Ratsastajia oli tunnilla 8 ja kelinä erittäin vaihteleva n. +27 aurinkoisesta kunnon sadekuuroihin ja takas. Pitkin ohjin kävellessä yritin tunnustella mun istuinluitani. Tuntu vaan siltä että istun epätasaisesti, eri puolilla tuntuu ihan erilaiselta.

 
Alkuverkassa Tellu oli ok, erittäin pienen aavistuksen verran laiska. Mulle tuli sanomista notkoselästä ja siitä ettei Tellu oo kunnolla ohjastuntumalla. Olin tosi ihmeissäni ja mietin että se tarkottaa vissiin sit sitä että pitää vetää enemmän suusta. Kuvittelin ohjastuntuman olevan ihan ok. Sitten vielä laukattiin kammottavan pitkä aika, olin ihan puhki. Yllättävän huonosti istuin laukassa, tai ainakin se oli tosi raskasta ja jalat pomppi jalustimissa. Huomasin että mulla on paljon enemmän painoa vasemmalla jalustimella, kuten estetunneilta voi päätellä.
 
Tunnin tehtävänä oli sulkutaivutuksien teko. Olin ihan mielissäni, täydellinen kylkeä venyttävä ja taivuttava harjoitus mulle ja Tellulle. Ensin käytiin apujen merkitykset läpi ja sit ruvettiin sulkuilemaan. Muualla mentiin harjotusravia, voltti kulmaan ja toinen pitkä sivu sulkua. Aluksi mentiin sulut käynnissä. Jösses kun oli hankalaa Tellun kanssa ja heti alussa huomasin ettei hepo todellakaan oo ulko-ohjan tuella kun tein pidätteet sisäohjalla. Välillä mentiin kahta, välillä kolmea uraa kun neljällä ois pitäny mennä. Tasasuus ja asetus sisään oli vielä aika etäisiä juttuja. Raipallakin piti avittaa. Tellu ois tahtonu vaan väistää. Ravissa myös alku oli hankala muttei se sit mitenkään kohtuuttoman vaikeaa ollut. Sinnittelin ravilla vaikka Elisa totesi että voin mennä käynnissä jos tuntuu vaikealta. Muutenkin tuntu että ollaan siellä eniten tukkeena. Muualla tein voltteja ja hain Tellua sinne ulko-ohjan tuelle. Tuki parani pikkuhiljaa kuten sulutkin.
 
Suht pian ravisulkujen alotuksen jälkeen tehtävään tuli lisää vielä laukannosto sulun jälkeen. Kivasti sekotetaan hepat samantyyppisillä avuilla. Tellu pysy kyllä suluissa kivasti ravissa paitsi jälkimmäiseen eli vasempaan kierrokseen ihan vikalla kerralla. Mutta siihen tuli Elisan mukaan myös meidän parhaat sulkuaskeleetkin ihan loppuun, neljällä uralla jopa. En kyllä tuntenut takamuksessa eroa kahteen ja kolmeen verrattuna. Laukannostot meni yhtä kertaa lukuunottamatta hyvin ja kivasti, kerran nosti jatkuvasti väärää laukkaa.
 
Loppuverkassa Tellu oli jo huomattavasti vähemmän turpa kohti taivasta (lähes kivasti jopa) ja hyvin ulko-ohjan tuella. Loistavaa kehitystä tunnin aikana, olin hyvin tyytyväinen. Tämmöstä lisää!
 
Ongelmia:
Tellu ei todellakaan ollu ulko-ohjan tuella alkutunnista
sulut meni aika laimeasti
 
Parannusta:
ulko-ohjan tuki löytyi
sulut parani pikkuhiljaa