Tänään en hirveästi riemastunut kun listassa luki ratsukseni Vappu. Viimeksi ei mennyt ihan putkeen vaan vyöryttiin menemään. Tuuli oli kuitenkin pitämässä tuntia, joten asennoiduin tekemään hommia. Kelinä oli pölisevä +9 kentällä ja meitä 7 ratsukkoa tunnilla. Ennen kuin päästiin kentälle asti niin kuntoonlaitossa odotti taas yllätys. Vappu oli saanut uuden satulan ja sen takia osat olivat irrallaan. Jalustinhihnojen kanssa sain taistella hetken, onneksi oli sen verran aikaa. Vappu käyttäytyi mallikkaasti muuten paitsi satulavyötä kiristäessä.

 
Alkutunti tehtiin voltteja käynnissä. Vappu jyräsi yllättävän vähän mutta välillä oli semmonen olo ettei mun tekemisilläni ole oikein mitään vaikutusta. Ohjautui ja asettui kuten pitikin mutta jotenkin junamaista meno oli silti. Opelta tuli erikseen sanomista että jos Vappu jyrää ja painaa kädelle niin pysäyttele ja vaikka peruuttele. Kevyessä ravissakin meni ihan nätisti. Pohkeista ei pahemmin reagoinut kun yritin saada jalkoja nousemaan vähän paremmin. Piti sitten raipallakin vähän muistuttaa. Välillä meinasi sitten kiihtyä vähän liikaakin mutta perushyvin meni. Ravissa tehtiin sitten voltit vähän isommilla kuvioilla. Perusratsastusta.
 
Sitten jakaannuttiin kahdelle ympyrälle, meitä oli 4 tienpuoleisella. Aluksi väistätettiin takapäätä ulos käynnissä. Meni suht ok, vähän autoin raipalla. Plussaa siitä että uskoisin tunteneeni kun hepo astui ristiin. Sitten nostettiin käynnistä laukka ja laukkailtiin jonkun aikaa. Laukasta siirryttiin harjoitusraviin, aluksi vähän vyöryttiin siinä mutta nopeasti hepo tuli taas keveäksi. Ravattiin vähän aikaa ja sitten sama toiseen suuntaan. Aluksi en kyllä tajunnut että piti väistättää taas. Ja laukka ja harjoitusravi.
 
Lopuksi mentiin käynti-laukka-käynti -siirtymiä. Ensin vasemmassa, sitten oikeassa kierroksessa. Laukka nousi ihan ok mutta käyntiin tultiin ravin kautta. Laukka ei kyllä aina ollut niin lyhyttä heti nostosta kuin olisi voinut olla. Parhaat käyntiinsiirtymät tuli heti oikeaan kierrokseen vaihdon jälkeen. Tein samoin kuin muille neuvottiin ja käänsin pienemmälle voltille ja siirsin takapäätä sisään. Parhaimmillaan väliin tuli 0-1 raviaskelta, yleensä n. 4. Siinä laukannostoissa Vappu tuli vähän raskaaksi edestä eikä selvästi keskittynyt tehtävään kunnolla vaan rupesi nykimään päätä alas. Kerrankin sain pääosin istuttua kunnolla satulassa niin etteivät nykimiset pahemmin hetkauttaneet.
 
Loppuravissa Vappu oli edelleen painavampi edestä kuin alkutunnista mutta liikkui muuten mukavasti. Huomattavasti kivemmin meni kuin uskalsin odottaa. Kovasti oli samanoloinen tunti kuin eka tuntini Vapun kanssa. Sillonkin pyörittiin kentällä ympyrällä samassa kohdassa. Nyt tunnin jälkeen trimmasin Vapun vuohiskarvat saksilla. Jo onnistuu kavioiden putsaus ilman tiellä olevaa karvoitusta.
 
Ongelmia:
ehdottomasti eniten tuli tänään sanomista nousevista kantapäistä
lopputunnista Vappu yritti olla vähän painava kädelle
nyki sitten myös päätä alas
laukasta käyntiin siirtymä tuli yleensä ravin kautta
 
Parannusta:
Vappu ei vyörynyt
huipusti kivempi ku viimeksi
ohjautui hyvin, laukassakin