Tänään oletin ettei ainakaan hypätä. Aavistelin saavani tunnille Ruusun tai Riiviön mutta salaiset haaveet kävivät toteen ja sain Tellun. Aiheena puomeja ja märän kelin takia maneesissa. Tallissa hepo käyttäytyi kuin olisi vaihdettu toiseen. En ollut varma että oliko se kiltti vai apaattinen. Seisoi nätisti aloillaan ja luimimatta vaikka poikkeuksellisesti annoin sen olla irti harjaamisen ajan. Kaviot antoi melkein itekseen. Maneesille kävely ei vissiin ois hirveesti houkuttanut kun aikamoista laahustusvauhtia mentiin. Tellu oli silti kärryillä ja pysähtyi kun minäkin stoppasin. Ratsukoita tunnilla oli 7 ja lämpöä pihalla +17.

 
Muutama kierros pitkin ohjin ja sitten rupesin käynnissä asettelemaan. Melko pian tuli ope ja sitten mentiin kevyttä ravia suht pitkä pätkä kumpaankin suuntaan volttaillen. Siinä vaiheessa tuli aika rankkojakin sadekuuroja, joten hetkittäin en meinannut kuulla opetusta. Palaute oli ihan hyvää että Tellu näyttää olevan kahden ohjan tuella ja näyttää siltä että myötää kohta. Ite olisin halunnut verkkailla vapaammin ja vaihdella suuntaa. Näin tuntui aika raskaalta enkä jaksanut keskittyä koko ajan ihan niin paljon kuin olisi pitänyt. Kulmatkin yritin silti mennä huolellisesti. Alkuun ei laukkailtu.
 
Tunnin aiheena oli puomeja, joita ope laittoi maahan 4 välejä kummemmin laskematta. Ensin tiukempi kaarre, sitten suoraan ja lopuksi loivempi kaarre. Sihtailin välejä ja tuumin että 5, 3 ja 4 laukkaa ois oma arvio. Ekalla kerralla vaan laukattiin niistä yli vasemmassa kierroksessa ilman että yritin mitään kummempaa. Lopuksi tehtävässä piti vielä vaihtaa ravin kautta laukka oikeaksi. Arvioni osui oikeaan ja laukkoja tuli 5, 3 ja vähän ahdas 4. Seuraava kierros oli katastrofi ja sain puolikkaita ja ties mitä epäsopivuuksia joukkoon ja unohdin sitten askelmäärätkin. Totesin etten voi vaan istuskella menemään vaan pysyn alkuperäisessä suunnitelmassa ja ratsastan väleihin ne 5, 3 ja 4. Sitten meni suht ok. Ihan täydellistä kierrosta ei saatu ja laukanvaihdot ravin kautta meni aina jotenkin hätäisesti kommentoinnin alla. Niihinkin ois voinut keskittyä paljon paremmin. Muiden suorittaessa käveltiin vähän omia reittejä ja pyörittelin Tellua volteilla kumpaankin suuntaan. Sain sen pyöristymään kivasti, oikeaan kierrokseen helpommin kuin vasempaan.
 
Sitten vaihdettiin suuntaa ja olin jo juonessa kiinni. Oikeassa kierroksessa sisään, lyhyt 4, eteen 3 ja normaali 5. Meni kivasti vaikka 5 jäi hitusen ahtaaksi. Pääosin puomit kuulemma jäi etu- ja takajalkojen väliin kuten pitääkin, muutama lipsahdus taisi tunnin aikana tulla.
 
Sitten päästiin laukkaamaan pidemmin. Pääty-ympyröillä piti mennä lyhyempää laukkaa ja pitkillä sivuilla normaalisti. Ite tein siirtymän pienemmästä laukasta reippaampaan vasta pitkän sivun alussa. Hetkittäin sain laukan lyhenemään ihan ok mutta hevonen oli sillon kaikkea muuta kuin lyhyt. Reippaammin mennessä oma istunta vähän hajoili. Tätä siis oikeaan kierrokseen. Sitten vaihdettiin vasempaan ja tehtiin oven päähän ympyrä keskilaukassa, toiseen päähän ja keskelle mahdollisimman lyhyessä laukassa. Nostot käynnistä ja laukan jälkeen takas käyntiin. Meillä valu joka kerta ravin kautta vaikka edellytykset oli kuulemma saada suoraan käyntiinkin kun laukka oli niin rauhallista. Laukka lyheni tähänkin suuntaan paremmin istunnalla kuin ohjilla. Olisin voinut mennä tuota pidempäänkin mutta nyt mentiin vaan reilu kierros. Kertaalleen otin laukan jälkeen seis että saisin hepon tajuamaan mitä haetaan.
 
Loppuraveissa sain vihdoin viipotella menemään missä huvittaa ja tein vähän nelikaarisen tapasta ja sit volttailua kumpaankin suuntaan. Ulko-ohjan tuki oli taas se avainsana, jolla sain Tellun hetkittäin pyöristymään. Oikea kierros oli edelleen helpompi. Taas oli semmonen olo että nyt on alkuverkattu ja voisin alkaa hommiin. Tunti meni turhan äkkiä ja piti luovuttaa Tellu seuraavalle kuskille. Oon ruvennut tykkäämään siitä hepasta entistä enemmän. Laukkatreeniä ois kiva hioa enemmänkin Tellun kanssa ja koittaa saada hepoa vähän lyhemmäksi.
 
Viikossa tallilla on taas ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Ruusu ja Salli lähti etelään myyntiin. Topi ja Tomppa löysi kuulemma omat kodit ja talliin ilmestyi Assi ja Power. Pover oli melko iso kimo ja Assi vähän aran olonen mulle suht hyvän kokonen tamma. Ei niin pieni ku mistä yleensä tykkään.
 
Ongelmia:
oikea kantapää ei pysy alhaalla
kädet painuu alas
 
Parannusta:
mentiin tehtävä suht siististi
Tellu pyöristyi välillä
saatiin melko hyvää palautetta