Tänään oli bonustuntina 1,5 tunnin rataestetreeni sunnuntaita ajatellen. Ratsuna taas Remppa. Tällä kertaa meitä oli 5. Tänään testissä uudet kisoja varten hommatut Aiglen saappaat. Uusille ratsastushousuille jo toinen kerta.

 
Alkuverkat käytiin raviskalla puoli kierrosta ravia ja puoli laukkaa molempiin suuntiin. Riston ja Saken perässä vauhti ei päätä huimannut. Toiseen suuntaan mentiin hitusen reippaampaa mutta siinäkin ihan hepan omaa vauhtia. Paljon lujempaakin ois päässy.
 
Kentällä hypättiin ristikkoa pari kertaa, yritin pitää kunnon vauhdin heti alusta asti. Meni vähän paremmin kun eilen. Sitten pystyä muutama kerta, en muista taas hypättiinkö vielä sarjakin (väli 6,5 metriä) tai okseri. Alkuhyppyjä ei kuitenkaan ollut kovin monta ennen ratatreeniä.
 
Sakke, Risto ja Grandi laitettiin hyppäämään rataa ennen meitä, sitten minä + Remppa ja lopuksi Delfi. Ratana oli tänään: tuolipysty, pysty, sarja a+b (väli 6,5 m), pysty (20,5 metriä sarjan b-osalta, kaareva tie), okseri, ponttooniokseri, tuolipysty ja okseri toiseen suuntaan. Eli ns. 8 estettä, 9 hyppyä. Ponttooniokserilta tuli jyrkähkö kääntyminen vasemmalle ja kakkospysty oli aika pian pitkän sivun alussa. Oikeassa kierroksessa sisään.
 
Ekalla kierroksella kolisteltiin aika lailla (3 alas) ja unohdin mikä on vitoseste. Yritin mennä lujaa mutta silti ois voinu mennä vielä vähän lujempaa. Itekseen ei liikkunut liian hyvin, raipalla muistutus tehosi hetken mutta pohkeisiin ei kovin hyvin reagoinut. Muutama hypättiin liian läheltä, osa hypyistä oli muuten vaan velttoja, sarjan ja pystyn väliin tuli molemmilla kierroksilla ahdas 5 laukkaa. Ekalla kierroksella hyppäsi jättiloikan ponttooniokserille, mutta pysyin hyvin kyydissä. Loppua kohti parani. Jalustimet karkaili liian syvälle jalkoihin, alussa meinasi vasen vissiin karatakin. Kommenttia tuli että pää ylös. Ekan kierroksen estekorkeus oli n. 80 - 85 cm. Kakkospysty saattoi olla lähemmäs metrinkin. Tänään muistin miettiä lähestymisiä vähän paremmin mutta selvästi on vielä parannettavaa.
 
Toiselle kierrokselle esteitä nostettiin. Osa näytti jo pelottavan isoilta :) Ponttooniokserista tuli varmaan n. 90-senttinen, okserista metrinen ja kakkospysty pysyi edelleen korkeana. Muitakin vissiin nostettiin vähän. Eli n. 85 - 100 cm. Vauhtia yritin parantaa ykköskierroksesta ja saada vähän säpäkkyyttä, että on mistä tehdä niitä puolipidätteitä. Kokonaisuutena toinen kierros meni paljon paremmin, vaikka neloselle tuli edelleen viidellä laukalla tosi lähelle ja yksi este kolisteltiin alas. Vauhtia voisi edelleen olla lisää. Ehkä puolet hypyistä meni ok ja toiselle puolelle ois jotain parannettavaa ponnistuspaikassa, lähestymisnopeudessa, puolipidätteissä tai omassa istunnassa.
 
Kokonaisuutena meni sangen hyvin. Sunnuntain esteet on sitten n. 30 cm pienempiä, joten yli päästään kyllä, kunhan se jalkojen nostelukin vielä muistuisi. Tämän päivän bonuksena olin ainoa ratsastaja, joka ei tunnin aikana saanut maakosketusta. MINÄ! :O Tämä oli myös huhtikuun vika ratsastustunti, joten voin tuulettaa heittäytymätöntä huhtikuuta! :D Vuoden toinen kuukausi ilman satulasta suistumisia, jee!
 
Tunnin jälkeen oli aluelupakoulutus ja hyvin vedin senkin. Kouluosiossa 3 väärin ja estepuolella vaan 1 :) Oikeita vastauksia oli siis kuutisenkymmentä.
 
Parannettavaa:
oma ja hevosen pää ylös
lisää vauhtia ja säpäkkyyttä
lähestymisten miettiminen, ponnistuspaikat
 
Parannusta:
ei kiskonut ohjia pahasti (eikä eilenkään)
treeni tuottaa tulosta
muistin ratsastaa
osuttiin sangen hyvin esteiden keskelle