Estekurssin neljäs ja vika päivä. Tänään hypättiin pelottavia erikoisesteitä ja rataa, teemana oli kenttäesteet. Meillä oli koko kenttä käytössä, ihanaa. Tallille mennessä tuli kunnon kaatosateet niskaan ja tihutti vielä kun kasattiin esteitä ja noustiin selkään. Lopputunnista sade lakkas kokonaan, lämpöä oli silti parikymmentä. Eipähän pölissyt.

 
Alkuverkassa piti jo ajatella kenttätempoa ja laittaa jalustimet tavallista lyhyemmiksi. Nopeuden säätely ja kääntäminen toimi ravissa hyvin mutta asettuminen ja taipuminen oli yhtä kankimaista kun ennenkin. Laukassa baanalaukasta hidastaminen ei pelkästään hitaaksi vaan kootuksi ei ollu mikään nopea toimenpide. Laskin että 20 metriä ei riitä millään, jospa 50 riittäisi. Radalla huomasin että ehkä 70 ois hyvä. Siinä siis vähän ongelmaa.
 
Ekana esteenä hypättiin kavaletti, n. 30 cm. Sitten kapea ämpäripysty ensin n. 45 cm, sit n. 65 cm. Ekat pienet hypyt meni hyvin. Korotettuun tuli vähän askelvirhettä ja tuli miniaskel ennen estettä. Heti huomasi kun lähestymisen tarkkailu herpaantu. Sit lähdettiin pelottelemaan hevosia vesimatolle. Ravilähestyminen, pieni pysty (n. 40 cm), laukka, vesimatto, laukka ja maapuomi ekalla kierroksella. Ekalla yrityksellä kaikki muut paitsi Tomppa kielsi. Tellukin oli varsin huolissaan että mistä nyt pitäisi mennä yli. Uusintayrityksellä tulin jämäkämmin ja sehän loikkasi sitten ihan kunnolla matosta yli. Sarjan jättövauhti oli varsin reipas. Seuraavalle kiekalle vesimaton päälle nostettiin myös pieni pysty ja mahdettiinkohan vikakin este laittaa pystyksi. Korkeutta kaikilla hurjat n. 40 cm ja niitä ei sitten myöhemmin nostettu. Mitä enemmän siitä mentiin yli sitä vähemmän Tellu jaksoi sitä kytätä.
 
Sitten hypättiin trippeli ja sängynpääty linjana, 5 laukkaa väliin, tais olla 21 metriä. Ekalla kerralla Tellu mokoma kielsi trippelille. Kuskille pääntaputusta että pysyi kyydissä. Jonkinlainen askelvirhe taisi tulla. Tokalla kerralla päästiin sitten sujuvasti. Sen jälkeen taidettiinkin jo siirtyä hyppäämään rataa.
 
Päivän rata: oikeassa laukassa sisään, valkoinen portti, hyvin loiva kaarre vasemmalle rengasesteelle, hankala kaarre vasemmalle viuhkalle, vasemmalle, puoli kenttää uraa pitkin, kulmasta tiukka vasen sarjalle, 4a, b vesimatto, c, oikealle, uralta vitoselle joka oli portti, kutonen linjalla tais olla normi pysty, vasemmalle uraa pitkin, seiskana kapea ämpäripysty, oikealle, kasina n. 30 cm kavaletti, oikealle uraa pitkin, trippeli ja linjalla sängynpääty kymppinä. Tiet esteeltä toiselle oli paikotellen hyvinkin pitkiä. Estekorkeus oli 4 ja 8 esteitä lukuunottamatta n. 70 - 80 cm.
 
Tellun kanssa hypättiin tokana. Ennen ekaa estettä tuntu jopa ettei oo laukassa tarpeeksi vauhtia. Meni kuitenkin hyvin yli ekasta ja tokasta. Rengastesteen jälkeen tuli ihan kuskin tyhmyyttä liian tiukka tie viuhkalle ja kielto. Ympyrä siihen ja uusi lähestyminen ja yli meni. Saatto olla jopa mun eka viuhka ikinä. Sitten baanattiin uraa pitkin lujaa. Yritin ottaa hyvissä ajoin haltuun muttei oikeen onnistunut. Sitten meni mutka nelossarjalle vähän pitkäksi, onneksi oli niin matala että päästiin yli vinostakin. Vitonen ja kutonen ok, sit tuli muistikatkos ja unohdin radan. Pientä hetkellistä katkoilua oli ollu aikasemminkin mutta aina se jostain tuli. Piti kiljua että mikä on seiska. Vastaus tuli niin nopeasti että tiestä tuli ihan kunnollinen. Laukan oikeellisuudesta en tiedä, niitä en pahemmin ehtinyt tänään kattoa. Seiska meni ok, samoin kasi. Tiina huusi että haltuun ennen trippeliä eikä edes menty kovin lujaa. Hyvin päästiin yli trippelista ja sängynpäädystäkin. Selvästi rauhallisemmin kun eilen, ei lähteny kiihtymään yhtä pahasti loppua kohti. Tuli siis 4 vp. Oltais kyllä varmaan voitettu tässä porukassa tällä tuloksella. Kaikki esteet tais pysyä ylhäällä.
 
Tänään tuli siis yhteensä 3 kieltoa. Ei mikään ihana suoritus mutta kaikki erikoisesteille ja viimenen kielto oli ihan oma moka. Sangen luottavaisin mielin kuitenkin oon, meni tosi hyvin ja loistavaa että pysyin kyydissä. Ihan kisavalmis tiimi :) Ois kyllä kiva joskus kokeilla hypätä Tellulla vähän isompaakin. Ei nyt minään ratana mutta vaikka jotain pystyä tai okseria 90 cm ja metri että miten osaisin ite olla kyydissä ja kuinka kovan suostuttelun Tellu tarttisi ylitykseen. Aaltiksen nettisivut sanoo että Tellulla on kisattu metriä (ja harrastetason kenttää), että pitäis kapasiteettia ainakin olla.
 
Ongelmia:
baanalaukan haltuunotto
asettuminen ja taipuminen
oikea jalustin meni välillä liian syvälle jalkaan
kädet oli varmasti kamalasti
 
Parannusta:
kuski pysy kyydissä vaikka kielsi
radalla vauhti ei kiihtynyt ja esteet pysy ylhäällä
radalla taisin jopa kattoa lähestymiset ja vähän ponnistuspaikkaa