliin tuli 6 laukkaa, vähän ahtaasti tosin.
 
Estetunnin voi varmaan sanoa menneen hyvin kun kaikki pysyivät kyydissä. Ei tapahdu ihan joka kerta. Hyppymäärä ei tänäänkään ollut kovin huima, noin 13. Itse olisin mieluusti Faksin kanssa harjoitellut rauhallisia lähestymisiä ja ponnistuspaikan viilaamista vaikka ihan vaan ympyrällä hyppäämällä. Jalkojen heilumiselle ja ennen hevosta hyppäämiselle ois pitänyt myös tehdä jotain. Siihen ehkä kokeilisin ilman jalustimia hyppäämistä. Ja nouseviin polviin ja kantapäihin (jotka vaivasivat tänäänkin) ilman satulaa ratsastusta. Tämän päivän suurimpia ongelmia oli se, etten meinannut kuulla ohjeita. Vaikea tajuta että mitä pitää tehdä jos ei kuule ohjeistusta. Parannusehdotuksistakin osa meni ohi korvien. Harmi.
 
Jonkinlaista addiktion pahenemista on taas havaittavissa kun puoli tuntia tunnin jälkeen katselin muiden menoa haikeana että mäkin tahtoisin ratsastamaan kun kerta noikin. Jospa sitä huomenna taas pääsisi kyytiin.
 
Ongelmia:
vasemmalle asettaminen
kielto
hyppääminen ennen hevosta
oma hyppyasento
ristilaukat
en kuullut open ohjeita
 
Parannusta:
kaikki pysy kyydissä
vasen asetus meni lopulta läpi