Tänään olin mielissäni että listassa luki pitkästä aikaa nimeni kohdalla Pallo. Harjatessa poni oli nätisti, mutta talutuksissa oli unohtanut miten pitää käyttäytyä ja olisi halunnut kävellä yli. Kentälle mennessä ei pahemmin ehditty harjottelemaan kunnollista talutuskäyttäytymistä. Selkäännousustakaan ratsu ei tykännyt vaan korvat meni luimuun. Onkohan Pallo laihtunut sillä satulavyö oli lopulta kummaltakin puolelta vikassa reiässä. Kelinä oli aurinkoinen +25 ja ratsuja tunnilla 9. Koko kenttä käytössä.

 
Alkuun ehdittiin löntystellä pitkin ohjin ja mennä sitten kierros-pari käyntiä ohjastuntumallakin. Pallo oli heti alkuun vähän vedoton. Käynnissä ehdin hyvin tarkkailla käsiäni. Pallon kanssa käynnissä kyynärkulma pysyi paremmin. Ulkokäsi pysyi nätisti paikallaan käsi nyrkissä mutta sisäkäsi ei pysynyt nyrkissä vaikka kuinka yritin vahdata. Ei ihme jos nimettömät on ruvenneet kärsimään.
 
Alkuverkassa tuli sanomista tahdista, takajalkojen tehottomuudesta, siitä että pitäisi ajatella enemmän ylämäkeen ja että pitäisi istua suorana. Panostin siihen etten kuulisi roikkuvani sisäohjassa tai yrittäväni vetää hepon päätä alas käsillä ja se onnistui. Laukassa vasta tuli sanomista että kädet on liian suorina mutta aivan aiheesta. Päivän tehtävänä oli laukansäätelyä ja alkutunnista meiltä kysyttiin että halutaanko mennä normi kouluratsastusta vai länkkäriä ja koulupuoli voitti. Itelle oli melkolailla sama siinä vaiheessa.
 
Tehtävänä mentiin laukassa voltti ennen tienpuolen pitkää sivua, isoa laukkaa pitkä sivu ja sen jälkeen voltilla laukan lyhentämistä. Muualla ravia. Omana treeninä oli saada laukka nousemaan käynnistä ilman raviaskelia välissä. Aluksi mentiin vähän nelitahtisena, pitkällä sivulla olisin kuulemma voinut mennä vieläkin isommin mutta silti piti säilyttää kontrolli. Seuraavalla lyhyellä sivulla taas ei yksi eikä kaksikaan volttia riittäneet hitaan laukan kaivamiseen. Jälkimmäisellä voltilla tuli sanomista että laukka pitäisi saada kolmitahtisemmaksi. Mutta miten? Useimmiten Pallo sitten itekseen tiputti raville. Sitä tehtiin sitten kumpaankin suuntaan. Odottelua ei pahemmin ollut vaan ravissa sai pyöriteltyä muutaman voltin. Tuntui että mun ja Pallon synkkaus oli kadonnut jonnekin ja meillä meni vaan sinnepäin. Toisaalta kuumilla keleillä poni on ennenkin ollut vähän veltto. Muutamat omat pohkeenväistöt (seuraavia koulukisoja ajatellen) ehdin tunnilla kuitenkin käynnissä ottaa. Olisi voinut sujua paremminkin.
 
Lopputunnista saatiin sitten kokeilla vielä reiningiä. Se oli hauskinta tällä tunnilla. Yksitellen mentiin. Ensin vasempaan laukkaa: iso ja nopea ympyrä, sitten pieni ja hidas ja taas iso ja nopea, sitten lennossa vaihto oikealle iso nopea, pieni hidas, iso nopea ja taas vasemmalle. Palloon piti avittaa raipalla lisää vauhtia. Toinen jalustinkin tipahti. Muutama kierros lisää niin olisin tajunnut että poni oikeasti kääntyy pienelle ympyrälle ulkopohkeella. Lähes kaikki hepat vaihto ainakin takas vasemmalle käännyttäessä laukan suoraan askeleessa, niin Pallokin. Eka vaihto ei tainnu tulla puhtaasti.
 
Lopulta kaikki halus mennä reiningiä ja sitten mentiinkin jo loppuravit. Siinä otin ponia takas ja välillä mentiin reippaammin eteen. Sitä olisin voinut jatkaa hetken pidempään valvovien silmien alla. Nyt ei oikeen selvinnyt että tuliko ne takajalat sieltä töihin.
 
Ongelmia:
Pallo oli vähän laiska
ei mennyt laukassa kunnolla eteen eikä lyhentynyt
takajalat ei ollu käytössä
omat pohkeet oli taas välillä irti
 
Parannusta:
asenneongelma ei ollut yhtä paha kuin ennen
ei joutunut pahemmin odottelemaan
reining oli hauskaa
 
Ens viikolla oon ratsastusleirillä ja estetunti jää välistä :/ Toivottavasti hypellään leirillä sitten senkin edestä :D
 
Hissutellaan ravissa. Kuskin asennossa olisi taas paljon hienosäädettävää (nyrkit pystyyn tuli itelle ekana mieleen). Kuvasta suurkiitos Suville.
 
Pallon ravissa on myös olemassa liitovaihe: http://ortygia.kuvat.fi/kuvat/Aaltokangas/Pallo/_MG_4459.jpg/full