Torstaina ehdin tallille vasta illalla. Pakkasta oli muutama aste, joten kenttä oli koppurana. Pilkkopimeä maastokaan ei houkuttanut. Koska eilen hypättiin niin en halunnut antaa tammalle käyntipäivää. Piti siis keksiä joku sopiva väli, jolloin ängetä tuntien joukkoon maneesiin. Illan tunnit olivat täysiä, joten suunnittelin että loppu- ja alkuverkan aikana ollaan vähiten tiellä. Kaikki tallihommat ehdin tehdä etukäteen. Tänään yritin houkutella hepan huomion pienellä heinäkasalla pois harjaamisesta. Ei onnistunut vaan äksyili eväistä huolimatta.

 
Käytiin kuitenkin kävelemässä ensin kierros kentällä. Pimeäähän siellä oli ja pohja kova. Sen jälkeen maneesin ovelle kytikselle että koska rupeavat loppuverkkaamaan. Vähän aikaa sisällä ensin käveltiin ja sitten ruvettiin ravailemaan. Hepo oli alusta asti kivan rentona ja mukavasti kuulolla. Mitään kovin ihmeellistä ei mahduttu tekemään. Muutamia voltteja, vähän siirtymiä ja ravinsäätelyä. Enemmän otin kontrolliharjoituksen kuin varsinaisen treenailun kannalta. Hepo asettui ja taipui tänään helposti oikeallekin. Siirtymissä turpa nousi kuten ennenkin mutta meni pitkät pätkät ravia pyöreänä. Muistelin samalla eilisiä opetuksia että pidä jalat tarpeeksi edessä, tahdita puolipidätteillä, älä kiiruhda kevennyksellä, kanna kädet.
 
Ravailtiin vielä tovi kun seuraava tunti alkuverkkaili. Väliin pätkä käyntiä. Kun tuntilaiset kerääntyivät kuuntelemaan tehtävän ohjeistusta niin otettiin pari ympyrällistä laukkaa kumpaankin suuntaan. Siinäkin ratsu meni kivan rennosti ja melko pyöreästi. Loppuun ravailtiin vielä hetki ympyrällä tuntilaisten joukossa, vähän käyntiä ja sitten riitti. Yksi kivoimmista ratsastuskerroista Easyn kanssa. Jos se menee tuolla tavalla reilun viikon päästä naapuritallin koulukisoissa niin meillä ei ole K.N.:n kanssa mitään hätää.
 
Ongelmia:
talliäkäily
pihalla vähän säpsyili talutettaessa millon mitäkin
 
Parannusta:
tosi kiva ratsastaa
rento ja rauhallinen