Hoidettaessa Haksu oli helpompi kun edellisellä kerralla mutta satulan laittoon tarvitsin apurin pitämään hevosta paikallaan. Maneesissa oli yllättävän nätisti satulavyön kiristyksen ja selkään kiipeämisen ajan. Pysyi aloillaan. Ratsastajia oli pienryhmätunnilla 6 ja pihalla -1, me maneesissa.

 
Alkuravissa liikkui hyvin eteen mutta tuntui silti vähän huonosti reagoivalta. Tuuli sanoi että yritän hoputtaa sitä vähän liikaakin että mieluummin puolipidätteitä. Aika pitkään siinä pyöriteltiin kumpaankin suuntaan. Asettui mukavan helposti moniin muihin verrattuna. Mentiin jokunen kierros vasenta laukkaakin. Hienosti liikkui eteen mutta ite en osannut istua nätisti vaan vähän pompin. Pomppimisesta lähti kummallista ääntä lisäksi. Mahtoikohan tulla omasta osumisesta satulaan vai satulan alla olleesta pehmusteesta?
 
Päivän tehtävä oli laukan säätelyä puomien välissä kaarevalla tiellä. Puomeja oli maneesin takapäässä kaksi vähän pääty-ympyrämäisesti neljännesympyrän välillä. Etäisyyttä ei oltu laskettu. Ensin mentiin oikeassa kierroksessa normaalilla laukalla. Ihan ekalla kerralla Haksu vähän kyttäsi puomeja. Meille Haksun kanssa tuli 6 laukkaa väliin. Sitten piti mennä seuraava kierros samalla askelmäärällä. Jommalla kummalla kerralla jälkimmäinen puomi jäi takajalkojen väliin. Sitten lyhennettiin laukkaa ja mentiin 7 laukka-askeleella. Kaksi ekaa yritystä Haksu tiputti raviin juuri ennen tokaa puomia, muuten ois 7 muistaakseni tullu. Kolmannella kerralla meni ok. Sitten pidennettiin askelta ja mentiin 5 laukalla. Se onnistui kivasti ja helposti. En muista mentiinkö vielä jotain tähän suuntaan.
 
Sitten vaihdettiin vasempaan kierrokseen ja nyt laukattiin enemmän kavereista poispäin eli odotettavissa oli vähän hillitympää menoa. Vasemmassa laukassa satulasta(?) lähti taas kummaa ääntä, oikeassa kierroksessa ei kuulunu mitään. Ensin taas mentiin muutama kerta kuudella laukalla. Ekalla kerralla Haksu meinasi kieltää tokalle puomille. Raippausta ja yli ja heti perään uudestaan. Tokalla kerralla taidettiin kolistella ekalle puomille, kolmas taisi olla puhdas. Sitten taas lyhennettiin ja mentiin 7 laukalla. En tiedä osasinko tehdä vähän isomman tien vai sainko laukan paremmin haltuun mutta lyhennykset meni paljon paremmin tähän suuntaan. Sitten mentiin taas haipakkaa ja 5 laukalla. Ekalla kerralla hyvin, tokalla kompuroi vähän ekaan puomiin mutta venyttiin silti viiteen. Jälkimmäiseen suuntaan ekalle puomille ponnistettiin aika monesti vähän kaukaa.
 
Mukavan monesti ehdittiin mennä, odotteluaika mentiin suurimmaksi osaksi käyntiä oven päässä pääty-ympyrällä. Vähän ravattiinkin. Haksu oli käynnissä aavistuksen läysähkö ja siirtymät käynnistä raviin oli tosi löysiä. Laukassa Haksu yllätti positiivisesti näyttämällä että siitäkin löytyy vauhtia. Ei tullu taas yhtään hankalaa nelitahtista laukkaa.
 
En tiedä vaikuttiko oma positiivinen suhtautuminen. Paljon enemmänkin Haksua ois voinut tunnin aikana kehua mutta kehuin silti suht paljon. Hyvin veti.
 
Ongelmia:
aavistuksen tahmean tuntuinen vaikka liikkuikin ihan ok eteen
pohkeille hitusen hidas
laukannostot piti valmistella huolella, hätiköimällä ei tullut hyvää tulosta
aluksi vähän ravirikkoja laukkaa lyhentäessä
muutaman kerran hepon jalat kolisi puomeihin
 
Parannusta:
ihanan reipas Haksuksi
laukan säätely onnistui hyvin