Tänäänkin tuli aamulla viesti että onnistuisiko Easyn hoito ja mahdollinen liikutus. Harmaat aivosolut tuotti idean että menisin Easyn kanssa omalle tunnilleni. Tätä puolsi sekä jatkuva syyssade että entistä märempi kenttä. Omistajan puolesta homma oli ok, tallin puolesta tuli toive että edellisenä päivänä pitäisi tietää mutta tule nyt tämän kerran.

 
Ennen tuntia hepo oli märkä ja kurainen. Koska en tykkää esiintyä likaisella hevosella niin kuurasin ratsun paikoitellen valkeaksi. Onneksi ehti vähän kuivahtaakin. Pesu oli hepalle ihan ok mutta etujalkoja harjatessa tuli jonkinasteinen näykkäys päähän vaikka hepo olikin kiinni. Sama juttu etukavioiden kanssa. Nostaa jalan nätisti mutta irvistää päälle ja uhkailee.
 
Aikataulu oli melko passeli eikä onneksi pahasti satanutkaan kun käveltiin maneesille. Easy ei ollut maneesista moksiskaan. Tuli ainakin kunnon alkukäynnit kun oltiin oltu lähes 20 minuuttia käynnissä ennen kun tuli ohjat tuntumalle ja kevyttä ravia -käsky. Alkuun meidän meno oli taas hyvin epätasaista. Hepo ei viskonut päätään eikä pahasti painanut ohjille. Muutaman kerran onnistui kuitenkin vetämään minut etukenoon. Asetus oli hankala saada läpi kumpaankin suuntaan, etenkin oikealle. Ravi oli joko turhan kipittävää tai liian rentoa.
 
Ekana tehtävänä mentiin kolmen puomin yli ravissa, nostettiin sitten laukka ja laukattiin kahden yksittäisen puomin yli, kuviona kahdeksikko. Laukat nousi kivasti ja parhaimmillaan oli muitakin hyviä pätkiä. Paljon oli myös hidastelua, kipitystä, väärään suuntaan olevaa turpaa, sisäpohjetta vasten tulemista, laukassa kaahotusta ja puomeihin kolistelua. Hetkittäin meidän meno saattoi hyvinkin näyttää holtittomalta. Kovin tasaisia ja kauniita suorituksia ei tullut mutta hepo meni mistä piti ja askellajikin oli vaadittu. Sama juttu myös toiseen suuntaan. Lohduttaa vähän ettei muillakaan mennyt kovin helposti.
 
Sitten mentiin kahden ryhmissä ympyröillä. Ratsukoita tunnilla oli 6 ja 1 itsenäisesti menevä. Oltiin uuden hepan Aksun parina ja alotettiin oikeassa kierroksessa. Ympyrällä oli siis maapuomi, puolikas kavaletti ja maapuomi. Hepo kiirehti menemään ja kuskille tuli sanomista ulkopohkeesta. Epäilyttävän huonosti meni tämäkin. Lopuksi saatiin kuitenkin kaksi rauhallisempaa kierrosta. Sitten huilittiin hetki ja lopuksi mentiin ympyrälle laukkaamaan puolen kierroksen välein olevien maapuomien yli. Piti kuulemma saada yhtä monta laukkaa kummallekin puoliskolle. Puomit oli miten sattuu kenossa, joten ei onnistunut. Melko kaahotusta mentiin tässäkin. Aika pitkään meni ennen kun hokasin miten käännetään tasaisesti. Laukkoja tuli 8 - 11. Pääsääntöisesti toiselle puolelle 9 ja toiselle 10. Ponnistuspaikat rupesi osumaan vähän paremmin. Sekin vähän harmitti ettei itellä ole niin silmää puomeille ponnistamiseen. Esteille on helpompi sihdata.
 
Toiseen suuntaan ei ehditty mennä ympyröitä. Loppuun mentiin 17 metrin linjoilla olleet 2 ristikkoa ja maapuomi. Väliin piti saada 5 laukkaa. Easy kiihtyi aika kovasti ja viiden askeleen saaminen vaati vähän taistelua. Onnistui kuitenkin kerralla. Jos hepo menee huomenna radalla yhtä lujaa niin povaan ongelmia.
 
Loppuverkassa meidän jarrut oli pahasti epäkunnossa. Mentiin aika pahaa kipityskiitoa. Hetken käyntipätkän jälkeen ravi meni taas heijaamiseksi eli lähes käyntin, kiidytys, lähes käyntiin jne. Ärsyttävää. Takas omalle tallille käveltiin maaston kautta. Ei tullut pahasti vettä ja ratsu oli tolkusti ja kyttäämättä. Askel oli käynnissä ihanan pitkää ja reipasta. Karsinassa oli taas tunnin jälkeen nätisti.
 
Ongelmia:
kipitys
sisäpohkeet ei läpi
epätasainen meno
kolistelu ja pudottelu
 
Parannusta:
käyttäytyi maneesissa tosi tolkusti
laukat nousi hyvin ja ilman pukkeja
ratsastuksen jälkeen taas symppis tallissa