Tälle päivälle tuntilukujärjestyksessä oli istuntaharjoitus. Heppaa ei taas ollut omasta takaa, joten pohdin että Töpön kanssa ois voinut olla kiva jatkaa. Listassa luki kuitenkin Teksu ja ekaksi oli taas pöh-olo. Kävin ekaa tuntia kattomassa ja ihan hevoseltahan se näytti. Ajattelin että kiva että tulee ainakin opeteltua olemaan isossa ravissa. Kelinä oli päivällä aurinkoinen +4 ja iltaa pitkin pikkuhiljaa pimeni ja kääntyi pikkupakkaselle. Tallissa Teksu oli omaan tapaansa rauhallinen.

 
Meidän tunnilla oli 8 ratsukkoa. Opena oli sijainen. Luvassa ei ollut jalustimet kaulalla hiillostusta, sillä jalustimet ovat olennainen osa sitä istuntaa. Alkuverkka ravissa alkoi taas sen verran rivakasti etten ehtinyt ottaa ratsuun käynnissä kunnon tuntumaa. Kaula tuntui hirmu pitkältä enkä sitä kovin paljoa saanut tunnin aikana kasattua. Etupainoista ja pitkää viipotusta oli meidän meno vaikka kovasti yritin etuosaa keventää. Ravissa ei pahemmin kommentteja istunnasta tullut. Ope uhkaili että jos kädet valuu liian alas niin pitää laittaa raippa peukkujen alle. Ekalla tunnilla sitä näin mutta meidän ei tarvinnut kokeilla (pah). Ratsukot jaettiin omille puolilleen maneesia 4 ja 4 ja me jäätiin oven päähän.
 
Kaksi minuuttia oltiin kevyessä istunnassa, kuulemma istuin hyvin vaikka jalustimet tuntui pitkiltä ja alaselkä ikävän notkoiselta. Tasapainoinen olo oli kuitenkin. Sen jälkeen istuttiin alas ja ruvettiin säätelemään harjoitusravia omalla istunnalla, lyhyillä sivuilla kiinni ja pitkillä eteen. Aika minimaalisia eroja tuli, tuskin paljon näkyi ulospäin. Ope sanoi että houkuttele Teksua pyöreämmäksi ja ohjeisti ratsastamaan sisäpohkeen ja ulko-ohjan väliin ja kulmissa laittamaan takajalkoja polkemaan alle pitäen hepoa ennemminkin suorana kuin taivuttaen. Jos nyt oikein tajusin. Kulmat onnistui välillä yllättävän hyvin noin. Välillä Teksu taas kiihdytteli ja oli raskas edestä. Oikeastaan se makasi jatkuvasti käsilläni. Yleinen kommentti oli myös että isommassa ravissa ohjia ei kannata heittää pois, eikä käsiä nostella tai kyynerkulmaa suoristaa. Tässä tehtävässä piti myös muistaa myödätä. Vaikka tarkoitushan oli tehdä kaikki työ istunnalla eikä hinkuttaa ohjilla.
 
Suunnan vaihdon yhteydessä tehtiin muutama takaosakäännös. Vähän meinasi hepo siinäkin kiihdytellä karkuun ja lopuksi väistettiin iteksemme takaisin uralle että jalat joutuisi vähän töihin sivusuuntaankin. Ei hirmu nättiä mutta pari askelta sinnepäin. Ravissa tehtiin samaa istunnalla pidennystä ja lyhennystä kumpaankin suuntaan. Itelle plussat että jaksoin istua hyvin kyydissä ja sinnikkäästi yritin työskennellä. Välillä tuli tietysti huonompiakin pätkiä mutta muutaman kerran huomasin selkään että ravi lyheni. Me oltaisiin tarvittu vähän enemmän tilaa ja pidemmät pätkät lyhempää ja isompaa ravia kerrallaan.
 
Laukassa hepo pysyi yllättävän hyvin hallussa. Ope kehui muutamaa pyöreää pätkää mutta selkään tuntui edelleen etupainoiselta ja raskaalta. Välillä sain vähän pidettyä lyhempänä mutta vauhtia oli omasta takaa aika paljon. Hetkittäin saatiin siedettäviä kulmiakin. Tuntui että omat kädet souti paljon ratsun pään mukana. Ope käski lyhentää ohjia ja sitten olin jo ristiriidassa että kädet loppuu kesken, kyynärkulma katoaa enkä pysy enää penkissä. Raskasta oli mutta täydellistä leviämistä ei tullut. Paljon jouduttiin volttailemaan (lähinnä laveita ympyröitä) että saatiin välimatkoja edes vähän pysymään. Mentiin kumpaankin suuntaan ja lopulta aika pitkä pätkä laukkaa. Pari kertaa hepo tiputti raville kun tuli ruuhkaa.
 
Loppuraveissa Teksulla oli edelleen paljon vauhtia ja pää riippui pitkänä edessä. Pohkeilla ja varsinkin sisäpohkeella sitä olisi pitänyt saada kasattua mutta vähän yritykseksi jäi. Kommenttia tuli että se meni kuitenkin rennon näköisesti. Vähän erilainen istuntatunti mutta ihan ok. Huomasin että Teksu on rungoltaan sellainen, että omat jalat sai kiedottua kivasti sen ympäri.
 
Teksu antoi parhaat pätkänsä taas kun talutin sen talliin. Vähän kiireili siinäkin nyt mutta on se ihana taluttaa.
 
Ongelmia:
ratsu oli melko pitkä eikä kovin pyöreä
käsistä meni melkeen tunto
vauhtia oli tilaan nähden hitunen liikaa
 
Parannusta:
muutama hyvä hetki
jaksoin yllättävän hyvin