Taidan olla vähän vinksahtanut kun tämän viikon etukäteen odotetuin kohokohta oli kankitreenit Easyn kanssa. Teemana A-merkin kouluohjelman täsmätreenaus sunnuntain kisoja varten. Easylla oli nyt ekaa kertaa omat upouudet kanget käytössä. Ope sääti bridongin reikää tiukemmalle ja kankiketjun myös lenkin verran kireämmälle, muuten säätöni saivat hyväksynnän. Meillä oli ruhtinaallisesti koko maneesi käytössä. Esteitä piti vain niputtaa pois alta niin jäi kouluradan verran tilaa toiseen päähän. Kelinä oli +3.

 
Oli helpottavaa huomata että Easy toimi myös omilla kangilla. Alkuun meno oli vähän epätasaista ja käynnissä hieman tahmaista. Mikä hauskaa niin tämä esteratsu kyttäili kasattuja esteitä useamman kierroksen verran. Alkuraveissa meno ei ollut tasaisen pyöreää mutta parani pikkuhiljaa.
 
Radan treenaus aloitettiin volteilla ja vaihtouralla. Ensin käynnissä ja meidän voltit oli alkuun aika karseita. Oikealle hepo ei meinannut asettua ja välillä mentiin suoraan, välillä perä karkasi. Saattoipa lavatkin huidella omiaan. Harjoitusravissa alkuun oli myös hankalaa mutta hyvin homma lähti sitten paranemaan. Ohje oli että vaihtourassa pitäisi saada muutama askel suoristettua I:ssä. Lopulta kun meni jo melko hyvin niin suoristuksessa oli silti asetus livahtanut jo vasempaan.
 
Seuraavaksi käsittelyyn pääsi raviväistöt. Easy yllätti positiivisesti ja väisti tosi helposti. Melkein liiankin helposti ja piti vahtia ettei takaosa johda. Ite sain keskittyä istumaan valumatta oikealle. Suoruuteen, varsinkin suoristuksessa sai kiinnittää huomiota, samoin edelleen niihin asetuksiin. Väistöjen jälkeen nostettiin laukka ja työstettiin vähän harjoituslaukkaa keskiympyrällä. Oikea kierros oli alkuun hankalahko. Hepo ei pysynyt pyöreänä ja taisipa olla jotain epätoivottuja mutkia rungossa. Vasen oli helpompi, ratsu rauhottui ja taas meiltä pyydettiin vähän ilmavampaa laukkaa. Laukan jälkeen ravissa sai tehdä voltin hillitsemään menoa ennen seuraavaa väistöä. Peili oli tässä tehtävässä tosi kivasti apuna. Kisoissahan se peili on edelleen siinä samassa paikassa.
 
Taisi olla jo tähän väliin kun ratsastettiin rata kertaalleen läpi. Alkutervehdykseen ratsu heilautti takaosansa vasemmalle. Oli hirmu hauska saada kommentteja samalla kun ratsastin rataa. Olikohan jopa eka kerta elämässä? Voltit meni yllättävän tasaisesti. Väistö vasempaan lähti helposti. Keskiravi uralla oli vähän vaatimaton mutta plussaa tuli siitä että tahti ei kiihtynyt. Väistö meni kivasti oikeallekin. Kulmissa voisi asettaa huolellisemmin. Pysähdys oli vähän töksähtävä. Peruutus meni hitusen vinoon ja aloitin aika rauhassa, kiihtyi loppua kohti. Tuli peruutettua vähän enemmänkin kuin 4 askelta. Käyntipätkä meni kai ok.
 
Vastalaukka nousi kuten pitikin mutta omasta mielestä oli hitusen turhan reipas. Ravisiirtymässä pää nousi ylös ja kulma oli aikamoista kaahausta. Myötälaukka nousi helposti, tulikohan siihen jotain hepan känkkää vähän. Voltti tuntui vähän levähtävän, kovin tasapainoinen se ei ainakaan ollut. Keskilaukka oli ainakin reippaampaa. Siinä kaivattiin tarkempaa asetusta sisälle. Kovin suurta eroa takaisin harjoituslaukkaan en huomannut, hepo nousi edestä kun pidätin. Ravi oli taas vähän vauhdikasta, yritin hidastaa kulmaan. Keskiravi oli kuulemma lävistäjällä parempi. Käyntiin taisi tulla vähän töksähtäen ja rupesi vähän intoilemaan ennen nostoa. Vastalaukka nousi taas toivotusti mutta sen jälkeen ravissa oli samat ongelmat.
 
Myötälaukka nousi, voltti taisi olla vähän parempi. Keskilaukka oli muistaakseni tasaisempi tähän suuntaan. Huutelin hepalle "sooo" (onkohan sekin kisoissa kiellettyä?) mutta vauhtia oli aavistus liikaa. Laukkalävistäjällä meinasi kiihtyä ja sai taas pidättää mutta laukka pysyi yllättävän pitkään yllä. Nyt muistin hillitä ravia kohti lopputervehdystä. Easy halusi pysähtyä jo metriä liian aikaisin ja loput mentiin käynnissä. Ja taas pysähdyksessä takaosa oli vasemmalla.
 
Muistin kuitenkin radan. Kuulemma oli hyviä hetkiä ja vastalaukkaakin tuli heti noston jälkeen hyviä askelia. Asetuksien kanssa pitäisi olla huolellisempi, varsinkin oikeaan. Lopputunnin treeniaiheiksi valikoitui vastalaukat ja keskiravi. Vastalaukkoja nostettiin käynnistä ja laukan jälkeen siirrettiin raviin ja tehtiin voltti. Laukannostoon tuli ohje että vähemmän ulkopohjetta ettei perä heitä. Hyvin nousi laukat pelkällä sisäpohkeellakin. Tulipa sitten kertaalleen puoliksi hätiköidystä nostosta myötälaukka. Sangen harvinainen virhe. Omasta mielestä nostot ei harjoittelulla parantuneet vaan hepo rupesi ennakoimaan ja alkuun tuli ravisuheroa. Laukasta raville siirtymät oli valitettavasti jännittynyttä pään nousemista.
 
Keskiraveja treenattiin toiveestani suorilla urilla, joka oli meille se hankalampi. Oikeaan kierrokseen tuli toive houkutella asetusta sisälle ja lopulta sain vähän pyöreääkin keskiravia. Kotiläksyksi jäi peruutukset. Muutama tehtiin siinä sitten vielä loppukommenttien aikana ja kuulemma tuli ihan hyviä.
 
Paljonhan tuossa olisi vielä pientä viilaamista. Siirtymissä käyntiin pitää muistaa pyytää heti eteen ettei tuu töksähtelyjä. Alkutunnista ratsulla tuntu olevan taas joku jarrutehostin käytössä kun hidasteli itekseenkin. Pitää sit muistaa verkata ratsu rauhalliseksi ennen suoritusta. Open ohje oli että älä muuta ratsastusta kisoissa. Jos Easy tuntuu hirmu vauhdikkaalta niin sit ei kannata pyytää niin paljoa eteen. Harjotuslaukan sijasta voi mennä rauhallista laukkaa ja sit keskilaukan sijasta semmosta harjotuslaukan ja keskilaukan välimuotoa.
 
Ongelmia:
laukka-ravi -siirtymät
asetus oikealle
muoto voisi olla vielä paljon tasaisempi
kuskin varsinkin oikea kyynärpää karkaa irti kyljestä
 
Parannusta:
väistöt meni helposti
meno tasottui loppua kohti