Menin pitkästä aikaa käymään Hietasaaren Ponipihalla. Yksi houkutin sinne oli puhelinluettelosta löytynyt 5 euron etukuponki. Sillä pääsin tunnille 17 eurolla. Taisi olla vuonna 2008 kun kävin kesäkauden ja pitkälle syksyynkin Ponipihalla säännöllisesti. Parisen vuotta taukoa siis.

 
Kelinä oli pilvinen +14, oltiin maneesissa. Ratsastajia oli tunnilla 9, joka oli maneesin kokoon nähden aika paljon. Suht ahdasta oli. Yksi lamppuriveistä (1/3 lampuista) oli pimeänä, joten ainakin yksi nurkka oli aika pimeäkin. Opettajana oli uusi tuttavuus Noora. Alkuun vähän ihmettelin kun se ei sanonut mulle mitään. Alkuverkan jälkeen sitten kysy mun nimeni ja sen jälkeen sain tekemisistäni kommenttia.
 
Diana oli alkutunnista tosi raskas kädelle. Aluksi ravissa asettui vähän huonosti. Muuten meni suht ok. Penkkinä oli kunnon toppauksilla oleva koulusatula. Alkuverkassa tehtiin päätyihin pääty-ympyrät. Jossain vaiheessa huomasin että melkeen kaikki muut on harjotusravissa joten istuin itekin alas. Muutaman kerran koko rata leikkaa keventäen ravilisäyksillä. Ei oikeen onnistunut. Tehtiin alkutunnista myös tehtävänä pitkän sivun puolessa välissä laukannosto, päähän laukkaympyrä ja toisen pitkän sivun keskelle siirtymä raviin. Se oli ehkä meidän kehnoin osuus tällä tunnilla. Laukka oli löysää, ei noussut kunnolla merkistä vaan tunnustan vähän ajaneeni. Ympyrällä hepo meni turpa pitkänä ja etupainoisena ja ravisiirtymät heppa joko ennakoi tai vyöryi raviin.
 
Päivän tehtävänä oli väistöjä ja avoja. Ensin mentiin muutama kerta käynnissä, aluksi oikeaan kierrokseen. Väistö lähti pitkän sivun alusta keskihalkaisijalle eli vasemmalle. Keskihalkaisijalla piti vaihtaa avoksi eli kolmelle uralle ja turpa oikeaan ja mennä sitä lyhyelle sivulle asti. Ensimmäinen suunta oli superhelppo. Diana väisti melkein pelkillä painoavuilla ja välillä meinasi singota väistöön. Välillä ehkä vähän turhankin reippaasti. Avokin meni ihan nätisti. Ja yhtäkkin hepo lakkasi olemasta edestä raskas. Kuski meni sen takia pari kierrosta hangonkeksinä. Ravissakin homma meni helposti ja hyvin.
 
Välillä mentiin muutama kierros suoraan ennen suunnanvaihtoa. Siinä tuli sanomista että takajalat, varsinkaan vasen muistaakseni ei ole kunnolla töissä. Seuraavalla pääty-ympyrällä piti väistättää takaosaa ulos ja se kuulemma paransi takajalkojen toimivuutta. Pakko tunnustaa etten tuntenut että tapahtuiko mitään väistöäkään. Dianan alkutunnin reippaus rupesi pikkuhiljaa katoamaan ja se meni vähän turhan hiljalleen ja varmasti samalla myös takajaloista lusmuten. Välillä muistuttelin raipalla että takajalatkin töihin. Jälkimmäiseen suuntaat väistö oli paljon hankalampaa. En tiedä istuinko jotenkin kummallisesti mutta sivullemeno oli sangen tahmeaa. Raviväistöissä meinasi hyytyä käyntiin kesken kaiken. Aika paljon sai raipalla auttaa. Jälkimmäisen suunnan suurin murhe oli kuitenkin avot. Kuskilla on tunnetusti ongelmia saada oikea käsi pysymään tarpeeksi lähellä harjaa. Tässä se aiheutti ongelmia. Vaikka kuinka yritin keskittyä oikeaan käteeni oli se yleensä vain sinnepäin. Hevonen meni vähän miten sattuu. Siinäkin mentiin lopuksi monta kertaa ilman että tuli mitään kommenttia. Olisin halunnut tietää että mihin suuntaan kehitystä tapahtui vai tapahtuiko. Hankalalta se ainakin tuntui. Sitten tuli vain kommentti että meille riittää. Kai se sitten oli ihan siedettävä? Sitten olikin jo loppukäyntien aika.
 
Lopussa oli kiva kun ope keskusteli vuorotellen kaikkien kanssa, kysyi miten meni ja antoi palautetta. Mulle totesi että jälkimmäinen väistösuunta oli näemmä sekä mulle että hevoselle vaikeampi puoli. Sanoi myös että paikoitellen Diana meni tosi hyvässä muodossa ja välillä takajalatkin työskenteli kuten pitää. Sangen hyvä siis. Muistelinkin että Diana on haastava mutta palkitseva. Muistelin myös ettei se olisi noin raskas edestä ja että se olisi pienempi heppa. Ratsastajien määrä tunnilla oli kuitenkin aika huima mutta vaikuttivat ihan osaavilta. Kellään ei ainakaan ollut mitään suurempia ongelmia, jotka olisivat aiheuttaneet kaaosta.
 
Ongelmia:
Diana paino alkutunnista kädelle vaikka kuinka, meinasi käpälät krampata
jalat ei pysyny rentoina
oikea käsi ei pysynyt harjassa
kyynärkulma ei pysynyt
laukat oli velttoja
 
Parannusta:
väistöt ekaan suuntaan meni tosi hyvin
lopputunnista keveni edestä
parhaimmillaan meni hyvin muodossa ja takajalatkin toimi hyvin alle
 
Minä ja Diana 6.7.2004 kun olin ihka ekan kerran Ponilassa. Sillon tunti maksoi 17e ilman kuponkeja.