Tällä kertaa Grandia ei tarvinnut varustaa vaan se oli jo hommissa edellisellä tunnilla. Ratsukoita meidän tunnilla oli 3 ja keli edelleen aavistuksen plussalla, alkutunnista aurinkokin pilkahteli. Tällä kertaa ohjelmassa oli ratatreeniä ja rata piti opetella etukäteen, sen hoidin jo eilen.

 
Alkuverkassa hepo oli parempi kuin eilen mutta tuntui silti vähän häsläävältä. Ekana tehtävänä mentiin 24 metrin linjaa (esteet 1 ja 2) puomeina, kummankin esteen kohdalla oli 2 puomia. Puomien väli saattoi olla vähän vähemmänkin. Viidellä laukalla meni ihan ok mutta sain sitten pidätettyä väliin kuusikin laukkaa. Kovin rauhassa ei kyllä menty. Kuskikin taisi jännittyä ja jäädä liikaa vetämään. Liirattiin lisäksi ulkoreunaan.
 
Ekoina esteinä hypättiin radasta 5, 6 ja 7. Väliä niillä oli 16 m, vitoselta kutoselle suoraan ja kutoselta seiskalle oikealle kaartaen. Grandi meni aika vauhdilla ja aina kun saatiin linjattua esteelle niin tuntu että kiihty entisestään. Vaaditut 4 laukkaa saatiin väliin mutta ahtaaksi kävi. Vikan jälkeen käännettiin vasemmalle. Kuin muistin keskittyä ja johtaa niin laukka vaihtui. Aika monesti jäi kuitenkin vaihtumatta kun esteet vaan vilisi silmissä. Esteet oli suht pieniä, pysty, ristikko ja pysty. Sitä mentiin aika monesti. Kertaalleen kuskin tasapainokin järkkyi ja eka väli meni paino oikealla.
 
Sen jälkeen hypättiin radasta 4 ekaa estettä. Ekaan väliin taisi tulla 6 laukkaa, tokan välin laukkoja en saanu kertaakaan laskettua kun meni häsläykseksi. Kertaalleen "hyppäsin" nelosen ennen hepoa, Grandi päätti ottaa vielä yhden askeleen ennen estettä. Jalatkin heilahti muutaman kerran hypyissä taakse, ei hyvä. Kaarteessa ennen kolmosta sain kyllä vauhtia hyvin hidastettua ja otettua takas kiinni. Sitten rupesi hämärtymään ja laitettiin valot päälle.
 
Lopuksi hypättiin vielä koko rata, 9 loikkaa. Esteitä oli kentällä 7. Ennen kun alotettiin niin päästettiin pahimpia paineita pois kaahottamalla ympäri kenttää joitakin kierroksia. Hyvin irtosi ja kulmiin sain jopa vähän hidastettua. Vähän tuntui siinä että meni jarrut epäkuntoon kun yritin sitten laukata hitaammin. Kun alotettiin rata niin siinähän se vauhti taas kiihtyi. Kakkosen loikassa irtaannuin satulasta ja ennen kolmosta piti saada istunta uudestaan kuntoon ja itseni kunnolla penkkiin. Seiskaa oli siirretty vähän kauemmas ja hepolla meni pasmat sekasin ja otti vissiin 5 askelta väliin. Ite huomasin vaan että jotain siihen häslättiin. Laukka ei vaihtunut vaan kaarre posotettiin väärässä laukassa enkä edes huomannut. Käsky kävi vaihtaa, ei vaihtunut kuin ristiin ja sitten rupesi este olemaan jo nenän edessä. Kasi tippui, ehkä ristilaukasta ei oo kovin hyvä niitä ylitellä. Ysille sitten tehtiin kunnon loikka ja hepo vielä päätti kaartaakin reilusti ilmassa.
 
Ei kaunista mutta huomattavasti paremmin kuin vuosi sitten. Estekorkeus oli n. 50 - 80 cm. Eilen hepo tuntui kivemmalta, mutta rauhottui se tänäänkin loppuraveissa. Helmikuunkin ratsastukset on nyt pulkassa ja hienosti kyydissä pysyen. Koko alkuvuoden olenkin pysynyt satulassa, edellisestä maastoutumisesta on kohta 5 kuukautta. Hyvä minä!
 
Ongelmia:
hepo kaahotti liikaa
liirasi ekalla linjalla ulkolaitaan
kerran hyppäsin ennen hevosta ja Grandi otti vielä yhden askeleen ennen estettä
pari kertaa jalat meni hypyssä taakse
ainakin yksi pudotus
 
Parannusta:
ei kieltoja