Keskiviikolle tuli taas hieman yllättäen Easyilypäivä. Kommentti oli että saa tehdä mitä tahtoo, joten halusin mennä ilman satulaa. Hetken jo tallissa kuvittelin että hepo olisi kiltimpi mutta kyllä sieltä sitten luihuilutkin löytyi. Ehkä olen vähän oppinut ennakoimaan mutta hepo tuntui aavistuksen kiltimmältä. Kelinä oli synkkä ja sateinen +5, alkuun tuli reilusti vettäkin. Vaikka menin tallille jo viiden jälkeen niin oli sysipimeää.

 
Ratsastus hoitui maneesissa tuntilaisten riesana. Kyytiin pääsin taas penkiltä astumalla, on se näppärää. Alkuun mentiin lähinnä käyntiä pitkin ohjin edellisen tunnin ravatessa loppuravejaan. Siinä vaiheessa yksäreille oli oma pääty käytössä. Ravissa oli taas vähän epätasaista menoa eikä ratsu pyöristynyt ainakaan tasaisesti. Mentiin melko alkuun myös pari pätkää laukkaa mutta hepo tuntui turhan keveältä peräpäästä ja sinkoiluherkältä, joten kovin pitkiä pätkiä ei laukattu.
 
Kun seuraava tunti aloitti hommansa niin rupesin pääsemään kunnolla vauhtiin. Asettelua, vähän väistöjä, siirtymiä. Tuntiratsukot siirtyivät pääty-ympyröille ja itse ajelehdin välillä keskellä ympyröiden välillä. Tunnustan että kuviosta tuli hyvin kummallinen suikula, joka kierroksella erilainen. Hepo rupesi kuuntelemaan paremmin ja vauhtia sai säädeltyä paremmin laidasta laitaan. Siirtymissä keskityin istuntaani ja yritin saada ratsun pysymään rentona. Edelleen vähän huonolla menestyksellä. Tuntilaiset keskittyivät jalkojensa paikkaan, joten sitäkin vähän mietin. Parhaimmillaan ratsun sai käynnistä raviin hyvin pienillä pohjeavuilla.
 
Alkuun olin vähän huolissani laukkaamisesta, mutta otettiin omat laukkapätkät kun tuntilaiset käveli. Vasen kierros meni paremmin, oikeaan hepo ravisteli päätänsä vielä enemmän eikä asettunut kunnolla. Mentiin useampi kierros laukkaa, vähän muita väistellen mutta meno ei parantunut. Tuntilaiset rupesivat ratsastamaan käynnistä laukkaansiirtymiä ja siitä takaisin käyntiin. Itseluottamukseni kyydissä pysymiseen oli jo parantunut niin että minäkin uskalsin kokeilla. Laukat nousi hyvin vaikken keskittynyt nostojen ajotukseen kunnolla (tunnustan). Pelkällä sisäpohkeella ei noussut, vaan vaati ulkopohkeen siirtämistä vähän taaemmas. Yritin pitää ylävartalon rauhassa nostoissa mutten tiedä miten onnistui. Taidettiin alottaa oikealla kierroksella, ensimmäinen suunta meni joka tapauksessa paremmin. Jälkimmäiseen kierrokseen ei kovin monta nostoa ehditty tehdä. Käynnistä laukkaan saattoi tulla raviaskel väliin ja toiseen suuntaan niitä tuli useampi. Yritin siirtää käyntiin samalla pienentämällä volttia mutta välillä sössin senkin.
 
Loppuun ravasin tuntilaisten mukana ympyrällä. Easy meni sangen reippaasti. Ohjaa pidentämällä ratsua piti saada venyttämään eteen ja alas. Meillä ei mennyt ihan toivotusti. Enkä saanut menoa hidastumaan pelkällä istunnalla. Toisaalta kun reippaahkosta vauhdista pyysin pohkeilla eteen niin mitään ei tapahtunut. Ratsu ei siis ollut kunnolla pohkeen edessä. Melkoista kiitoa välillä mentiin kun näitä testailin. Toisaalta sen jälkeen hitaampikin ravi löytyi helpommin. Täydellisen tasaista menoa ei tänään löytynyt mutta luotto hevoseen parani taas tunnin myötä.
 
Olipa hauska tunti, joka meillä venähti noin tuntiin ja varttiin. Hommia tuli tehtyä, sillä ratsu oli aavistuksen kosteahko ja kuskilla takapuoli kipeä ja kärsinyt. Jes! Kerrankin kunnolla hommissa myös ilman satulaa. Ovela taka-ajatus tässä on se, että parin viikon päästä omalla tunnilla on leikkitunti. Hyvä treenata vähän valmiiksi ettei sitten meno hirvitä.
 
Illalla tein hassun havainnon. Päätin syöttää hepalle sen mahalääkkeet ilman päitsiä (riimua) ja katsoa mitä tulee. Toinen hamusi ruiskua (lääkkeet ruiskutetaan suuhun) ihan mielissään. Ei mitään ongelmaa siis. Taitaa olla aika hyvää lääkettä hepan mielestä :)
 
Ongelmia:
alkuun hitusen hutera olo kyydissä
hepo heilutteli päätä laukassa
välillä meinasi kiihtyä vähän turhan paljon, loppuravejakin meni melko reippaasti
 
Parannusta:
parhaimmillaan reagoi pohkeisiin tosi hienosti ja herkästi
kuski rupesi saamaan itsevarmuutensa kyydissä pysymiseen pikkuhiljaa
laukat nousi hyvin ja aina oikein