Olin sangen yllättynyt kuullessani että menen tunnilla Tellulla. Mutinani siitä että menen Tellulla enemmän kisoissa kuin treeneissä on ehkä kuultu. Tallissa Tellu näytti ettei sitä huvittaisi yhtään mutta käyttäytyi kuitenkin ihan asiallisesti hoidettaessa. Tällä kertaa mentiin puomeja, meitä oli 7 ratsukkoa tunnilla ja kelinä +3. Tunnin piti uusi viikonloppuope Sanna. Alkuravissa Tellu ensin tikitti menemään mutta malttoi kuitenkin rauhottaa tahtia hetken ravailtuaan.

 
Tunnilla treenattiin 3 laukan välejä ympyrällä. Puomeja oli 3 noin 11 metrin väleillä ja välejä sitten muuteltiin kierrosten välillä. Alkuun mentiin puomit ravissa ja puomien välissä piti siirtyä käyntiin. Tätä ehdittiin testata kertaalleen kumpaankin suuntaan. Sitten laukka päälle ja ajattelin että väli on varmaan pitkähkö. Ihan normaalia reipasta laukkaa saatiin kuitenkin mennä. Kuski oli taas aavistuksen sisäohjassa kiinni mutta sopiva laukan pituus saatiin samantien kuntoon. Eli laukassakin mentiin vaan kierros-pari. Tässä vaiheessa tuntui vähän epäilyttävältä että itsenäistä menoako tämä tunti suurimmaksi osaksi on.
 
Laukassa mentiin siis aina 2 tai 3 kerrallaan ja muut meni ravia ja käyntiä itsenäisesti. Siellä yritin hakea Tellua pyöreämmäksi ja siinähän töitä riittää. Aluksi hepo meni pää pitkänä, lopputunnista oli pyöreämpi mutta edelleen melko kaukana itse pyöreästä. Treenasin volttikahdeksikkoja ja kunnollista ulko-ohjan tuntumaa, joka Tellun kanssa on yllättävän hankalaa. Jotenkin päädyn sen kanssa vetämään sisäohjasta ja nyt yritin tietoisesti löysytellä sisältä.
 
Puomivälejä lyhennettiin ja vaihdettin oikeaan kierrokseen, joka oli meille hankalampi. Sitten mentiin jo useampi kierros kun ei heti onnistunutkaan. Ite ratsastelin vähän sinnepäin. Mitä pidempään meni huonosti niin sitä pidempään sai yrittää. En kyllä tahallani ratsastanut huonosti. Puomit kolisi ja Tellu vaihtoi välillä laukkaa. Taisin olla edelleen liikaa sisäohjassa kiinni. Tunnin aikana mentiin useampia kertoja kumpaankin suuntaan eri väleillä. Sitä vähän ihmettelin kun tuli sanomista ettei mennä keskeltä puomeja, omasta mielestä mentiin. Siitäkin tuli kritiikkiä ettei Tellu kuulemma lyhennä laukkaa kunnolla. Sitten rupesin sihtaamaan sisäreunaan ja mentiin melko lyhyesti, omasta mielestä ainakin lyhensi hyvin. Itse olisin ehkä voinut olla vielä rennompi sillä aikamoista pidättämistä se oli.
 
Lopuksi mentiin vielä kaikista pisimmillä väleillä. Itse sorruin kaahottamaan vaikka haettiin pidentämistä. Lopulta kuitenkin vähän parani. Itselleni en kovin hyviä arvosanoja tästä tunnista anna. Vähän sinnepäin mentiin. Ehkä tehtävät olisi vaatineet taas parempaa keskittymistä ja huolellisempia valmisteluita. Nyt vaan suhattiin ne jotenkuten läpi. Itsenäinen työskentely oli kuitenkin ihan mukavaa ja hauska oli huomata että huolellisella työskentelyllä turpaa sai vähän hivutettua lähemmäs maata.
 
Jumin taas tallilla tunnin jälkeen. Tällä kertaa Tellun jalustinhihnat sai lisäkoloja. Kevään kolmas näkemäni lentävä öttiäinen lensi silmääni. "Näin sen tulevan."
 
Ongelmia:
en saa Tellua pyöreäksi
kuski liikaa sisäohjassa kiinni
hieman hutiloitua ratsastusta
 
Parannusta:
3 laukkaa tuli väleihin vaikkei aina ihan tasaisesti