Estekurssin eka päivä ja olin hevossarvonnan tulokseen erittäin tyytyväinen. Kelinä oli aurinkoinen parikymmentä ja meitä oli kurssilla onneksi vaan 6. Tellu parka on vissiin laihtunut kun piti vaihtaa lyhkäsempään satulavyöhön kun edellistä ei saanut kiristettyä napakaksi.

 
Alkutunnista Tellu oli aavistuksen löysähkö. Asettuminen ja taipuminen oli taas tosi tuskaista. Yritin heti alusta asti ja silti siitä tuli sanomista alkuverkan loppupuolella että pitäisi saada rennommaksi ja paremmin asettumaan. En vaan oikeen tiedä että mitä pitäis tehdä vielä enemmän. Sitten otettiin vielä muutamat laukannostot vasempaan kierrokseen. Tellulla oli hyvä laukka, ei edes hirmu etupainoinen ja nosti suht hyvin sekä käynnistä että ravista.
 
Ekana tehtävänä oli okseri, jonka edessä ja takana oli maapuomit 2,5 metrin päässä. Ravilähestymisellä sisään ja esteeltä hepat jatko laukassa. Ensin oli ristikkona ja siitä pikkuhiljaa nousi takapuomi, etupuomikin ja sitten korkeutta jostain kuudestakympistä lähes 80 senttiin. Ainakin kerran unohdin pohkeet irti ja ainakin kerran meillä vauhti kiihty kohti estettä. Kerran jäi hyppykin jotenkin ilmassa pysähtyneeksi. Molempiin suuntiin mentiin. Kuitenkin suht ok meni.
 
Okserin jälkeen vaihdettiin jumppasarjaan, 6 estettä 2,5 metrin väleillä. Ekalla kerralla vaan vika ristikko oli pystyssä. Meni tosi tyylikkäästi. Sit ristikoiden määrä pikkuhiljaa lisääntyi ja lopuksi niitä vielä nostettiin että saatiin hepat hyppäämään keskeltä. Jumpallekin oli ravilähestyminen. Tellu hoiti kaiken tyylikkäästi. Ohjeet kuskille oli että istu pystympään ja lopuksi käskettiin heittää ohjat pois. Tellu meni tasasesti ja tais jopa vähän jumpatakin. Hyvin meni suoraan löysillä ohjillakin. Omaan olemiseen jumpalla ois voinu keskittyä paljon enemmän.
 
Ongelmia:
käsistä ei sanottu kertaakaan muttei ne kovin ihanasti olleet
asetus ja taivutus Tellulla erittäin hankalaa
jumppasarjalla piti istua pystympään mutta sain sen vissiin korjattua ihan ok
 
Parannusta:
Tellu hoiti esteet kunnialla