Torstainakin piti päästä ratsastamaan ja tarjolla oli jatkotunti, joten sinne siis. Haaveilin saavani ratsukseni Aksun tai Eemelin ja Aksu tuli. Hepo oli jo edellisellä tunnilla ja treenaili siellä samoja asioita. Yllättävän kepeästi loikkasin 175-senttisen ratsun kyytiin. Ja kuten minä ja muutkin arveli niin tykkäsin kovasti. Alkuverkassa oli pientä ravin säätelyä, välillä vähän reippaammin, välillä rauhallisemmin mutta säätyikin hyvin. Opelta tuli kommenttia lähinnä että hyvältä näyttää tai sitten ravista viilausehdotuksia. Oikealle oli aavistuksen huonompi asettaa.

 
Tunnin treeniaiheena oli pohkeenväistö käynnistä. Näin edellisellä tunnilla että hepo väistää ravissakin ihan mukavasti mutta silti meinasi itellä olla ongelmia alkuun. Kummallisen vaikeaksi on pohkeenväistökin itelle muuttunut kun sitä ei säännöllisesti treenaa. Hepo ei meinannut poikittaa ja vasen pohkeeni vähän lomaili. Sitten kun hain reippaampaa käyntiä niin tuli sanomista että älä kiirehdi. Vasemmalle väistäminen oli onneksi paljon helpompaa. Mentiin 3-4 kertaa kumpaankin suuntaan. Tokavika oli paras. Ope sanoi että näyttää vaivattomalta ja niin pitääkin. Veikkaan että ravissa ois mennyt ehkä jopa helpommin.
 
Laukkaa mentiin koko tunnin aikana vain 3 pätkää vasenta laukkaa. Nosto C:ssä, pitkälle sivulle iso voltti ja peilin kohdalla raviin. Eka kerta mentiin vähän pitkänä. Toka meni paremmin ja ravisiirtymä oli omasta mielestäni varsin hyvä. Kolmannella kerralla hain open neuvosta lyhyempää laukkaa, joka lyheni hitusen mutta lyhennysvaraa olisi varmasti ollut enemmänkin. Istu nostossa, polvet rennoiksi alas ja istu laukkaa. Ravisiirtymässä hepo pullahti pitkäksi kun unohdin keskittyä. Miinuksena että raville tultiin joka kerta noin askeleen verran myöhässä pisteen jälkeen.
 
Hauskan kuuliainen heppa. Käynnissä oli kiva kun tunsi että Aksu oikein odotti ravia ja siirtyi kevyellä pyynnöllä raviin. Omin nokkinemme vähän säädeltiin ravia, piti kokeilla että pystynkö istumaan kouluratsastusravissa alas ja mentiin vähän isompaa askellusta yksi pitkä sivu. Tässäkin ois loistava hepo koulukisaratsuksi. En vaan taida olla ainoa, joka niin ajattelee. Loppuraveissa piti venyttää eteen alas. Hyvin venyi mutta aika rauhalliseen tahtiin, joten tässäkin ois päässyt varmaan alemmaskin mutta aika loppui kesken. Opelta tuli loppukommentti että hyvin meni. Minä totesin että tosi kiva hepo ja mukavan kevyt edestä ollakseen noin iso.
 
Ongelmia:
omat pohkeet on edelleen vähän löysänä
käyntiväistöt oli itelle yllättävän hankalia
kädet vaelteli välillä omille teilleen
kuskin jalat meinasi nousta laukassa
 
Parannusta:
ihanan helppo ja kiva heppa
kivan kevyt edestä
yllättävän helposti loikkasin kyytiin
voltit meni kivan helposti ja tasapainoisesti
kyynärkulma pysyi hyvin